ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо

Викове „Оставка“ в парламента и критики към държавния глава
Обновена: 24 юли 2020 09:34 | 24 юли 2020 09:33, Камелия Цветанова
429
ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ разкритикува остро поведението на президента Румен Радев.

В декларация от името на парламентарната група шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че вчера вечерта президентът за пореден път е показал, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията.

Цялото изказване на Дариткова премина под викове „Оставка“ от левите депутати.

Още по темата

„Радев призова за разпускане на парламента с вдигнат юмрук. Вместо да зове за спазването на законите, той подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение. Нещо повече – член на Стратегическия му съвет е задържан за спирането на метрото“, коментира тя.

Според нея Радев е показал, че парламентът е неудобна институция за него.

„Няма нито една проява, която той да е насърчил диалога. В условия на криза и пандемия вместо да поеме подадена му ръка, той системно разделя обществото и призовава за омраза и бунт и системно разделя институциите. Вчера той призова не само за разпускане на НС, но и за промяна в Конституцията и е крайно време да заяви своето желание за въвеждането на президентска република. Той на практика отправя призиви за еднолично управление и не се ограничава само до това да всява разделение между институциите, но и отправя критики към европейските“, коментира Дариткова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари