Предсрочните избори биха означавали тежка политическа криза

Има ли обществото обединяваща идея?
Обновена: 22 юли 2020 22:28 | 22 юли 2020 22:24, Нели Христова
73

Предсрочни избори на този етап биха добавили към здравна и социална криза в страната, както и тежка политическа. Това заяви депутатът от "Атака" Явор Нотев пред Bulgaria ON AIR.

"Дали експертен кабинет е решение на проблема, дали това ще е приемливо за гражданите, които се намират навън и поставят въпроса със сериозна острота, предстои да разберем", допълни той.

Според него самото пристъпване към търсене на отговор на исканията на протестиращите означава, че има чуваемост и съобразяване с обществения натиск.

"За да бъдат хората на улицата, това означава, че търпението им е изчерпано. Бяхме свидетели на стръмно покачващ се рейтинг на изпълнителната власт и актив, който беше проигран изключително евтино впоследствие. Работа на правителството и отговорните държавни мъже беше да запазят спокойствие", коментира Нотев.

По думите му извънредните избори се превръщат в цел, която обединява призивите на хората от площадите, но не може да се говори за никакво решение.

"Отхвърлянето на всички не може да бъде път. Първо, партиите не са готови, но и самото ни общество не е готово да изведе обединяваща идея и национално значима и отговорна цел", категоричен бе той.

Нотев допълни, че призивът за надпартийност е разумен и няма друго решение на проблема.


73
Още от Общество
Коалицията разговаряла за кадрови промени и за пандемията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ха ха ха ха ха!
61
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 2 седмици
На мен каката ми харесва. : - )
60
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 18"Предсрочните избори биха означавали тежка политическа криза", Ами да си управляват до гроб тогава, или по добре да променят конституцията и да може управлението да се наследява по родителска линия. И така само тях господ ги е "дарил" със умението да управляват и да взимат "правилните" решения.++++++++++++++++При демокрацията ,управлява мнозинството.Който е спечелил избори ,той взема решенията.Не може един файтон хора да казват,кой да кара влака.Да спечелят избори и да управляват.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако падне правителството, Земята ще спре да се върти
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Страхливец Радев !
Чел е биографията на Кимон Георгиев и се е въодушевил. 2 пъти го определят като превратаджия-фашист. Третия път май са го написали революционер. На 9 септември 1944 било социалистическа революция, а не преврат. Хаха!
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някакъв джендър програмист на протест щото не знам според него какво не работело добре. Знам ли? Аз подавам всичко по електронен път и нямам проблеми. Друга пред БНТ. Ами не предавали вярно събитията. Гледала ли си БНТ. Не. Ама ми казаха! Един с опашка. Не финансират младите хора! Една рижа. За по-добро бъдеще на децата ми??!! Друг младеж. Да дойдат млади и честни политици, дето не крадат и ще работят за държавата и народа. Интересно радио"Ереван"какво би казало за това?Какво общо с лятото 2013?
56
10
 
7
 
! Отговори
Страхливец Радев ! преди 2 седмици
Къде се скри Метежникът-Фигурант Радев дето излиза с юмруче срещу българския народ ?
55
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Пешко

"... народът иска тия вън"?!
Какво искаш да кажеш?
Една шепа ту..пан..джии, още толкова напушени безделници плюс 100-200 сеирджии - тези ли според теб са хората, които народът иска да види в управлението на страната?
Не казвам, че днешното управление няма трески за дялане,
но Жан-Виденовата зима ще ни се види рай, ако дойдат на власт тези,
които организират днешните сборища, неправилно определяни като протести.
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сериозно!?Щото сега цъфтим ,та връзваме...!
53
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 60 Vip
Много слаб опит ! Не се опитвай да разсъждаваш защото ти липсва умствен капацитет за тази сложна дейност
52
15
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 седмици
Мухобойко и днес ще се закрепи на...власт,като махне 2-3 наядени мухи от мухоловката...кабинет и сложи други...гладни.Патриотарите ще му дадат и те някоя муха,още по...гладна.Радвай се народе;все Мухобойко с...гладните мухи те...управляват.
51
16
 
20
 
! Отговори
Vip преди 2 седмици
Като дойдат изборите народа ще каже, кой крив кой прав. Тогава победителите ще са ясни, а загубилите ще кажат, че изборите са били нечестни.. Но с какво главния прокурор е заслужил да му искат оставката обикновени хора. Ясно е че този който е прегрешил ще си плаща за тях.. Има един олигарх с нечисто минало но с няколко вестника дето се мисли за стожер на демокрацията. Той явно обедини усилия с други като него забегнали от правосъдието...
50
14
 
22
 
! Отговори
Чао, г-н ББ! преди 2 седмици
Опитът на ББ да намали разразили се протест срещу кабинета с подмяна на няколко министри е откровено наивен. Той си подбира министрите и докато в първия му кабинет имаше 3-4 министри с познания по ръководените от тях министерства, във втория - един, в третия няма нито един. Сачева, която стана шеф на МТСГ, дойде от поста зам.министър на МОН и се изявява най-вече по медиите. Останалите министри са от типа "ерзац". Така че сега е ред на премиера да подаде оставка, три опити за кабинет стигат.
49
17
 
20
 
! Отговори
WTF преди 2 седмици
Наглеци, оставка!
48
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И кво?
За да им е удобно на политиците, да задълбочаваме социалната криза?
47
14
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 2 седмици
Пълни глупости! Щом е предвидено по закон и щом народът иска тия вън, значи всичко е наред. В момента има криза в иконмиката, социална криза, криза в образованието, криза в здравеопазването, туризма, селското стопанство, инвестициите и т.н. Подставени лица ще ни плашат с политическа криза! Ха!
46
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тежката политическа криза я има от 2 години, когато демократичната фасада на третия кабинет на ББ беше заменена с откровен авторитаризъм. Кабинетът включва министри неподходящи за оглавявани от тях министерства: шестима икономисти начело на МЗ, МЕ, МОН, МОСВ, МЗХГ, МТ, юристи на МВнР, МИ, топлотехник на МРРБ, историк на МО , но това е изборът на премиера.Най-оживена е дейността на спецпрокурорите и полицията. Тримесечното ИП доведе до спад на ДБ, оценяван от експерти на 7%. Протест вече 12 дни.
45
2
 
10
 
! Отговори
Яворе, преди 2 седмици
Всички знаем,че сте националистите на Доган.
44
15
 
15
 
! Отговори
ЕВРОБОЙКО преди 2 седмици
ВРЕМЕ Е ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ИГРАТА БОРИСОФФФ !
БЯГАЙ БЪРЗО, ЧЕ БАЙ СТАВРИ ЧАКА ....
ПРИЕМАНЕ НА ЗАКОН ЗА РАЗБОЙНИЧЕСТВОТО - НОВ, ОТ ТАЗИ ГОДИНА.
ВСИЧКИ ПАРТИИ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА ЗАЕДНО С БОЙКО-ОФ.
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Господ наказа Нотев,той си знае,защитника на автоубийците