Радев: Протестът е огромен капитал, може да промени съдбините ни

Президентът призова отново за оставката на правителството и главния прокурор
Обновена: 15 юли 2020 18:30 | 15 юли 2020 18:27, Камелия Цветанова
800

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев за пореден път призова за оставката на правителството и на главния прокурор в поредното си обръщение към народа.
Още по темата

Според него мобилизацията на протестиращите е огромен капитал, който може да промени съдбините на всеки българин и не е притежание на никой лидер и на никоя партия, а на целия български народ.

„Това, което става днес  по улиците е достижение на всеки български гражданин, който отстоява своето бъдеще.  Мобилизацията, която виждаме е резултат именно на това тяхно усилие. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста, това е нашата обща кауза“, коментира Радев.

Той определи като оскърбителни внушенията, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани и че са тинята на обществото.

Според него това издава арогантност и политическо безсилия.

„Лъжи, клевети и сеене на разкол“, отсече държавният глава.  

„Никога народът ни не е бил по -единен в искането си за законност, в смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот, да върне справедливостта в правораздаването. Заради това трябва да бъдем и сме длъжни на бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем предразсъдъците и задкулисието, външни сили да внасят разединение в редиците ни“, призова Радев.

Според него сметките на правителството и отказът му да чуе гласа на хората удължава кризата.

„Сегашният властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия модел минава през оставка на правителство и главния прокурор“, отсече той.

Президентът призова протестиращите и полицията за ненасилие.

„Не трябва да допускаме да се разпилява енергията за промяна“, обобщи Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
489
3
 
33
 
! Отговори
Мичето преди 3 години
ТО и предишните президенти не бяха величини,ама тоя хептен изпростя - най-напред му вижте надменното и горделиви изражение,което никак не подхожда на човек,който иска сближаване с ... масите,все повтаря едни и същи думи на Нинова,а след това като му видя юмрука страх ме хваща,защо заплашва с тоя юмрук ?! Не съм спокойна с тоя човек,ама хич ...
488
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква тълпа някви 16 годишни деца дето нямат право на глас . В тоя вирус , прави услуга продажниците да се разболеят
487
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнаех че народа ни е 15те хиляди които Божков а налял .
486
3
 
22
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
Правилно казва президента.Капиталът на президента със сигурно рязко ще се повиши!
485
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С твоя юмрук по твоята глава!
484
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експериментът с комунизма датира от преди повече от век, по целия свят. Винаги и навсякъде, повтарям, винаги! и навсякъде! по света доказа че е една вредна зараза, по-опасна от чума и корона вирус. Хора, пазете се! Мийте си ръцете редовно и не забравяйте червената проказа!
483
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Необходимо е ГЕРБ да организира незабавна подписка в градовете, а защо не и в селата в защита на правителството. Откъде накъде няколко "протестъра" ръководени от черепа и фигуранта ще искат оставка на законно избрано правителство?ГЕРБ спите ли? хората не искат бсп и слави трифонов да се докопат до властта
482
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фигуранте, ако има оставки, то твоята трябва да е първа, защото и ти имаш връзки с престъпни олигарси! Протестите в скоро време ще се преместят и под твоите прозорци и тогава и вдигнатия юмрук няма да ти помогне!
481
2
 
22
 
! Отговори
ЧЕРЕП преди 3 години
ГРИПЕН, КОЙТО ВЛАДЕЕ ТЪЛПАТА ВЛАДЕЕ ДЪРЖАВАТА, ТЪЛПАТА В КАКВАТО НАЗНАЧИХ БЪЛГАРИЯ СЛЕДВА НЕ ЛИДЕРИ, А ГОСПОДАРИ- А МЕН ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ МЕ НАЗНАЧИ ЗА ГОСПОДАР КАТО МИ ПОДАРИХА ПАРИТЕ НА ТЪЛПАТА ОТ 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ- КЕФЯ СЕ НА ТЪЛПАТА- ДИРИЖИРАМ Я ОТ ДУБАЙ- КОЛКО ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАЩИ ДА ТИ ИЗПРАТЯ.....
480
3
 
30
 
! Отговори
От далече преди 3 години
Импексовата и този фигурант яхат протести, кроят шапки и смятат народа наистина за тълпа!
479
2
 
44
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Ало, Президента с вдигнатия юмрук! Не сме 1917 г, не си Ленин и тук не е СССР!
478
2
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
Това не е моя президент! Червена *** получаваща пликчета в рубли да бъде нестабилна държавата. Във времена на нестабилност злодейте процъвтяват ама то на такъв не умен народ като нашия това му трябва...
477
2
 
10
 
! Отговори
Пост Ей 585 е до МММ преди 3 години
Нямаш необходимият умствен капацитет за да даваш високопарни оценки!
476
1
 
20
 
! Отговори
Ей, 585 преди 3 години
Неук си и глупости пишеш! Защо не прочетеш учебните програми на полицейската академия? Защо обиждаш пожарникарите, които влизат с изпит по математика! *** и виж дисертацията на Бойко Борисов преди да сипеш лъжи и хули!
475
1
 
17
 
! Отговори
Тарко преди 3 години
Да ще промени,но на няколко човека, а не на тези от улицата.Отново после ще се гледаме умно.
474
33
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ, ВИЕ СТЕ ТОЧНИЯ ЧОВЕК НА МОМЕНТА - ОТ ВАШАТА МЪДРОСТ И КАТЕГОРИЧНА ОПРЕДЕЛЕНОСТ СЕ ВЪЗХИЩАВАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!! НЕКА В ДЕЙСТВИЕ СЕ ПУСНАТ ВСИЧКИ КОНСТИТУЦИОННИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ - МУТРИТЕ В Ц С З !!!! БЪЛГАРИТЕ СА С ВАС !!!!
473
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога работят Бабикян и Хаджигенов? Такива платени от високо място "протестъри и обединители на протести" не ни носят нищо добро! Какви действия предлагат, какво обещават като свалят Борисов и Гешев?
472
5
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
До МммАма те пожарникарите не са учили! Просто се ражда и го правят пожарникар!Що за логика?
471
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние, които работим и нямаме време за протести, не искаме да ни плащат за това, не желаем политическа кариера - ИСКАМЕ НОРМАЛНИ ИЗБОРИ!!! Желанието на Радев и Нинова да яхнат тези протести ни ОТВРАЩАВАТ!!!
470
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пилотът е плод на глупостта на бате, че издигна безумната цецка инак ако беше издигнал навремето нормален човек сега щяхме да имаме нещо по- подготвено. Все пак пилот си е пилот. Както са казали древните - Обущарю стой си при обувките!