Вслушват ли се управляващите в протестиращите?

Властта вече е готова с ремонта на кабинета
22 юли 2020 22:35, Нели Христова
109

Управляваща коалиция се готви за ремонт на кабинета. Според депутата от НФСБ Христиан Митев ситуацията в момента е доста динамична и променяща се.

"Но това доказва едно - че управляващата коалиция се вслушва в част от исканията на протестиращите", каза Митев за Bulgaria ON AIR.

По думите му предстоят промени в персоналния състав на Министерския съвет, а какви точно ще са те, ще бъде ясно утре на Коалиционния съвет.

"Има много групи с различни искания - като тръгнете от плакати с отмяна на Закона за социалните услуги, минете през искания за Велико народно събрание, искания за промяна на мястото на прокуратурата от съдебната в изпълнителната власт, включително и хора, които протестират срещи 5G мрежите", каза депутатът.

Според него целта е не просто да бъде откликнато на исканията за промяна, а да бъде направен анализ на работата на всеки един от министрите.

"И тези, които не се справят, да бъдат сменени", заяви Митев.

По негово мнение правителството е допускало грешки, но се прави всичко възможно пропуските да бъдат отстранени.

"Давам примера с решението по отношение на студения резерв, като подобна грешка от страна на държавата, която в момента ще бъде поправена", добави гостът в студиото.

Според Митев прави впечатление, че протестиращите по повод Закона за хазарта не са излезли миналата седмица, когато промените са гледани в Комисията по бюджет и финанси.

"Техните протести са икономически мотивирани, аз ги разбирам. Освен това да процъфтява хазартът в България, ние имаме и задължение към останалите граждани да ограничаваме хазартната зависимост. Няма как да я ограничим като оставим сегашното масово разпространение на хазарт във всяко малко градче в страната", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари