При предсрочни избори се стига до разпилян кабинет

Коментарът на проф. Антоанета Христова
16 юли 2020 22:25, Петя Славова
27

Вицепремиерът и министър на отбраната - Красимир Каракачанов, заяви, че има два варианта - или ново правителство в рамките на този парламент и това мнозинство, със или без сегашния министър-председател, или предсрочни избори.

Политическите сценарии се променят с всеки час, а най-възможните от тях коментирахме с политическия психолог проф. Антоанета Христова в предаването "Денят ON AIR".

Тя е на мнение, че в сложната ситуация има две страни. От едната са хората, които са на улицата и виждат всичко в бяло-черната гама. Трудно може да бъдат убеждавани и това прави ситуацията много трудна. От другата страна е управленската конфигурация, която трябва да намери път, който да запази достойнството на управляващите.

"Има видим дефицит в способността да отчетат социалните, икономически и психологически проблеми след ковид кризата и реакцията на обществото. Редовните парламентарни избори са само след 6-7 месеца. Патриотите не може да не оценяват необходимостта да използват този период по възможно най-добрия начин за себе си. Опитват се да влязат в управленска конфигурация, която ще даде перспектива за тях", заяви проф. Христова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея при експертен кабинет или служебно правителство хората извън страната ще са постигнали своя резултат - Горанов и Борисов да не бъдат в управлението.

Политическият психолог оправда липсата на необходимост от предсрочни избори с предположението, че ще имаме изключително разпилян парламент, който ще се състои от партии, които няма да могат да си говорят.

"Хората са на бяло и черно, на добро и лошо. Такива хора не могат да седнат на една маса и да си подадат ръка. Следва кратко правителство, големи скандали и липса на перспектива", прогнозира проф. Христова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички на барикадата! Не защитим ли ГЕРБ, няма и многомилионни кухи проекти!проф. Антоанета Христова
19
8
 
4
 
! Отговори
Няма ли най-после преди 3 години
някой да започне редовно да припомня на българина колко струват едни избори?ДОСТА МИЛИОНА СТРУВАТ!За тази година в бюджета няма запланувана такава сума, значи трябва да се откъсне от други запланувани разходи - от парите за здравеопазване, за построяване на детски градини и т.н.Това трябва да се повтаря поне по 20 пъти на ден по новините, за да се запита *** струва ли си да отгладува тези пари само за да могат фирмите на едни комунисти да изместят други комунисти от обществените поръчки?
18
4
 
12
 
! Отговори
До П Славова преди 3 години
Славова, аз не виждам разделение на обществото.Иска се оставката на Гешев и на доказания мафиот и крадец Борисов. Само платените медии омаловажават всички записи снимки и документи как герб, начело с Борисов краде. И то яко.Плюс това краде и от Европейските пари.Не видях някакъв протест в защита на Борисов. Имаше два контрапротеста организирани и платени от герб, единия с цел разпалване на етническа война.Единствено чуваме оправдания как всичко е манипулирано.Моля ви за поне малко обективност
17
2
 
11
 
! Отговори
уж ремонтират за преди 3 години
милиони и като прережат лентата требва да се преработва отново - тия европейски пари да не са бездънна яма
16
4
 
11
 
! Отговори
стига сте точили преди 3 години
хазната безнаказано в чекмеджета
15
4
 
13
 
! Отговори
баце преди 3 години
По добре разпилян кабинет.
14
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните поствания по скоро са на хора с комплекси.... каква била жената... абе вие глупави ли сте да разберете че тези като паднат или се махнат бяма да дойдст по свестни а по овълчени и тогава глада ще е още по голям.... все още няма сериозна алтернатива на това правителство.... всичко ще стане още по голям батак и пак ще излезете на протести но ще е по лошо.... Радев пък само насъсква наивните хора които чакат някой да им даде по големи заплати .... няма големи заплати ако няма икономика
13
4
 
13
 
! Отговори
Freeman преди 3 години
Начи "многоуважаваната" професорка предлага протестиращите да отстъпят, за да запазят достойнството на управляващите мутри? Да изчакат, за да се успокоят и да седнат на маса да преговарят. С мутрите? Тея хора, уж се имат за някакви специалисти, а още не разбират какво се случва в момента.
12
6
 
4
 
! Отговори
Май няма кой преди 3 години
Добре де дайте имена, хайде наредете вашия дрийм тийм .. като толкова лаете чакам ...
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази *** е една от наемните гробаджийски измислени плямпала. Политически психолог била хахаха, а шефа и май е за психиатър или за затвора.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото сегашния е подреден и разумен кабинет....
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Сериозно ??? Брех ,незаменими ,а ? Тези клишета ,българина ги знае отпреди 140 години ......Ако не е султана ,кой ще управлява ,кой ....? Можело и без султана .
8
4
 
21
 
! Отговори
Срам преди 3 години
Главата и е празна като кънтяща тиква.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
guska!
6
5
 
21
 
! Отговори
антоанетини преди 3 години
Крайно неприятна госпожа. Нафукана, с диво самочувствие, струва ми се, че в името на едни облаги губи компетентност и искреност. От материята си не знам доколко разбира, но като човек... ако се е продала, е жалка картинка.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто почнаха протестите един се покри бе медиина звезда голяма.Къде си бе генерален седни ден те няма
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежко му на следващия кабинет. И то не защото нямало кой да управлява, както се опитват да внушат платените медии и самия мин председател крадец.Държавата е тотално окрадена и в огромни дългове. Мини ще изкочат на 1001 места. Въпреки това е по добре народа да избере нов модел, отколкото да продължават да го крадат най нагло.
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя тая като Танева. Дайте да крием че крадем че ще ни спрат кранчето.Та нека Тиквата пълни шкафчето че може и по лошо да стане.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подло=га на Герб,по=отвратителна от самите тях!
1
3
 
23
 
! Отговори
Дънят глупости преди 3 години
Колко професори лаладжии има в тази България?