Ще се справи ли Христо Терзийски начело на МВР?

Това е рационален и правилен ход при тази ситуация, смята ген. Миланов
23 юли 2020 22:32, Красимир Ангелов
21

Премиерът Бойко Борисов обяви 5 промени в кабинета. Сред напускащите ще бъде и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, тъй като действията на полицията към протестиращите не кореспондирали с разбиранията му.

Главен комисар Христо Терзийски, ръководител на Главна дирекция "Национална Полиция", е номиниран за нов вътрешен министър. Според бившия директор на НСБОП и на НСО - ген. Румен Миланов, той най-вероятно би се справил със силовото ведомство.

Още по темата
"Познава страната, хората. Те го разпознават. Минал е по стъпалата в системата, така че той бързо ще влезе в тази си функция на министър. Има и два минуса - да не се вижда като главен секретар, вторият - да успее да се ориентира в политическото поприще, с което мисля, че той ще се справи. Това е рационален и правилен ход при тази ситуация", заяви ген. Миланов за "Денят ON AIR".

В началото на протестите чухме за полицейско насилие над граждани. Според ген. Миланов винаги е съществувал определен конфликт между органите на реда и гражданите.

"Ако внимателно разгледаме и анализираме ситуацията с тези протести, като цяло полицията се справи успешно. Но не трябва да забравяме и няколко факта, които бяха разглеждани в публичното пространство. Единият, който личеше - влачеха едно момче към Министерския съвет, което е недопустимо. Да, най-вероятно той е оказал някаква съпротива, но това така не става. Момичето, ако има проверка и това се докаже, проблемът става много по-сериозен", обясни гостът за Bulgairia ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кюстендилец е учил в МЕИ в годините, когато този ВУЗ беше най-реномираното висше учебно заведение и го е завършил. Кадрите на МЕИ винаги си намираха работа, дори в най-трудните години 1994-97г. Да зарежеш изученото и да станеш оперативен работник много рядко се случва. Като Хаджиев се захваща със служба "Наркотици" и остава в това направление, докато премине в ГДНП. Досега културен полицай не съм видял с изключение на К.Георгиев и В.Вучков.Вучков стана преподавател,Х. Т. - министър...
18
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
Няма значение дали ще се справи или не. Задачата му е да изгори за да е конфортно на мутрата. Жалко ще е , ако човека е провесионалист.
17
1
 
2
 
! Отговори
хсплескан преди 3 години
Че от кога министрите са нещо повече от бушони/калинки, та да сме "случили" на министър?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Непрекъснато прякори, простотии.ГУема алтернатива предлагат.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако хванат някой бедняк да открадне на някой баба кокошките...ще сме случили на министър.
14
1
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Това ли ти е ,, Алтернативата,,?Да подценяваш битовата престъпност?И защо си на площада?Значи такава смяна на управлението предлагаш, при която животът на обикновените хора няма да е от никакво значение?
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момичето с газовия пистолет ли?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влачили момче към Министерски съвет?Вероятно така са искали да помогнат на протестиращите, като директно го вкарат в Изпълнителната власт., съгласно целта на протестърите .С какъвто се събереш, такъв ставаш.Полицаите слушаха призиви една седмица и се поувлякли.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или ще се справи,или не.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кокошка няма прошка ,а за милиони няма прокурори .И това няма нищо общо с Русия. Не ни е виновен Путин че тиквата неще да си връща партиината книжка .Ми трябва си му на човека пазиси я :) България е в съюз който е европейски а не американски или турски ;)
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнението на БКП русофили не вълнува никого.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЯЛОТО ПОКОЛЕНИЕ НА СОЦА РУСОФИЛИ СИ ОТИВА
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че ко има да се справя ?Нали са го учили да рита паднал човек .Те за тва на 50 години ги пенсионират .Щото вече не могат да ритат силно паднали хора. За няколко месеца кво ще направи ? Те без тва нищо не правят. Ако хванат някой бедняк да открадне на някой баба кокошките .Ще трябва да бяга зад гешев и да вика камерите . Имаме ВИНОВЕН !!! Отваряйте шампанското .Най сетне някой е виновен за нещо :)))А горанов е невинен за милиарди .За кокошко няма прошка а за милиони няма прокурори
6
3
 
8
 
! Отговори
Оркестър.Тaшaкларъ преди 3 години
Ицо ноздрата е като ламя,ако се ceкни ша ва направи на 3D!
5
1
 
3
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Който знае игрите, ще се справи.
4
1
 
13
 
! Отговори
То нивото в мвр преди 3 години
Е толкова ниско ,че и родопски чобанин може да го ръководи ,дори и по-добре от "професионалистите", подвизаващи се из министерството.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой бе? Ицо Носа ли няма да се справи?
2
5
 
3
 
! Отговори
Пародия на държава преди 3 години
Малкото Черепче и шепа копейкаджии пръснаха Ауспусите на потъналото в Лой и Сланина МеЕ Ре. Ченгесарите стават все по жалка пародия. В униформите им вече могат да липсват панталоните, най-много им трябва по една поличка така се дупят на всички.
1
1
 
7
 
! Отговори
Юсуф помака преди 3 години
А той предполагам е от ДС сигурно...