Решено! "Студен резерв" само от ТЕЦ "Марица-изток 2"

ГЕРБ призна, че политиката била допусната в енергетиката
29
Решено! "Студен резерв" само от ТЕЦ "Марица-изток 2"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със 105 гласа "за", 12 "против" и без въздържали се парламентът подкрепи пари за така наречения "студен резерв" при нужда да се дават само на държавната централа ТЕЦ "Марица-изток 2", съобщи БНР.

Още по темата

Засега най-много средства получаваха ТЕЦ "Варна", ТЕЦ "Бобовдол" и ТЕЦ "Марица 3".

БСП подкрепи управляващите с мотива, че енергетиката трябва да бъде стабилна.

"За нас на първо място стои енергийната сигурност на държавата, а тя без функционирането на ТЕЦ "Марица-изток 2" е невъзможна", посочи депутатът Таско Ерменков.

Остра реакция последва от ДПС. Рамадан Аталай коментира, че следващият министър, който ще бъде освободен, ще е най вероятно министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По думите на Рамадан Аталай нарушава се принцип в енергетиката, заложен още от 2003 година. Той определи, че законовите промени се правят не на рационален принцип, а на партийна омраза.

"В момента се опитваме да преразпределим бизнес, а не загриженост към енергетиката! Да оттеглим това предложение, да обясните на премиера, защото той от енергетика не разбира, че това, което правите в момента, е само омраза и разклащане на енергийната система и ще бъдем осъдени в ЕС", настоя Аталай.

Валентин Николов от ГЕРБ призна, че решението е политическо.

"Най-лошото, което направихме, е, че допуснахме политиката в енергетиката и то строго специфичен сектор в българската икономика, в българската сигурност! За съжаление, това се случи. Понеже цялата обстановка в момента в България в момента вече е политическа – много рано започнаха предизборните кампании, всичко вече е политика", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
13
 
! Отговори
. преди 3 години
Няма лошо. То както е дръгнало Аамед ага и ТЕЦ Марица-изток ще си купи.
2
2
 
21
 
! Отговори
има много сбъркано преди 3 години
в управлението на държавата ни.Вчера Борисов каза и хоп подопечните му васали в НС гласуваха.За чий са ни тогава 240 хрантутници с всичките им сътрудници, сгради, коли и т.н. милиони разходи за едни кукли на конци, за едни пионки, които изпълняват нарежданията на боса?Нали сме парламентарна република, а не министерска. Ако избрахме пряко народни представители, а не такива наредени от вождовете на партии, това може би няма да се случва.Тази система на управление е за радикален ремонт!
1
10
 
15
 
! Отговори
ДОПИТВАНЕ преди 3 години
МАРИЦА ИЗТОК са най големия замърсител в цяла европа. Трябва ли да се затвори до 2025 година както искат от ЕС? ДА +НЕ -