След кратки дебати депутатите решават съдбата на МС във вторник

Събират се на извънредно заседание от 11,30 часа
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Едва два часа продължиха дебатите по вота на недоверие срещу правителството, внесен от БСП заради корупцията в страната.

Гласуването на вота ще се състои във вторник, когато депутатите отново ще се съберат извънредно, за да решат съдбата на кабинета.

Още по темата
Тя обаче вече реално е предрешена и кабинетът „Борисов 3“ ще остане да власт, защото БСП разчита само на гласовете на ДПС за подкрепа, което означава, че няма да събере нужните 121 гласа, за да падне кабинетът.

Извънредното заседание на НС днес мина без премиера Бойко Борисов, което разлюти левицата, която смята, че именно той трябва да отговори на въпросите й.

Борисов обаче е в Брюксел за участие в заседанието на Европейски съвет, който обсъжда Плана за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС".

В пленарната зала обаче присъстваха повечето министри, но единственият от кабинета, който взе думата, беше вицето Томислав Дончев. Според него оставка на правителството означава временна сърдечна недостатъчност на обществото.

От ГЕРБ бяха категорични, че не му е времето за безвластие, защото кризата се задава, а следващите редовни избори са през пролетта на следващата година.

"Този вот ще бъде отхвърлен и това е добра новина за БСП, защото в този парламент вие сте най-малко готови за избори. Първо трябва да си свършите вътрешнопартийната работа, да решите кои сте и накъде ще тръгнете", обърна се към левицата Тома Биков от ГЕРБ.

Според него, ако правителството подаде оставка, ще има служебен кабинет съставен от президента без ясна визия.

Крум Зарков от БСП пък обвини властта, че не вижда проблемите в страната.

"Мнозинството граждани,опозиционни партии, Европейската комисия, международни наблюдатели, НПО сектор, гражданско общество, чужди медии казват: „България е корумпирана“, а вие седите безочливо и обяснявате, че не е вярно. Само вие не виждате, че превърнахте държавата ни в царство на несправедливост със знаме 500-еврова банкнота и с герб, на който се мъдри калинка", скочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте ми 24 часа власт,само 24 ч.
121
0
 
0
 
! Отговори
Гласувайте за тях преди 3 години
Аз ще гласувам,за кой мислите а,ще гласувам за Гилотен и Кромуел,да *** знайте,те са правдивите хора от народа,и с песента,Марсилезата
120
0
 
0
 
! Отговори
проклети предатели преди 3 години
Какви дебати ви гонят,всички сте за арест и с бодра крачка и с песен Шуми Марица към затвора,без съд и присъда до един.Вие сте съвременните хайдути
119
0
 
2
 
! Отговори
До Браво преди 3 години
Вотът ми ще е наказателен. Не съм ГЕРБер, но ще гласувам СРЕЩУ тези, които демонстративно излязоха днес от сградата на Централното управление на БАН, за да подкрепят протестиращите на площада. По-точно казано, излязоха с цел да си закрепят статуквото на хрантутници и шуробаджанаци, овластени в рамките на една институция.Открито показаха на коя политическа сила дължат топлите си местенца и позициите, благодарение на които пълнят гушки и като бурени пречат на българската наука да се развива.
118
0
 
4
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Млади и образовани младежи ни управляваха при царя оказа се че и те са голи като него. Добре се облажиха от нашата глупост!
117
5
 
7
 
! Отговори
Винету преди 3 години
До истината. Ами доколкото си спомням за купуване на гласове ОФИЦИАЛНО са уличени лица от БСП и ДПС, а не от ГЕРБ. Иначе всеки може да си плямпа каквото му скимне.
116
2
 
12
 
! Отговори
ДА СЕ ПРЕБРОИМ! преди 3 години
АКО ДНЕС БЯХА ИЗБОРИТЕ ЗА КОЙ БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ?ИТН/ДБ = палец нагореГЕРБ/БСП/ДПС = палец надолуДА СЕ ПРЕБРОИМ!
115
5
 
2
 
! Отговори
Браво преди 3 години
До Аз реших!Това е чудесно, всеки трябва да подкрепя който си пожелае! Ако искаш да подкрепиш ГЕРБ, направи го!Аз лично ще подкрепя ДБ или Слави. Още не съм на 100%
114
3
 
2
 
! Отговори
ПАРАНОЯСАЛ преди 3 години
Тия фанатични плеяди са ми познати от времето, когато Слави обяви, че ще прави партия.Започнахте с "анализи" как "чалгаджията" щял да вземе под 1%, а сега се очертава да вземе повече гласове от ГЕРБ. Плеядите на калинките. Думите ви не са нищо повече от глас в пустиня.
113
3
 
7
 
! Отговори
Аз реших! преди 3 години
След като прочетох, че и учЕни от БАН са излезли, за да подкрепят протеста и след като видях на снимката феодалните старци, облечени в ритуални одежди,каквито НЕ СА ЗАСЛУЖИЛИ, твърдо реших:НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ПОДКРЕПЯ ГЕРБ, макар че досега за ГЕРБ не съм гласувал.Стига вече хрантутене на "наши хора", настанявани на хранилка в БАН през последните 73 години! Вече трето поколение шуробаджанаци пуска корени там,на рахат и на бюджетна издръжка за нищо-не-правене.
112
3
 
4
 
! Отговори
Тодар Живков преди 3 години
Ако Тодар Живков чуе как верния му служител Бойко обижда десетилетия труд на БКП, от която самия той е бил част, сигурно ще се обърне в гроба.Бойко, ИЗВИНИ СЕ НА ТОДАР ВЕ!
111
2
 
2
 
! Отговори
осъдени души преди 3 години
под ръководството на Герб! Електората ви е на гурбет от много хубаво
110
3
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
До 1 300 000 избирателя. Защо ми се струва, че това за края на ГЕРБ баш сега съм го чел и преди? Кога си го писал пак - през 2013, през 2014, през 2016 или през 2019?
109
3
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До решава. Решава българският народ на ИЗБОРИ кого предпочита да го управлява. Дори и 50 000 на улицата НЕ СА НАРОДЪТ, който е близо 7 милиона.
108
4
 
3
 
! Отговори
Отчаяните Гербери преди 3 години
Отчаяните герберастчета не знаят какво да направят и повтарят като латерни как подкрепяме БСП.Сега ще ви обясня защо сте отчаяни. Причината е, че нямате полезен ход. Няма такъв!За това си смучете от пръстите какво ли не, но най-вече вашето любимо БСП... ще ви разбия илюзиите - никой от нас не подкрепя БСП.Даже пожелавам на БСП да вземат по-малко от 1% на изборите. :)))))))Шах
107
3
 
1
 
! Отговори
Пенявещ се ГЕРБЕР преди 3 години
Ако не спрете с протестите, ще счупите държавата и ще направите гражданска война, която ще загубите. Типично по СИК-аджийски. Заплахи за живота и здравето до дупка. Само дето в момента никой не го е страх от мутри. :))))))))))
106
1
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ИстинатаАааааа, а като избраха Гоце - президент с ромските гласове беше супер, а? Клоун.
105
3
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Вместо да се ПЕНЯВИТЕ, можете да кажете последни думи, с които да ви запомним. Няма нужда от толкова ПЯНА. Страхуваме ли ви? Отивате си. :)))))))))))))
104
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ДБ + ИТНЩе спечелите пак в Горно нанадолнище и Пандажик. Големите градове са на ГЕРБ :))))))
103
2
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Всички, включително ГЕРБ знаят, че са избрани с ромски гласове.А ромите ако знаеха гОрките как ги експлоатират и ги третират като животни, нямаше да им се верва. Невежеството е блажено