България ще получи 29 млрд. евро от новия бюджет на ЕС

Това е голям успех за страната ни, заяви премиерът Борисов
Обновена: 21 юли 2020 07:55 | 21 юли 2020 07:53, Красимир Ангелов
788
България ще получи 29 млрд. евро от новия бюджет на ЕС

Средствата за България в новия бюджет на ЕС и пакета "Следващо поколение" са близо 29 милиарда евро, обяви премиерът Бойко Борисов в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Той публикува видео минути след като стана ясно, че евролидерите са постигнали споразумение за парите на ЕС до 2027 година.

Още по темата
"България взе над 1 млрд. повече. Всички казаха, че това е заслужено, всички казаха, че нашето председателство е било за пример. Шарл Мишел лично ми се обади по телефона и ми благодари за огромната помощ, която съм му оказал в преговорите. Шарл Мишел е изключителен приятел на България", заяви премиерът. По думите му накрая всички са си стиснали ръцете и са се поздравили в 7 без 20 българско време.

Сестра ми имаше рожден ден в петък, не можах да отида, тя одъртя вече, няма да се сърди, да е жива и здрава, да я поздравя от тук", каза Борисов.

"Това е голям успех за нашата страна, тъй като България получава повече пари за новия период в сравнение с предишния и това при положение, че на ниво ЕС новата финасова рамка е с 62 милиарда по-малко от предишния бюджет", заяви Борисов, който отбеляза, че до 2027 г. ще получим близо 1 милиард евро повече, отколкото през настоящия период.

200 милиона евро от договорените пари за нашата страна са специално за изоставащите райони, което е отбелязано в т. 67 на споразумението.

9 милиарда евро ще са средствата по кохезионните фондове, което е близо 800 милиона евро повече от настоящето, посочи още премиерът. По думите му това е "изключително важно за постигането на основните ни цели – конкурентноспособност, растеж и заетост".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


788
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
560
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румъния и Гърция по 70 милиарда.нашият 29.язък му да козируването.
559
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 591За да вземеш 29 милиарда трябва или да дадеш 40 милиарда или да теглиш заеми, защото бюджета е балансиран и не може да вземеш повече оъколко даваш. Това са законите на ЕС и МВФ.
558
5
 
6
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До БесепарТака е то - а сега ние ще ги окрадем, както ни е привичката, и ще поразпределим една част по кръгчета, като оставим и за хелектората малце. Чекмеджетата пращят!
557
9
 
5
 
! Отговори
Бесепар преди 3 години
Ех, как не сме на власт, сума ти нови гласове щяхме да купим с тия пари !
556
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До oiuj Абе бегай на строежа да бачкаш , а не пиши глупости ! В Чехия клошари ли те управляват ?
555
7
 
9
 
! Отговори
Ради преди 3 години
Браво Бойко отново ще гласуваме за ГЕРБ,много партийки ще чакат още четири години.
554
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм чул нито един протестър да каже кой трябва да дойде на власт след оставката на герб ?! Иначе е лесно да си разхождат кучетата по центъра ...
553
3
 
4
 
! Отговори
Винету Б.Б. преди 3 години
България ще получи 29 млрд. евро от новия бюджет на ЕС-------------------Немъ страшну, другари и товарищи!!!!И за Матряла шъ оставим некой Лев!-)))))))Вервайте ми, бе!- ), -), -) !
552
10
 
3
 
! Отговори
oiuj преди 3 години
Представям си тук в Чехия, да ни управлява някой с кинти в шкафчето... щеше да е в оставка още на другия ден. Чехите взимат 35 милиарда евро и още 15 евро безлихвен заем
551
4
 
2
 
! Отговори
До 591 преди 3 години
Как бе, бетонирана пресметна че 600 млн за седем години равно на 4 милиарда и 200 млн е повече от 29 милиарда. Със сАвецки калкОлатОр предполагам.
550
6
 
7
 
! Отговори
Кратунотрошач преди 3 години
Нито стинка не заслужава крадливия и мързелив кратунистан, докато издига такива престъпници на власт! Сега шайката ще се обогати още повече, ще си купува избори, ще си купи вече абсолютно на 100% медиите, онова посмешище от гешефтатурата ще гони некви роми по селата и игото на простащината ще продължи да властва още десетилетия.
549
7
 
12
 
! Отговори
ЛЪЖИ !!! преди 3 години
ето така Цороската пропаганда ви кара да си мислите че ЕС ви дава, когато всъщност ви дере кожите !тези 29 милиарда ще бъдат дадени на България в продължение на 7 години !!!за сравнение само годишната вноска на България в ЕС е около 600 милиона отделно са глобите които ЕК ни налагапростичко казано *** унищожи Българис с карантината и сега ще получим ддуки (като винаги) от ЕС
548
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инфлацията на еврото ще е доста висока щом такива суми се надуват.
547
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е чак до 2027 . и то по 2 милиарда на година а останалото са заеми които трябва да връща и накрая България ще внесе и плати общо 40 милиарда за заплати и фирми на ЕС и ГЕРП с ОП, но за обикновените хора много малко вероятно 0,8 % едва от цялата сума.
546
4
 
6
 
! Отговори
Лора преди 3 години
Уважаеми Б.Б.,това е изключително голям успех,поколения след мен,защото аз няма да съм жив,а и не смятам да плащам нищо на хунтата,следващите години живот,много от оставащите и не плащащи българи ще са тотално забравени и за..ебани от всякъде и за всичко!Е,на всичко,рано или късно идва края!На глупаците и лъжците...безкрая!
545
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хунтата не трябва да разпределя тези пари.Това ще бъде пагубно за страната.Да ги изметем навреме,иначе няма да останат българи в тая страна.
544
1
 
3
 
! Отговори
баце преди 3 години
До АнгелСъгласен съм, ама има такива дето трябва да се харчат целенасочено - безвъзмездни и такива дето трябва да се връщат. Естествено е мисирките да представят еването за победа, то за това им плащат. Аз няма да връщам заеми заради пари усвоени от калинки и мутри - да се махат и нови избори.
543
3
 
3
 
! Отговори
До 580 преди 3 години
Ще ги открадне ако му позволим.
542
6
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Както се и очакваше,получихме най-мизерничко от всички ,по стар народен обичай.Испания получава 140 милиарда,от тях 72,2 безвъзмездно.Франция -40 милиарда,безвъзмездно.Румъния 79,9 милиарда,Гърция-70милиарда,България 29М от тях-7,9 безвъзмезно ,а останалите близо 23 трябва да се връщат.Хайде сега вижте колко са успешни преговорите
541
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 580Не можа, орезаха го. Той за това гледа мръсно и говори несвързано. Абе препикаха го.