От ОП: Не рокадите са важни, а какво ще се свърши

Според Мария Цветкова протестите са полезни, сочели приоритети
23 юли 2020 22:15, Красимир Ангелов
7

15 поредни дни протестиращи излизат в Триъгълника на властта в София и в други градове по страната с искания за оставки. Днес Коалиционният съвет реши да предприеме 5 министерски рокади. Достатъчни ли са промените, за да потушат напрежението на улицата?

"Хората имат право да протестират за по-добър живот. Друг е въпросът доколко тези протести не са използвани като политически инструмент. Рокадите в правителството не са толкова важни, важно е какво ще бъде свършено до края на мандата", каза за "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Мария Цветкова.

Още по темата
Според нея в тази здравна и икономическа криза е важно детайлно да бъдат начертани мерките, които ще се вземат.

"Тези протести са много полезни, в момента ще бъдат пренасочени приоритетите. Ние настояваме да се спазва коалиционното споразумение. Ако има данни и сигнали, че тези министри са били свързани с ДПС, ние сме най-доволни от това решение", подчерта народният представител.

По думите ѝ през последните месеци от туристическия бранш имало голямо недоволство към министър Ангелкова.

"Това е квота на НФСБ, сега има правото вицепремиерът Марияна Николова да заеме този пост. Важно е да има социални и икономически мерки, които да успокоят хората и да дадат стабилност в управляващата коалиция. Добър би бил вариантът, ако се приеме предложението за ваучери за туризъм за всички български граждани, като разбира се, да има условия за тях", отбеляза Мария Цветкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че в началото на другата седмица ще има ясни мерки, които ще бъдат обявени.

"Важно е да бъде спазено това, което сме обещали. Отново ще се обсъжда въпросът за доброволните отряди. Решени сме законът за "вечния длъжник" този път да бъде доведен докрай. Важно е и Законът за личния фалит да бъде приет до края на мандата", категорична бе Цветкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме ГЕРБ какво свърши, за 12 години най-корумпираните, без нито една реформа. Щом сте в коалиция, значи сте били съгласни на това управление. По-лошото е, че някакси 3 пъти взимат властта.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОП - обединените мафиоти.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата. И е добър християнин:не пропуща литургия;но и в черква за туй ходи,че черквата й търговия!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?залага си и жената.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо патриотично в тия патриоти.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОТЕСТИТЕ МОЖЕ И ДА СА ПОЛЕЗНИ, НО МИЛИЦИОНЕРИТЕ СА БЕЗПОЛЕЗНИ
2
1
 
8
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Обединени патриоти. Колко патриота обединиха, какво патриотично направиха. Кои са тези обединени патриоти? Това са русенския войвода който не е служил в казарма, днес министър на отбраната. Войвода от Русе 200кг. Другия е приватизатор на завод, наричат го Винкела, етническия му произход е спорен. Притежава хотел на турската граница, също има кабелна телевизия по която се разпространяват порно канали включително гей такива. Рита бабички и реве че защитава Европа докато Борисов се кланя на ердога
1
5
 
5
 
! Отговори
не какво ще се свърш преди 3 години
а в полза на кого е важното в края на деня + ОП = МАФИЯ = ОСТАВКА