България ще получи 29 млрд. евро от новия бюджет на ЕС

Това е голям успех за страната ни, заяви премиерът Борисов
Обновена: 21 юли 2020 07:55 | 21 юли 2020 07:53, Красимир Ангелов
788
България ще получи 29 млрд. евро от новия бюджет на ЕС

Средствата за България в новия бюджет на ЕС и пакета "Следващо поколение" са близо 29 милиарда евро, обяви премиерът Бойко Борисов в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Той публикува видео минути след като стана ясно, че евролидерите са постигнали споразумение за парите на ЕС до 2027 година.

Още по темата
"България взе над 1 млрд. повече. Всички казаха, че това е заслужено, всички казаха, че нашето председателство е било за пример. Шарл Мишел лично ми се обади по телефона и ми благодари за огромната помощ, която съм му оказал в преговорите. Шарл Мишел е изключителен приятел на България", заяви премиерът. По думите му накрая всички са си стиснали ръцете и са се поздравили в 7 без 20 българско време.

Сестра ми имаше рожден ден в петък, не можах да отида, тя одъртя вече, няма да се сърди, да е жива и здрава, да я поздравя от тук", каза Борисов.

"Това е голям успех за нашата страна, тъй като България получава повече пари за новия период в сравнение с предишния и това при положение, че на ниво ЕС новата финасова рамка е с 62 милиарда по-малко от предишния бюджет", заяви Борисов, който отбеляза, че до 2027 г. ще получим близо 1 милиард евро повече, отколкото през настоящия период.

200 милиона евро от договорените пари за нашата страна са специално за изоставащите райони, което е отбелязано в т. 67 на споразумението.

9 милиарда евро ще са средствата по кохезионните фондове, което е близо 800 милиона евро повече от настоящето, посочи още премиерът. По думите му това е "изключително важно за постигането на основните ни цели – конкурентноспособност, растеж и заетост".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


788
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
540
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За крадец си ставаш Бойко,не си будалаааааа'щом акъла ти е взеланякаква женааааа.Тя те снима със паричкии кюлчета златоооно това го знаем всички,пише ти се лооошоооо.
539
4
 
5
 
! Отговори
kory преди 3 години
Много пари за крадене и много пари за черни дни на крадливата хунтаЩе чакаме летящи крепости от Щатите до 2023 година и ...към днешна дата дълг от 30 млрд.,но в евро!До 2027 година ще са малко над 80 млрд. ,но в евро!Днес Томито Дончев говори с цифри,е да му кажа в България,победителите днес ще ги съдят утре!Горчиви цифри и сухи, Дончев!
538
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупа договори новите пари за крадене
537
4
 
7
 
! Отговори
ак47 преди 3 години
Гледам и не вярвам на ушите си,***,Тулупа,Шкафчето,Бойко Борисов,Вожда,Винету,Ипона,многоликия Янус е напълно изтрещял и даже,не са радва не очаква купона!Янлъш!
536
10
 
4
 
! Отговори
Юмрукът Фигурант преди 3 години
Сега и Румен Радев да докара и той от някъде още толкова!
535
4
 
3
 
! Отговори
Все е нещо преди 3 години
По 4 млрд евро за идващите 7 години и 1 млрд за тази година.
534
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги получи Борисов,а не България.Ако България получаваше парите от ЕС,досега да сме станали Швейцария на балканите,а не най-бедната и най-корумпирана страна в ЕС.
533
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е колко от тях и кога ще трябва да връщаме; с каква лихва; за какво, кой и как ще разходва тия пари; кой и как ще контролира харченето им.Много ме топли какво била получавала България, ако от тия пари пак ще се обжат единици в управлението, а хората ще духат супата и ще връщат.
532
0
 
5
 
! Отговори
Джони преди 3 години
Бойко с тези пари + още малко да плати външния дълг на България от 34 млрд. евро.
531
5
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Няма да се учудя, ако ГЕРБ ги похарчи до изборите, за да не ги докопат червените...
530
2
 
11
 
! Отговори
оий преди 3 години
Ние ще им слугуваме за 800 лв, а те ще карат джипове и ще сменят компаньонки...това заслужаваме
529
2
 
11
 
! Отговори
hbj преди 3 години
Всичко ще иде в шкафчето...Милиардери станаха, а ние им работим за 700-800 лв
528
5
 
5
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Нови бибитки ф шкафчиту МУ!!
527
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох,бабачкоооо,къде ще събера толкова много пари,като всички чекмеджета са пълни.Мъка,мъкаааа.
526
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо не ще да дава оставка - от Европата се чакат милиарди. Сладки милиарди, охолни милиарди...
525
3
 
11
 
! Отговори
6 преди 3 години
! млд. повече за нас - как го изчисли и за сметка на кои други държави е ! Те ще се радват ли на това ? Боже мили , изпросили сме в повече , сякаш сме просяци , *** , които не могат да си произведат , изнесат и спечелят ами чакат на милостиня 1 и се гордее с това .Потъвам в земята от срам като го видя в компанията на другите премиери , които си казват :"Абе , нямате ли един грамототен човек за премиер !"Живее в собствена реалност, а къде сме ние ?
524
2
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
ГЛУПОСТИИИИ!!!!!Взимаме малко повече защото в сметката са включили и парите за корона вируса . Тея 750 млрд допълнителни заради короната !!! За България се падат около 10 млрд . Тала че от 29 млрд общо като извадиш 10 млрд заради короната остават 19 млрд за фондовете което всъщност е доста по малко от преди !!!ПРОСТО НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ ,ЧЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ПРАЗНИ ГЛАВИ В БЪЛГАРИЯ ДА МУ СЕ ВРЪЗВАТ НА ЛЪЖИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ !!!!
523
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България на бойко борисов по зле от с. Корея на ким най лошоъо е че хората си го направиха сами
522
3
 
13
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ех сега Бoko колко чекмеджета ще напълни!
521
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква е тая лакомия бе откраднал е милиарди и ламти за още за кво са ти тия пари бе черна свиння 3 търбуха ли имаш