"Студеният резерв" ще се възлага само за държавната ТЕЦ "Марица Изток"

Примерът прати енергийния министър при депутатите
62
"Студеният резерв" ще се възлага само за държавната ТЕЦ "Марица Изток"
Снимка: БГНЕС

"Студеният резерв" ще се възлага и то само при необходимост на държавната ТЕЦ "Марица Изток", съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в парламента.

Още по темата
Тя беше пратена от премиера да информира депутатите за решението на МС.

Според нея по този начин се гарантира електроенергийната сигурност на станата.
 
Във вторник регионалната комисия в Народното събрание одобри промените, касаещи "студения резерв". Законопроектът е внесен от депутати от парламентарните групи на коалиционните партньори ГЕРБ - ОП.

След гласуването в пленарната зала министърът на енергетиката ще има правото да отпуска този резерв към държавната централа.

Това ще става по ред, определен в Закона за енергетиката. Промените ще са в сила до пълната либерализация на пазара на електрическа енергия в България.
 


62
Още от Общество
Парите от Европа са застрахователна полица срещу кризата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Мега миньор преди 2 седмици
Да ...най вероятно ще ни затворят...говоря за рудниците. И тогава всички ,които си мислят,че този незначителна,на фона на другите евро държави,централа,видиш ли замърсявала,ще разберат какво значи тя за клетата ни държава. Да газа идва...пуска се и на ви r n b. Двойно по скъп ток и зависимост от кой ли не. Честито. А 100 000 човека пряко и косвено свързани с предприятието...кучета ги яли.
55
0
 
0
 
! Отговори
най-скъп ток + преди 2 седмици
За 2009 година ТЕЦ „Марица Изток 2“ е на второ място по замърсяване на въздуха сред предприятията в Европейския съюз по данни на Европейската агенция по околната среда. Размерът на щетите се оценява между 1,4 и 3,3 млрд. евро
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Г-жа Петкова отвори фабриката за лъжи. Сайтът изостава в информираността си, но ще навакса.

От нас в аванс:
1. МИ2 няма условия за нулев старт без външно електрозахранване! Това, че имала три нива на напрежение, не я прави "гарант" за каквото и да е.
2. Самата МИ2 миналата година честно си призна, че не може да изпълнява условията по поддържането на "студен резерв" поради технически и финансови проблеми. ТЕЦ "Варна" пропусна да си признае, че изобщо не може да работи.
3. Утре тя си отива...
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Колко са задълженията на НЕК и на Енергийния холдинг като цяло? Май станаха повече от 4 млрд."

През проекта Белене тези задължения могат да бъдат нулирани. Просто е нужен адекватен министър, който да има дългосрочно виждане за развитието на отрасъла.

Сегашният, за съжаление, няма никакво виждане, а само отработва разпореждания. Дори и напътствията, които му се подават от бранша, не ги улавя.
52
2
 
2
 
! Отговори
БАНко преди 2 седмици
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ !!!!!
СВЪРШЕНО Е С ТИКВАТА !!!!
МИЛИАРДИ РАЗДАДЕ И ОТКРАДНА
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има обаче една малка подробност.Договорът на Доган за ТЕЦ Варна така или инче изтича след броени дни.Но 55 милиона народна пара остават в банковата му сметка.ОСТАВКА И СЪД за хунтата.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 47 - "В отрасъла работят над 50 000 човека."

И следва ли едни други 2000 да им осигуряват заплатите??? Белене да започва да се строи, след пуска Козлодуй да се закрива. Всичко на пазарен принцип, а който не оцелее, толкова му е било писано.

Ревете от високи цени на тока, но не се усещате, че докато се хранят маргинални структури, няма как реалните производители да предложат евтина стока на борсата.

Министър Петкова, след кашата, която забърка с площадки, лицензи и т.н. да си ходи!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Догане защо винаги мълчиш като п...ка?И постоянно дебнеш изозадзе!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко са задълженията на НЕК и на Енергийния холдинг като цяло? Май станаха повече от 4 млрд.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въглищните централи до 2-3 години ще затворят при тези цени на въглеродните емисии. В отрасъла работят над 50 000 човека. Какво направи Баце на срещата на лидерите? Дори не повдигна въпроса. 45% от енергетиката ни е на въглища
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво стана с газопровода? Нали по 5км на ден строяхте? И там са до никъде
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
на Гинка Върбакова приятелката. И на ния и бяха поискали оставката преди 2 години, но я оставиха.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Счетоводителката на Пашата до къде стигна. Ех, ако разбираше малко и от енергетика, но така е съвсем в тон с останалите от правителството
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази женица проста помни ли какво говореше когато подписаха договора с ТЕЦ Варна? Или когато Доган придоби дяловете от централата? Каза, че той бил сериозен човек и това било добре за българската енергетика. Беше в предаването на Ризова.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да бе след като платиха на Доганчу 54 милиона
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
проверка на всички частни вец-ове!
40
3
 
0
 
! Отговори
АЕЦ Козлодуй преди 2 седмици
е все още държавна ядрена централа. Това дава право на държавата да се разполежда на нейния директор според нуждите си. И подклаждането на недоволство в ядрена централа е много опасно, дори подсъдно, като и всякакви саботажи от комунистически агитки, подобни на тези в метрото.
39
0
 
2
 
! Отговори
Заинйтересован... преди 2 седмици
Г-жа Петкова,
следва ли този факт да означава, че ще бъде прекратена порочната практика АЕЦ Козлодуй да осигурява средствата за работна заплата на работещите в МИ2?

Ако това е така, следва ли, че изпълнителният директор на АЕЦ Козлодуй е изпълнил задълженията си към обществото и правителството по тази тема?

Добре е социалният мир да се поддържа с общи средства, а не чрез кръстосано субсидиране. Президентът живо се интересуваше има ли недоволство в ядрените среди и може ли да бъде използвано то
38
0
 
0
 
! Отговори
Прехвърлянето преди 2 седмици
на студения резерв към ТЕЦ Марица Изток е много адекватно и навременно, особено като се има в предвид задължението на България по зелената сделка да намали въглищните си централи. Така прехода ще бъде облекчен без директна държавна помощ, а чрез този механизъм.
37
3
 
3
 
! Отговори
Сержант преди 2 седмици
Защо преди година или две не протестирахте. Ще ви отговоря. Доста мафиоти са подсъдими за последните две години. Мафиоти в костюми. Разполагащи с много средства, окрадени от народа. И точно няколко месеца след обвиненията на най-голямата риба, започват протести. Странно е. Има още много за съд. Вероятно и тяхното време ще дойде, но народе не връщайте КУРнелия и другите и подобни на власт.