Борисов пристигна в Брюксел: Ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа

С европейските лидери ще обсъдим и бюджета на Съюза до 2027 години, посочи той
17 юли 2020 11:48, Красимир Ангелов
273
Борисов пристигна в Брюксел: Ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Искрено се надявам въпреки различията днес да имаме вече постигнато споразумение". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на влизане в сградата на Европейския съвет в Брюксел, съобщават от правителствената информационна служба.

Както е известно в следващите 2 дни държавните и правителствените ръководители обсъждат Планa за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС".
 
Преди началото на извънредното заседание премиерът Борисов подчерта, че днешната среща на европейските лидери е изключително важна за приемането на Многогодишната финансова рамка – Кохезионна и Селскостопанска политика, грантове, заеми, условности.
 
Планът за възстановяване на Европа беше представен от Европейската комисия на 27 май. На 10 юли председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи основните цели на ЕС - отстраняване на щетите, причинени от COVID-19, реформиране на европейските икономики и трансформиране на европейските общества.

С европейските лидери ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа, както и бюджета на Съюза до 2027 г., написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

"Пристигнах в Брюксел, където днес и утре ще се проведе заседание на Европейския съвет. На него с европейските лидери ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа, както и бюджета на Съюза до 2027 г.", посочи министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Срещата е Протекла така -Конграджилейшънс -Гуте МОрни- Аз Българулейшинс казва- Аз иска грантове -мъни за всички особено за МЕН - Грантове има за каубои с поляни -мои избиратели- НИй Тука сме се събрали да "гушнем " едни мъни от евронародите-понеже ТРи Папи са ме пипали по (чутурата) главата-то Аз съм Светец! Аз иска мъни и голд защото Ковид е много в БГ- Шарл утре ела в Бг на закуска Попара и една ракия да Ти обясня- В момента освен Мисирките в Залата има и други които ни Послушват -Комунисти!
198
1
 
11
 
! Отговори
МИСИОНЕР!! преди 3 години
Лойко е тоъшил да пълни отново шкавчето - да не мислите че вас се е загрижил!
197
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ли се пазят,нали иска да ги обработва с 200?
196
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите вече точат лиги да грабят чрез служебното правителство. Затова е цялата тая борба и истерия.Само че няма да ги огрее и оставка мяма да има!
195
3
 
5
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
До stilingКато те чета ,браво!Приличаш си досущ на тоя когото подкрепяш.Драги когато човек прави умишлено правописна грешка я изписва с главна буква,Ама то при вас нЕма значение, ще ви употребяват докато им трЕбвате, после сте аут!
194
4
 
17
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
А дано да ти е последното пътуване като премиер. Когато и да паднеш от власт, все ще е късно. Такова опростачване на политиката можеше само ти др. Борисоофф да постигнеш. Жалки са и от ДПС, където говорят че са в опозиция, а те подкрепят в най важните моменти когато всички други са срещу Герб дори и коалиционните партньори. Сега знаят, че вотът на недоверие няма да мине и се правят на опозиция. В същото време Пеевските медии бълват жлъч и злоба срещу протестиращите и президента. Лицемери.Оставка
193
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах репортажа от простотиите, които тоя безпрецедентен акъл дрънкаше в Брюксел - "ъъ, грантове, селскостопанска политика, кохезионна, условности, ъъъ". Заекваше объркано и се въртеше като пумпал към преводачката, подканяйки я да разтълкува несвързаните бръщолевения на човешки език. Срам, резил и позор.
192
3
 
12
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Мафията пак ще усвоява едни пари !!!!! Колко ли още замъци ще си построят тия мафиоти !!!!!
191
3
 
7
 
! Отговори
кико преди 3 години
Рашков не е бил главен секретар. Беше шеф на следствието. Ако пак се договорят с ДпС, то трябва да са самоубийци, като се вижда опита на НДСВ,БСП и ГЕРБ
190
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Държавник...
189
4
 
16
 
! Отговори
Hhh преди 3 години
Оставка бе !!!
188
4
 
13
 
! Отговори
властелинът на преди 3 години
чекмеджетата - ходи като "имам да вземам, немам да давам" - дали им вика на тия в брюксел "абаут абаут"
187
5
 
6
 
! Отговори
Членът на Партията преди 3 години
При разбиването на радикалната гендер група "пречупените китки" бяха открите голямо количество вибратори, снимки на ***, пропагандни материали на Бсп и множество руски знамена...
186
4
 
4
 
! Отговори
stiling до 203 преди 3 години
"Ти явно мислиш, че твойто Проглеждане е истинско. Явно според теб всички хора по улиците са манипулирани и платени."Не мисля, че всички хора са манипулирани и платени. Много малка част са под 1%. Въпроса е, че хората по улиците ще бъдат опотребени в интерес на хора с накърнени интереси, които в момента наливат масло в огъня! Накрая каквото и да стане "опотребените" не платените хора от улицата нищо няма да получат, защото нищо няма да се промени за тях който и да управлява!Кризата идва зимата
185
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може премиер без основно образование да управлява Бьлгария ?
184
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рашков беше гл секретар на МВР при правителството *** Тройната коалиция. Потвърждават се съмнениета за задкулисие в организирането на протестите и настаняването на ДПС оново във властта.
183
6
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
ОСТАВКА.
182
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До stilingТи явно мислиш, че твойто Проглеждане е истинско. Явно според теб всички хора по улиците са манипулирани и платени.
181
6
 
16
 
! Отговори
uruf преди 3 години
Ако наистина гласят Рашков за служебен премиер ще е страхотен ход на президента. Освен много добре подготвен юрист, той е наясно и с много тайни от кухнята при престоя си в Бюрото за СРС. Затова на много хора им треперят гащите и сънуват кошмари. Браво на българския народ
180
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен до 186 нещо си в грешка Херо каза, че подкрепя протестите и на три пъти американците размахаха пръст на ББ - нарекоха правителството на България обвързано с Русия, недостатъчно направило за диверсификацията и при това - премиер на правителство, срещу което протестира народа му, обвинявайки го че е мафиот.