Маринов отчете: Още седем души в ареста след снощния протест

Две силни самоделни бомби полетели към Партийния дом
Обновена: 15 юли 2020 14:37 | 15 юли 2020 14:09, Камелия Цветанова
115

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Две самоделни взривни устройства са хвърлени на снощния протест по сградата на бившия Партиен дом.

След разследване днес са задържани още 7 от провокаторите на протеста, съобщи МВР шефът Младен Маринов в парламента. Изслушването му стана по настояване на БСП.

Той призна, че още преди дни в полицията са постъпили сигнали, че ще има опити за агресия спрямо полицаите и институции, което за съжаление се потвърди на протеста във вторник, когато беше атакувана сградата на Народното събрание -2.

Още по темата

"Полицаите не са там за саморазправа, те не са там, за да бият, а за да оказват съдействие на протестиращите. Всички полицаи са инструктирани да не се подават на провокации и да използват сила и други средства само когато са заплашени“, увери министърът.

Заради ексцесиите снощи са задържани шестима, днес още 7, но е възможно и други да се окажат в ареста, защото разследването продължава да тече.

МВР шефът призова протестиращите да го правят мирно.

А конкретно за протеста снощи Маринов обясни, че събирането на протестиращите е започнало около 16,45 ч. пред Президенството, след това е започнало шествие до площад "Независимост“, където се е провел митинг.

"Около 21 ч. участващите започват да палят факли, димки и изстрелват пиротехнически ракети към сградата на Народното събрание – 2. На сградата са се покачили 4 лица, които са разпънали транспарант. При слизане на лицата около 22 ч. транспарантът, който е поставен от тях, пада като в този момент обособена група от протестиращи започват на хвърлят камъни, бутилки и предмети към полицаите. В същото време са взривени и две силни самоделни взривни устройства. Един от протестиращите пада най-вероятно вследствие на взрива, при опита на двама полиция да му помогнат, те са атакувани от протестиращите и тръгвали към входа на сградата, там започват да удрят и други полицаи и хвърлят боя по сградата“, разказа за случилото се Маринов.

Пострадалите полицаи са двама – един е с прозерна рана на главата, друг с наранявания по тялото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя не беше ли шофьор на един друг подземен бос?!? сега министър на вътрешните работи на територията на Лойко. АХАХАХАХАХАХАХ. Чакайте да се оправи положението с такива ***
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво правим с хванатите в държавна измяна президентски слуги?
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А да защитаваш Божков и Гадев пък трябва да си умен та умен,цели два грама мозък но пък дрогата и алкохола помагат да се мислите за великани.Водачи са ви Мая Манолова сестра Галева и Костинбродска,цялата фауна от Румен фонтанопикаещия до Татяна Ванко=ва Първа,Румен Гечев финансовия корифей дето ни направи милионери,фигурантът и кукла на конци със съпруга ДЕСА и великата седесарка сега комунистка Корнела.Но повечето на площада не са били родени когато бяхме милионери и искат и те да са такива.
54
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нормално някой да иска властта в тази ненормална вътрешна и световна обстановка! Но, не е нормално и някой на всяка цена да иска да е на власт в такава обстановка! Освен ако много го е страх да не го порят публично на площада, като знае какви ги е вършил! Страх, страх, страх! Герберюгите ще загинат не от вирус, а от първичен страх
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 56Шкафчетата в президентската спалня във вила"Калина" са точно същия модел.Така че не се знае от къде са пачките
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, хора не виждам никакъв смисъл в протеста. Хайде замислете се, моля за малко мисловна дейност преди да надуете свирките и да заглушите гласът на разума
51
6
 
4
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Шеферчето на Мето излази изпод камъка Оставка бе Главун
50
8
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 3 години
Ами след като е само фигурант, какво те притеснява? Притеснявай се от лудналия чекмеджак, че държава управлява, а е откачил тотално и Дончев, Менда и подобни мекотели не смеят да го изпратят в заслужен отдих!
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, Баце, кога ще е в ареста?!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излязоха клипове кои са еничарите, били българи на протестите. Единия прилич на брат близнак на Пеевски. Гнусна прислуга на чужда власт. Позор за родителите си сте ЕНИЧАРИ!!!
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев реши да прави метеж със сити хора, наричайки ги гладни и показвайки им снимки с пачки пари чат'нати от Черепа.Радев - жалъка фигура с главна буква - Фигурант !
46
8
 
11
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте все така по ленински другари и другарки от форума и площадите ! Да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването на ГЕРБ, Борисов и Гешев !!! Не подминавайте и шефа на МВР !!! Слава на БКП и лично на другарката Нинова , другаря Радев и щедрите ни спонсори - другарите Цв.Василев и Васил Божков !!!
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години имаше протест, не помня точно срещу кого! Ето, така една група млади пешлемена още в началото започнаха да демонтират ограждения, да ги хвърлят върху полицаите, павета, скамейки! самите хора буквално призоваваха полицията да ги озапти! никой не реагира! И в един момент пребиха хората, а провокаторите пъргаво избягаха! Та тия ченгеджийски номера не са нови. Организаторите на протеста нямат нужда от агресия, защото утре хората ще се наплашат и няма да излязат. Ясно кой има интерес.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 1990 ни лъжат с досиета, записи, доноси и прочие ченгеджийски номерца. Колко години още ще се лъжем?
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а едни 10-ина полицаи от оная вечер, с тех какво става арестувани ли са ?Гpeздейй ти към анархия ли призоваваш?
42
6
 
2
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
*** не е лоша
41
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОВ УБИЙСТВЕН ЗАПИС НА БОРИСОВ С ШЕФА НА КС БРАТИНЬО БОРИС ВЕЛЧЕВ! БИЯ ТИ ПОСЛЕДНА ДУЗПА, БОРИСОВ! НЕ МОЖЕШ ДА Я ХВАНЕШ!
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркът свърши. Събирайте си палатките и лодките.Коалиция ОЧЗ - Организация на чудовищата и злодеите. Как ще работи тази коалиция? Чрез пари и страх?
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов дръж си!Кьовеши няма ли да се намеси?
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сърп и чукАлкохола е лош съветник особено по обяд.