Смяната на министри цели да се задържи властта на всяка цена, смятат от БСП

Според евродепутат оставка на правителството би успокоила протестиращите
Обновена: 23 юли 2020 22:27 | 23 юли 2020 22:27, Красимир Ангелов
21

Правителството ще смени петима министри при най-големия ремонт на кабинета Борисов 3. Доволна ли е левицата от рокадите в кабинета?

Евродепутатът от БСП Цветелина Пенкова каза за Bulgaria ON AIR, че не е коректно да се коментират индивидуалните промени, защото не това искат от БСП, нито хората по площадите.

"Тук говорим за необходимост от цялостна промяна - замяна на това управление и промяна на модела. Тези рокади са с цел да се задържи властта на всяка цена и не мисля, че българските граждани биха приели това", посочи Пенкова за "Денят ON AIR".

Още по темата
Според нея това, което би успокоило протестиращите, е оставката на правителството.

"Това са млади хора, които виждат, че този модел не им дава възможност за реализация в България. Това е основното, което искат. Аз съм била на тези протести като гражданин, виждам исканията. Говоря си с хората, те искат промяна", допълни депутатът.

По нейно мнение корупцията, която е обхванала страната ни, се вижда и по отношението към България на международната сцена.

"По индексите като корупционен и политически риск страната ни е на едно от последните нива в рамките на Европейския съюз, което има две много съществени измерения. От една страна това плаши чуждестранните инвеститори да търсят възможности в България. От друга страна плаши младите хора да търсят реализация, възможности както за работа, така и за образование тук", смята Пенкова.

Според нея с аргументите на вота на недоверие от БСП са защитили позицията, която изразяват гражданите по площадите.

По думите ѝ левицата е готова за предсрочен вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.