Парите от ЕС увеличавали интереса към властта

Вотът на недоверие е символичен акт, смята Стойко Стойчев
21 юли 2020 09:37, Красимир Ангелов
27

Депутатите трябва да решат дали правителството на Бойко Борисов ще остане на власт, след като гласуват вота на недоверие, внесен от БСП на тема "корупция".

"Вотът по-скоро няма да мине, по-скоро е символичен акт. Ако правителството се предаде на този вот, това означава да потвърди всички обвинения, които идват. Надали ГЕРБ ще искат да си го причинят", заяви политологът Стойчо Стойчев в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му малките партии нямат интерес от предсрочно прекратяване на парламента, тъй като няма да влязат в следващия такъв.

"Ако ще се прави ремонт на кабинета, трябва да е цялостен - целият кабинет да бъде сменен, включително министър-председателят. Доброто послание би било да се смени целият състав, и то с хора, които протестът одобрява", каза още Стойчев.

Политическият анализатор Слави Василев е на мнение, че стратегията на управляващите да печелят време е проработила, ако се съди по броя на хората, които са на площадите и протестират.

"Вотът на недоверие няма да мине, едва ли може да очакваме депутат от ГЕРБ да подкрепи вота", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR и добави, че не очаква оставки в правителството, тъй като по думите му управлението се е консолидирало. ГЕРБ ще останат на власт, убеден е Василев.

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви, че при по-малък бюджет в ЕС страната ни ще получи повече пари - общо около 29 млрд. евро през следващите няколко години.

"Това още повече ще увеличи интереса към властта на хората, които искат да свалят това правителство, защото ще имат едни 60 млрд., които да харчат допълнително. Плановете бяха за доста по-малки суми. Всички мераклии за власт започват да виждат тези милиарди да плуват във въздуха, включително и г-н президентът", коментира Стойчо Стойчев.

И уточни, че тези средства може да се отпускат при по-строги механизми.

Според Слави Василев това е добра новина за България, но няма общо с мотивите на хората да протестират срещу кабинета "Борисов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
тигана преди да преди 3 години
сме хванали рибата: ЕС и ЕБ дали разполагат с такава сума в трилиони като заделени налични, едва ли и икономиките на ЕС ще успеят да ги осигурят, май като америка фърст ще печатаме хартийки без покритие - да му мисли останалия свят ...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все влизали Пари от ЕС ??? Аз Не усетих някакво благоденствйе върху стандарта си , ...Ти усети ли ??
19
0
 
1
 
! Отговори
Марин преди 3 години
До Анонимен- Питаш къде са милиардите. Ами аз винаги давам пример с жена си- мед сестра- за 10 год заплатата и се вдигна от 310лв до 920 основната.При нас направиха пътя Пловдив Асеновград като магистрала стана. Предприятията около Пловдив търсят работници а няма...Безработицата стана само 4%.През 2010 средна заплата 580 лв- през 2019- 1300 лв..
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Ако е това, защо не спуснат един списък с предложения за реформи и да натискат чрез протести те да се изпълняват! Впечатлението е че, искат само заместване на едни фигури с други.Какво конкретно предлагат, каква реформа в системата която да ограничи корупцията, какви НОВИ механизми на управление?Стани за да седна. Завой към Евразия. Цялата власт в президента. Разпределение на грантове... тези не хващат декиш!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-важното което трябваше да свърши ГЕРБ, беше реформи в посока борба с корупцията, така всичко построено щеше да е или по-ефтино или по-качественно, а най-вероятно и двете едновременно. Те нищо не направиха за 12 години, за да могат да си напълнят гушите безнаказано. Оставка и съдебна реформа веднага.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От миналите пари нищо не видях и от тия няма да вида нищо. Те си отиват по старите испитани схеми при който трябва, с малки изключения, защото все пак, някой трябва и да работи.
15
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Добър ден.
14
2
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Изобщо не трябва да има промени в правителството,просто трябва да излязат с ясна програма какво предстои да се свършидо края на мандата при два варианти - при влошена епидемиологична обстановка и при нормални обстоятелства.Правителството не бива да се поддава на натиск.При малкото оставащо време до края на мандата и влошената икономика в световен мащаб, само твърди и еднопосочни действия ще дадат резултат.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя по нищо не се отличава от онова отровно тома биковдето беше от партията на мигленчето кунево и пращаше борисов в затораза толково пари които еветуално си задават трябва да се организира крадене и те са готови да поканят всеки за премиер само да останат близо до средствататочно евнтуалното получаване на тези средства е най важната причина тези крадци да не са власт
12
2
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Смисълът на тоя вот на недоверие е само един-да покаже кой крепи властта,та хората да си направят изводите.Нищо повече.Впрочем ДПС най-вероятно ще измислят някакво соломоновско решение-хем да се дистанцират от управлението,хем да не го застрашат,ха-ха.
11
3
 
6
 
! Отговори
delusional преди 3 години
Не мога да повярвам на ушите си: Христо Иванов трябвало да стане премиер ей така, като жест... Анализаторите, къде по света сте видяли разиграване на подобен сценарий?? В Европа, Африка, Америка, Азия....? Що за безотговорност - да дадеш власт на личност която даже не е представена в парламента! Кой после ще пусне бюлетина за подобна партия, от която можеш да очакваш подобен "жест" ? Вие от политика имате ли си представа?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойко Стойчев го разбрахме какъв е. Стойко, махни гребена, стойко. Пънкар не *** на властта. Стойко е срам за гребена.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този започна да се появява всеки ден. Трябва да му вдигнат заплатата. Държи се като отличен слуга в кризисен момент. Не се отказва дори когато каузата е загубена. Такива хора трябва да се ценят.
8
7
 
5
 
! Отговори
ДинкоАТВ преди 3 години
Това неприятно човеченце навсякъде го набутват да обяснява колко хубаво е ГЕРБ и колко лошо е всичко което не е ГЕРБ. Бих го скъсил с още една глава на живо.
7
1
 
3
 
! Отговори
граматик преди 3 години
Сега този Стойко ли е или Стойчо, авторът?
6
2
 
6
 
! Отговори
Социопат преди 3 години
Фон дер лайен други работи каза сутринта по телевизията, ама щом Боко така се е договорил и соц идеолозите така ви убеждават, вервайте им.
5
3
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
То слепия с червените очила няма как да види нещо освен Путин, Радев, сърп и чук и червената петолъчка.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, Слави, как да няма общо? Това е една от основните причини, заради които протестират хората. Къде са милиардите досега? Къде потънаха? Защо не се вижда нищо направено с тези пари, освен тук таме метростанция и по десет ремонта на един булевард и некачествени магистрали? Абе, какви социолози сте, щом не можете да направите елементарен анализ за недоволството на хората?
3
1
 
8
 
! Отговори
Таню преди 3 години
До ГЕРБ пропуска..Надрусаният вече само така си говори...
2
5
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 3 години
НА ТИЯ ДЕТО СТАЧКУВАТ НЕ ЗНАМ, НО ЗА ВАС КРАДЛИВИ *** СЪМ СИГУРНА---ЧЕ ЩЕ ДРАПАТЕ, ЗА ДА МОЖЕТЕ ОЩЕ ДА КРАДЕТЕ, А НАРОДА ДА ПЛАЩА !!!