Радев: Протестът е огромен капитал, може да промени съдбините ни

Президентът призова отново за оставката на правителството и главния прокурор
Обновена: 15 юли 2020 18:30 | 15 юли 2020 18:27, Камелия Цветанова
800

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев за пореден път призова за оставката на правителството и на главния прокурор в поредното си обръщение към народа.
Още по темата

Според него мобилизацията на протестиращите е огромен капитал, който може да промени съдбините на всеки българин и не е притежание на никой лидер и на никоя партия, а на целия български народ.

„Това, което става днес  по улиците е достижение на всеки български гражданин, който отстоява своето бъдеще.  Мобилизацията, която виждаме е резултат именно на това тяхно усилие. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста, това е нашата обща кауза“, коментира Радев.

Той определи като оскърбителни внушенията, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани и че са тинята на обществото.

Според него това издава арогантност и политическо безсилия.

„Лъжи, клевети и сеене на разкол“, отсече държавният глава.  

„Никога народът ни не е бил по -единен в искането си за законност, в смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот, да върне справедливостта в правораздаването. Заради това трябва да бъдем и сме длъжни на бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем предразсъдъците и задкулисието, външни сили да внасят разединение в редиците ни“, призова Радев.

Според него сметките на правителството и отказът му да чуе гласа на хората удължава кризата.

„Сегашният властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия модел минава през оставка на правителство и главния прокурор“, отсече той.

Президентът призова протестиращите и полицията за ненасилие.

„Не трябва да допускаме да се разпилява енергията за промяна“, обобщи Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутнат на ситата потомствена градска номенклатерура жадна за чекмеджета с пачки, на дистанционно от покоите на Черепа Live via Dubai, а за Фигуранта всеки бунт е "капитал" докато България на се върне в брацката прегръдка на Кремъл.След това всеки бунт е фашистки и провокиран от Запада.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
448
10
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 563: А колко хора от милионна София излязоха да подкрепят правителството? Зарнан докараха с автобуси от цялата страна подкрепящи и след поредната знаменита реч на Бойко пред Министерския съвет бързо се изнесоха.Така не се брои, а се отива на предсрочни избори. Засега Бойко шикалкави, измисля какви ли не варианти, но гербаджийският кораб вече потъва и плъховете ще се разбягат.
447
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе ме учудва, че не искаш да говориш. За да говориш така, че да те чуят, първо трябва да можеш да мислиш.
446
3
 
17
 
! Отговори
нагъл преди 3 години
Радев и котилото му от роднини , баджанаци и авери затънали до уши в далавери, тотално обезсмислиха и сринаха тази и без туй никому ненужна държавна институция, чиито годишен бюджет се равнява на този за гр. Враца и областта и. Tолкова ли сме богати та да хрантутим и дондуркаме един доказал се злобен безделник и антуража му ----- ????????????????????????????? -----
445
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 547Каза селската плюнка, демонстрираща смелост зад клавиатурата. Заповядай на жълтите павета довечера, докажи се като защитник на тиквената правда.
444
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Радев не спазваДай да видим сега кои закони не спазва Радев. Засега само Закона за *** задните части на вожда. Само да ти подскажа, че по НК не съществува престъпление "търговия с влияние", в каквото са обвинени президентските съветници.
443
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Бабикян царят на жълтите новини ви организира протеста какво да говорим повече.
442
2
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Ето го подстрекателя на пуча.
441
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тези протести и от смяна на правителството имат файда Божков-Черепа, ще стене депутат и няма да бъде съден. Радефф, ще се смени главния прокурор и няма да го разследват за държавна измяна. БКП-БСП, ще се върнат на власт. Мутрите отново ще могат да изнудват, крадат и убиват безнаказано.
440
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги промени със сигурност съдбите ама не по-начина по който някой очкват. Просто пак отиваме в начална точка.
439
2
 
16
 
! Отговори
Радев не спазва преди 3 години
законите,а го лашкате като борец за справедливост.Справедливостта му еизбирателна.Това,че казва,че се изправя срещу друго беззаконие,не е оправдание.Не може с едно престъпление да спираш друго престъпление.Има законови формис които може да се въздейства,но той се прави на Робин Худ.Всички плямпат-смяна на системата,но никой не казва как и с какво.Какви законови форми завъздействие е предприел Радев?Като политагитатор излиза с юмруци и зове за бунт.Така признава,че е негоден да се справи.
438
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой беше казал,че герберастките ***,след скорошното падане на правителството ,трябва публично да се обесят или да се изгорят на клада ,там където е триъгълника на властта ,за назидание на другите и никой повече да не си спомня за мафията ГРОБ..Според мен по-добрия вариант е да се нахранят с тях лъвчетата в софийската зоологическа градина и така най-после ще има някаква полза от тях...
437
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 563Очевидно предостатъчно, щом вожда почна да се нааква и да гори бушончета.
436
3
 
7
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
До Писна ми: Каква е алтернативата? Нито БСП нито десните партии поотделно могат да отстранят ГЕРБ. Нужно е единодействие. Нека левите си останат леви, а десните -десни. Но в името на България може да се наложи да направят едно експертно правителство като на Димитър Попов през 1990г. Според мен това е пътят. Сега ГЕРБ се е срастнала с държавата. След такова правителство, като се нормализира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа от избирателите.
435
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко процента от 2-3 милионна София са протестиращите?
434
2
 
7
 
! Отговори
До Мммм преди 3 години
То се вижда колко са на улицата. Ако можеш поне малко да смяташ ще видиш колко са против. Заканите ти са смешни.
433
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе само Божков.И пРезидентчето ще спечели.Няма да го разследва прокуратурата.
432
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзКъде са тия нормални хора? Защо не са на улицата на контрапротест в подкрепа на "законно избраното правителство"? Даже в София - най-големия български град, не можахте да съберете и шепа хора в първия ден на протеста. Вместо това реквизирахте 200-300 ромове и общинска администрация от околните села и градчета, докарахте ги с автобуси и им връчихте по 30 лв., за да не знаят какво правят там. Аз не познавам човек, който някога е гласувал за ГЕРБ. Как става това? Къде са тия нормални?
431
4
 
16
 
! Отговори
Писна ми преди 3 години
Тези дето искат оставка нямат програма , нямат идея, нямат план за управление. Лесно е да крещиш оставка , но трябва да предложиш алтернатива . Иначе си обикновен кресльо.
430
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат Бойко да излезе от властта и Цветанов да не участва във властта,сега гледах изказвания,с две думи - не ги искат.