Предсрочните избори биха означавали тежка политическа криза

Има ли обществото обединяваща идея?
Обновена: 22 юли 2020 22:28 | 22 юли 2020 22:24, Нели Христова
73

Предсрочни избори на този етап биха добавили към здравна и социална криза в страната, както и тежка политическа. Това заяви депутатът от "Атака" Явор Нотев пред Bulgaria ON AIR.

"Дали експертен кабинет е решение на проблема, дали това ще е приемливо за гражданите, които се намират навън и поставят въпроса със сериозна острота, предстои да разберем", допълни той.

Според него самото пристъпване към търсене на отговор на исканията на протестиращите означава, че има чуваемост и съобразяване с обществения натиск.

"За да бъдат хората на улицата, това означава, че търпението им е изчерпано. Бяхме свидетели на стръмно покачващ се рейтинг на изпълнителната власт и актив, който беше проигран изключително евтино впоследствие. Работа на правителството и отговорните държавни мъже беше да запазят спокойствие", коментира Нотев.

По думите му извънредните избори се превръщат в цел, която обединява призивите на хората от площадите, но не може да се говори за никакво решение.

"Отхвърлянето на всички не може да бъде път. Първо, партиите не са готови, но и самото ни общество не е готово да изведе обединяваща идея и национално значима и отговорна цел", категоричен бе той.

Нотев допълни, че призивът за надпартийност е разумен и няма друго решение на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари