Борисов пристигна в Брюксел: Ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа

С европейските лидери ще обсъдим и бюджета на Съюза до 2027 години, посочи той
17 юли 2020 11:48, Красимир Ангелов
273
Борисов пристигна в Брюксел: Ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Искрено се надявам въпреки различията днес да имаме вече постигнато споразумение". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на влизане в сградата на Европейския съвет в Брюксел, съобщават от правителствената информационна служба.

Както е известно в следващите 2 дни държавните и правителствените ръководители обсъждат Планa за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС".
 
Преди началото на извънредното заседание премиерът Борисов подчерта, че днешната среща на европейските лидери е изключително важна за приемането на Многогодишната финансова рамка – Кохезионна и Селскостопанска политика, грантове, заеми, условности.
 
Планът за възстановяване на Европа беше представен от Европейската комисия на 27 май. На 10 юли председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи основните цели на ЕС - отстраняване на щетите, причинени от COVID-19, реформиране на европейските икономики и трансформиране на европейските общества.

С европейските лидери ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа, както и бюджета на Съюза до 2027 г., написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

"Пристигнах в Брюксел, където днес и утре ще се проведе заседание на Европейския съвет. На него с европейските лидери ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа, както и бюджета на Съюза до 2027 г.", посочи министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
13
 
5
 
! Отговори
Да-а-а преди 3 години
не му е лесно на този Борисов. Тука е като в детска градина. От една страна президента вършее с руснаците та Бойко трябва да го спасява от САЩ. От друга страна разни протестиращи провокират ДПС, че и протестират и искат оставка, а той трябва да ги оправдава в Европейската комисия та да не излезе, че се нарушават права и свободи в България. Прокурора се държи като изтърван и пуска компромати по медиите... Не знам дали има пари и заплащане дето да заплатят нервите които хаби с тези простоти
218
4
 
4
 
! Отговори
ГранДове - грантове преди 3 години
Най ме е страх,че Тиквоний вместо грантове ще ни донесе от Брюксел гранДове, тоест бюлюк испански благородници. Тиквоний не знае разликата между двете думи и ще му пробутат вместо пари средновековни титли на испански благородници.
217
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Ще обсъдим...''- Борисов ,слугите не обсъждат ,слугите само изпълняват !
216
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе заплатаджиите сами ще си бутнат стола. Бизнеса ми е оцелявал и при Костов и при царя и при Серго и при Баце. Все ми е тая кои ще дойде, но най-добре беше последните 5г. Обаче първите дето ще цъфнат са точно тия протестиращите, още няколко месеца и ще има бая уволнени и после ще ги питам. Заплати от 1500лв ще са мираж. Аз вече съкратих бонуси и на по некадърните заплатите, двама ербапи напуснаха. Не е нужна дестабилизация. Има избори скоро, да бяха изчакали. Сега и на запад няма работа...
215
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ТОЙ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ВЪЗСТАНОВИ Я ТА ОТИДЕ ДА ВЪЗСТАНОВЯВА ЕВРОПА. ТУК ВРИ И КИПИ А ТОЙ В ЕВРОПА. И СЛЕД ВСИЧКИТЕ КОМПРОМАТИ И ИЗЛАГАЦИИ КАК ЩЕ ГИ ГЛЕДА В ОЧИТЕ?????
214
1
 
3
 
! Отговори
Ако в родината преди 3 години
коалиционните партньори и разни протестиращи продължават да провокират и нападат Доган и Пеевски може Борисов да види зор в Брюксел. Като нищо ще ни клъцнат поради "нарушаване на върховенството на закона и на правата и свободите на малцинствата". Нищо че масово тук сме на мнение че малцинствата са я обърнали свободата на слободия и крадат и с г-за си.
213
2
 
2
 
! Отговори
Борис Бойков преди 3 години
Ще преложа на Макрон -нашите Тираджии да се връщат в БГ всяка седмица -Сега ще предложа да се вдигнат всички данъци Общ доход и въобще - Ще предложа да Затворя Целият Туристически Бранш в България и да заключа всички българи ходещи в Чужбина -Също така ще кажа на всички Банки да си искат кредитите веднагически -и Всеки Кмет да направи синя зона до всички близки села- Глашатаи да ходят и да викат че Газта е поевтиняла Благодарение на МЕН! Топлофикациите да върнат по 50 лв за краденето от 1 година
212
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак отдиде да се излага и да му се смеят сега ще каже някога тьпня да развесели всички да му видат акьла.
211
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си спомням тулупа нещо да е предложил в ЕС и то да бъде прието.Даже прецакаха тираджийте с плана Макрон.Какъв фактор си мисли че е,не знам.
210
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ти знаят акъла,едва ли точно с теб ще обсъждат каквото и да било.Ти си само един послушко и ще приемеш решенията на началниците.Е,ще ти се позволи да гласуваш.За калабалък.
209
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
страната ври и кипи, тулупа тръгнал на екскурзия по чужбина - с какви очи е той там?!? Да се прибира веднага и да хвърля оставката! Гешефта също да не се ослушва като пръднал в концертна зала! От тия двамата трябва да се почне разплитането на далаверите докато се стигне до Дебелян, Далаверко Симеонов, Каракачанката, Горанката, Доганката
208
1
 
5
 
! Отговори
Еврика! преди 3 години
Европа в лицето на ЕС има щастието една от нейните членки вече 11 години да се управлява от Пожарникаря от Банкя, д-р по гасенето на пожари с вода от гумени шлауси, бившият СИК-аджия и пожизнен шеф на ГЕРБ, лицето Бойко М.Борисов. Цели 2 седмици той мисли по проблема за възстановяване на страните от Евросъюза от щетите на пандемията от Ковид-19 и НАКРАЯ ИЗМИСЛИ! Какво е измислил ще го чуете на извънредната сесия на ръководителите на Евросъюза. Дано ви хареса!
207
3
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 3 години
Този лично ми обуваше чорапите !
206
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на мутрата-телохранител-пожарникар-член на БКП!!!
205
24
 
7
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Цяла България е с Вас , господин Борисов ! Само напред и само нагоре !
204
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво стой си там не се връщай
203
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментиращите гербаджии - вие сериозни ли сте? Разбирате ли, че тоя път отърване няма? Не е като 2013 г., няма да има хвърляне на оставка и завръщане на неграмотния ви бащица като месия. Този път докрай. Най-добре си налягайте парцалите и не се издавайте, че сте поддръжници на човека, прочел една книга и неговия 300 килограмов собственик, защото няма да е добре да сте от тая страна на барикадата, когато започне истинския протест.
202
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като български гражданин искам ако ще се отпускат нови заеми, да са само когато тия се изметат от властта!Стига са прибирали! А след това ние да им връщаме заемите!
201
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сега кой пази шкафчето,Влади трябва да е?
200
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така ББ,по бързо споразумение,щото има още едно шкафче за пълнене.Разните м там германци,французи,щях да кажа и британци,ама те избегаха,още по усърдно да работатщото ааааа...