Депутатите се събират извънредно заради дебата по вота на недоверие

Заседават в понеделник, гласуват най-рано в четвъртък
44
Депутатите се събират извънредно заради дебата по вота на недоверие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дебатите по петия вот на недоверие, внесен от БСП, ще се състоят на извънредно заседание. Те ще се съберат в понеделник, 20 юли, в 9 ч. Предложението за това дойде от шефката на НС Цвета Караянчева, а депутатите от всички партии я подкрепиха.

Още по темата

Съгласно правилникът за дейността на Народонто събрание гласуването по вота е не по-рано от 72 часа след края на дебатите, т.е. очаква се това да стане в четвъртък.

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" беше внесен вчера от левицата. Той е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина.

Червената шефка Корнелия Нинова обясни вчера, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
old stupid retard преди 3 години
До АнонименЕх изборите бяха честни само когато ги печелехте с 99.9%. Не знам , както е тръгнало, може тия времена да се върнат . ким чен ун
36
0
 
0
 
! Отговори
old stupid retard преди 3 години
До Анонимен мой криминални приятелю моля те малко по-кротко
35
0
 
0
 
! Отговори
4000 лв. заплата преди 3 години
при 200 лв. пенсия - егати парламентарните КОЖОДЕРИ
34
0
 
0
 
! Отговори
искам да прибирам преди 3 години
порциите в ЧЕКМЕДЖЕТА безнаказано
33
0
 
0
 
! Отговори
тюх горкичките преди 3 години
шъ съ преработят стандартно = МАФИЯ
32
0
 
3
 
! Отговори
Лора преди 3 години
160 КИЛОГРАМОВИЯ ВОЕНЕН МИНИСТЪР СПЕШНО ДА ИЗГОТВИ 160 НОВИ ПАСПОРТИ ЗАОТИВАЩАТА СИ ХУНТА И РАЗДАВАНЕ СРЕЩУ МИНИМУМ 100 ХИЛ.ЕВРО. НА ДУПЕДАТ!ЗА МИНИСТРИ И ЗАМ.ПРЕМИЕРИ ЦЕНАТА ПО 10!КАРАКАЧАНОВ,СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ДА ВЪРНЕШ ИНТРИГАТА С ПАСПОРТИТЕ!.ОТ ВЧЕРА НИКОЙ НЕ ВИ БРЪСНЕ И ЗА ПРОСТА,СЕЛСКА СЛИВА!
31
0
 
2
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Не извънредно,а през час да се събират този бележит и крадлив парламент си отива,както си отива и ланския сняг!Свирете оставка и бегом по селата!
30
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Тия не разбраха ли, че хората не понасят импексови курабии като Нинова. Точно тази ли ще ми реди правителство, тази е същата като ББ и ДП и псевдо-патриотите слуги на ДП. То всичките са за шут бе. Да хвърлят там оставките и да правят служебен кабинет от експерти до провеждане на избори.
29
1
 
7
 
! Отговори
чукай БсП-ТО преди 3 години
До АнонименКва, ревизия бе ***?От Пламенчо Узунов ли?От Чобанов ли?От Румен Петков ли?
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей много голем страх от ревизя. Защо ли?
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вот на недоверие? Комунистите или са зле с математиката или не са в час. Не могат и да се преброят дори. Явно само за кьорфишеци и демонстрация. Явно забравят, че са малцинство. По-добре Местан, но комунисти-никога.
26
6
 
21
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ох леле, мале. БСП да ми говорят, че искали да разградят олигархично мафиотския модел. Че всички БГ олигарси са точно от БСП:Красимир Гергов - медиен олигарх, милиардерГеорги Гергов - свинар милиардерЧерепа - хазартен бос и престъпникГеорги Кадиев - прекупвач на ток, мултимилионерНинова - ренегат от СДС, човек на Костов, приватизатор на Техноимпекс, мултимилионеркаВсички останали от БСП са прости милионери, не като горе изброените "Човек от народа". ХАхахаха, тези ще борят олигарсите
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Давай, мъжки, проливай. Само да питам, преди или след като си вземеш 30-те лева смяташ да го направиш? Да ви видим къде сте, гробарчета. Нещо май ви няма на площада, освен ако не ви съберат от самоковските махали и не ви докарат с рейсове като добитъка, който сте.
24
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - "Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант"Радеф не е фигурант, той е ВРЕДИТЕЛ!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - "ИЛИ ЩЕ СЕ ЛЕЕ КРЪВ"Анонимно се правиш на мъж, НОКАТО ИЗЛЕЕМ... ТВОЯТА ще се успокоиш :)
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вотът няма да мине, но промени ще има", беше лаконичен Красимир Каракачанов........ това означава ли, че следващите министри ще са от квотата на "Патриотите"? Може би "Да", а? Ще цакат протестиращите до дупка и целта е да не допуснат служебен кабинет с Радев и ревизия на министерствата по време на служебното правителство, нали?
21
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вотът няма да мине . ЗАЩОТО депутатите на ББ и подкреплението му са повече от опозицията .Не искат да подадат оставка , защото ще има до изборите служебен кабинет на Радев , който няма да допусне поредната изборна манипулация на ГЕРБ .Така че доброволна оставка НЯМА да има за жалост
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вота е на улицата там е истинския вот никакъв вот на НС не се признава ВЕЧЕ ДА ИЗЧЕЗВАТ СЪС 200 ИЛИ ЩЕ СЕ ЛЕЕ КРЪВ ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВСИЧКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ПОЛИТЯГИ ВЪРВЕТЕ СИ С ДОБРО ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО
19
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев създаде паралелна държава, а не Борисов и не само паралелна държава, а и задгранично правителство от Мутри пръснати по Дубай, Белград и марионетки на Кремъл.Задачата на Фигуранта на терен е да ги обявява за борци за "свобода", а тълпата на Черепа за "капитал".Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
18
3
 
4
 
! Отговори
третия печели преди 3 години
До ДПСБСП и Герб се карат а ДПС печели!