Рокадите в правителството – малката победа на протестиращите

Търсели се минимални промени, а не нови силни политически фигури
23 юли 2020 19:10, Нели Христова
137
Рокадите в правителството – малката победа на протестиращите
Снимка: БГНЕС

Извършените промени в кабинета и смяната на министрите дават ясна заявка, че правителството ще се опита в сегашната си конфигурация да завърши своя мандат. Втората заявка е, че премиерът Бойко Борисов ще остане начело на кабинета, смята Боряна Димитрова, социолог и управител на Алфа Рисърч.

“От  гледна точка на протестиращите управляващите ясно си дадоха сметка, че без съществени промени не биха могли да продължат да управляват. Независимо дали искат или не, това ги принуди да направят ремонт на кабинета, за да продължат своя мандат - това е първата голяма победата на протестите”, коментира тя.

Според нея ходовете на правителството са да се търсят минимални промени, а не нови силни политически фигури, които да променят вътрешната структура.

Тя обясни, че сред протестиращите има различни групи, но се оформят две основни крила - едно по-умерено, което иска мирни протести, които да са по-дълги, но умерени, и друго, което иска по-кратък протест, но силно радикализиран.

Според нея промените няма да удовлетворят по-радикалното крило на протестиращите, а за избирателите на управляващата партия те ще се окажат като цяло удовлетворителни, защото се запазва основната фигура, Бойко Борисов, и не се стига до служебно правителство.

“В кризи като настоящата - имаме и социална, и политическа, и гражданска криза - единственият изход е избори и промяна на политическото представителство”.

Целия разговор гледайте на сайта на Bloombeg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, смотани, я вижте държавата ни на кое място е по БВП, бе. След нас са само държави от третия свят. Не ви ли е срам от чужденците, бе? И ще ми говорите какво Боко бил направил за държавата. Да, направил е да сме на дъното на всички класации.
114
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заедно да изметем недоразумението мухобойко
113
2
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До МммСмешник! За разлика от теб, мен никой не ме е назначавал никъде! Да не забравиш. Събота! Митинг на здравите сили на Партията! Ако си активен, другарите могат и да те забележат, пък току виж те назначили някъде, когато Румен Юмручето състави служебен кабинет!
112
2
 
33
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
До ПростотоДа си бил там , и да чуеш.Скоро ,скоро , Били е на предстартово броене.Вече е пуснат записа ,в европейска лаборатория ,да се види коя тиква говори.Дните му са преброени.Вие му мислете, скоро ще сте на мястото на безработните.
111
1
 
35
 
! Отговори
само проучва преди 3 години
кълве ли рибата - още никой не е подал оставка
110
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев е от герб ,а герб е дпс .Това означава че Гешев се моли на Алах ,а бойко е неговия пророк и само той е над Гешев .Гласуваш за герб получаваш дпс и Гешев
109
3
 
35
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Този индивид Лицемерен.Го виждам вече в ситуацията на д-р Живков когато падна от власт 1989 г ноември 11 сто! Не знае вече къде се намира д-р Борисов диктатора обърнал модела командване на всичко и всички по КОМУНИСТИЧЕСКИ! Това отдавна трябваше да стане! Но разгеле народа се събуди! ОСТАВКА МУТРО от СИК!
108
2
 
36
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
ТОВА Е ГРЕШКА НА БОРИСОВ, ПОРЕДНА. РАЗБЪРКА СИ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ТО ТОЧНО МАХНА НАЙ-КАДЪРНИТЕ СИ МИНИСТРИ. А е очевидно че това няма нищо общо с искането ОСТАВКА. Ах, Бойко, защо си трошиш управлението, има работа да се върши. БЪДЕТЕ МЪЖЕ И СЕ ДРЪЖТЕ - РАБОТАТА КОЯТО СТЕ СВЪРШИЛИ Е ФАКТ. КОРУПЦИЯТА СЪЩО Е ФАКТ, С ТОВА СЕ ЗАЕМЕТЕ ПО-РЕШИТЕЛНО.
107
2
 
34
 
! Отговори
акуд преди 3 години
БЪЛГАРИТЕ. ние сме нацията която иска ред , законност, справедливост, но ни е страх от електронното правителство , защото няма да можем да крадем. голяма победа не е сменяване на правителството, а електронно правителство!!!
106
0
 
32
 
! Отговори
Последния преди 3 години
Ликвидатор тия които дойдат след него тежка участ ги очаква ако станат като шайката.
105
1
 
32
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТо-МЕНТЕ:-ся за последно за днес от мен,мрло:-КЪСНО СЕ СЕТИ ДА СЕ ПОБАРАШ!!!!.."ПроСоТо" ИЗПЪЛНИ МИСИЯТА си !.."Духът изкочи от бутилката"..Сега колкото и да дращиш от моя ник е ВСЕ ЕДНО!..ВСЕ ЕДНО!..Полза никаква за теб и мутрочорбаджиите ти!..айде по-добре оприпкай да замераш полицаите с бутилки вода /но да е минерална!..Зер нема да са излагате я!/.Така поне ше дадеш повод да понатупат некои НАПЪЛНО НЕВИННИ....а бакалъм!
104
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват нови лица. А не същите гарги на други клонове. Каква победа? Прах в очите.
103
2
 
35
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До МммТи какво чу да казва Румен Шведски товарищ, че на мен ми прозвучава като стара статия от "Работническо дело"!Само дето пропусна да добави :"-Роналд Рейгън, враг номер едно на тутраканската селищна система! "
102
4
 
37
 
! Отговори
ей преди 3 години
Народът не иска рокади в правителството. Народът иска правителството да си ходи. Бойко Борисов да си събира багажа, заедно със всичките си министри и да си хваща пътя. Към затвора. Казах.
101
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди малко президента слезе да подкрепи хората ,като човек, не като президент.АМИ Само да напомня какво наложило върховния главно командващ да подстрекава като Сидеров. Това ли е блядското разбиране за политика.Кукувица.
100
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе ГЕРБ нали нали знаете, че не ва бива в ремонтите, винаги след това правите ремонт на ремонта!
99
2
 
36
 
! Отговори
Батакa преди 3 години
Победа е когато се видят резултати в касата на народа с минимална заплата от 1000лв и пенсий от 600лв.Да могат хората да живеят нормално Ремонт на всички болници В ЦЯЛА България не само в софия.Метро В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НЕ само в софия.Още откъм магистралите към ВИДИН,РУСЕ и т.н.Това с смените са ЦИРКОВЕ нищо нема още.
98
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Секретарката на винкела' ау какьв вьзход.
97
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е никаква победа, мислят ни за прости. Победа ще бъде когато правителството и Гешев си подадът оставките.
96
2
 
32
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Олигарсите са едни бедни бизнесмени, и всеки виси с милиони кредити!!!И оато ги махнете нищо няма да постигнете, защото си мислите, че те са проблема!Дори да се национализира всичко , което имат и се раздаде на всеки, какво мислите, че ще получи еднократно всеки?Мислинето не е за всеки селяни прости, може да мисли, само този ,който има с какво!Казах ви, стягайте си засни.ьите и предниьите, и започнете да работите като истински европейци, не като гастербайтери, не и като шмекери!Ливъридж!ЦРУ