ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо

Викове „Оставка“ в парламента и критики към държавния глава
Обновена: 24 юли 2020 09:34 | 24 юли 2020 09:33, Камелия Цветанова
429
ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ разкритикува остро поведението на президента Румен Радев.

В декларация от името на парламентарната група шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че вчера вечерта президентът за пореден път е показал, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията.

Цялото изказване на Дариткова премина под викове „Оставка“ от левите депутати.

Още по темата

„Радев призова за разпускане на парламента с вдигнат юмрук. Вместо да зове за спазването на законите, той подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение. Нещо повече – член на Стратегическия му съвет е задържан за спирането на метрото“, коментира тя.

Според нея Радев е показал, че парламентът е неудобна институция за него.

„Няма нито една проява, която той да е насърчил диалога. В условия на криза и пандемия вместо да поеме подадена му ръка, той системно разделя обществото и призовава за омраза и бунт и системно разделя институциите. Вчера той призова не само за разпускане на НС, но и за промяна в Конституцията и е крайно време да заяви своето желание за въвеждането на президентска република. Той на практика отправя призиви за еднолично управление и не се ограничава само до това да всява разделение между институциите, но и отправя критики към европейските“, коментира Дариткова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
9
 
14
 
! Отговори
Тошко Петков преди 3 години
*** ТЯ БЪЛГАРИЯ Е НЕПРЕСТАНО В КРИЗА БЕ ДУШАТА ..... НАЛИ 10 ГОДИНИ УПРАВЛЯВАТЕ, ЗАЩО НЕ НИ ИЗВЪДИХТЕ ОТ ТАЗИ ПУСТА КРИЗА ??? А, ИМА И ПРАЗНОУМЦИ КОИТО ОЩЕ ВИ ВЯРВАТ И ЗАЩИТАВАТ ??? ТРЯБВЯ МАНДАТНОСТ НА Т.Н. МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛИ ....... ТО НЯМА НАЯЖДАНЕ, А ЗА НАРОДА 20-30 % ......
261
14
 
26
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 3 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
260
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 303Каква власт, на изборите ГЕРБ пак ще мачкат. Единствения реалистичен план на БСП е да се сдушат с някой финансиран от Москва "нов" проект и да се надяват нормалните българи да не излязат да гласуват.
259
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не знам, но бсп са се юрнали като изоглавени към властта. Тези уж младите, дето протестират ще останат измамени, защото те искат да дойдат някакви нови лица- млади, способни, умни, неподкупни. бсп ли са това бе джанъм? Всяко управление на бсп е завършвало катастрофално за България- корупция, скандали, мизерия, заменки. След година пак ли протести а? Докога? Радев няма да бъде пожален и той. Доста омраза насади между българите. Тъпкано ще му се върне!
258
7
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Абе казах ви да го подигравате, да го правите смешен, а он мене ме на прави смешен!
257
12
 
22
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ: преди 3 години
ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ХЛАПЕТИИ И ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТЪРИ ПО УЛИЦИТЕ , ЦЕЛЯТ САМО ЕДНО:...НАЛАГАНЕТО НА ЕДНА "ОТКРИТА ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА" ОТ --РАДЕВ/делегата на 14-тия КОНГРЕС НА БКП НА Т.ЖИВКОВ/ТОВА Е ОПИТ ---ДА ВЛЕЗЕ СИЛОВО ВЪВ ВЛАСТТА , ПРЕЗ ЗАДНИЯ ХОД НА ЗАКОНИТЕ И КОНСТИТУЦИЯТА !РАДЕВ И НИНОВА --НЕ КРИЯТ , ЧЕ ИСКАТ РАЗТУРЯНЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ , СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА И СУСПЕНДИРАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА!ТОВА Е --АБСОЛЮТЕН ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ , И КОЙТО НЕ ГО РАЗБИРА ЩЕ УСЕТИ НОВИЯ 9.09.44г
256
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
радеф е отчайващо прозрачен- целта му е да заграби властта и служебното правителство, което ще назначи да може да открадне 29- милиарда, които БГ взима от ЕС. А после ще си ги делят с черепа и цв. василев.Хора опомнете се! румен радеф- фигуранта е лицето на мафията в България! Той трябва да подаде оставка а не правителството и главния прокурор!
255
17
 
16
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Дариткова дали е слушала записите на ББ ,дали Президента е този ,който поръчва да се смажат неудобните,дали президента спи с кюлчета злато и лилaви пачки ??? Наглостта на тези *** от Герб обезлечи парламента ,нито един от Герб не взима решения съобразно вътрешното си обеждение,прявят каквото ББ заповяда ,това народни представители ли са ???? Това са послушници същото е положението в държавната администрация ,тоз ,който слуша става шеф ,тотална свинщина е в държавата
254
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберасти ОН ви го каза ,,Аз съм *** и вие сте прости.....,,.Нещо да добавите?
253
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простофили герберасти,всички със на амбразурата,само така,че кокала се изплъзва нещо!?!?
252
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И, герберастката фабрика за плюене се е активирала много яко.Бърка ли ви Радев в здравето? Бърка ви, и то как. Работата е там, че президентът се държи като лидер, а вождът ви - като наакано дете, което не знае какво да прави, щото при всеки вариант ще яде шамарите.И по-добре да има президентска република, за да знаем кой носи отговорността.Само да напомня - едно време *** се мислеха за несменяеми. После седесарите спечелиха "с малко, но завинаги". Къде са сега? В кофата.
251
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и Зайчарника му демонизират сегашното управление и вменяват усещането, че всички "Мутри" са в него, а ако вземат властта, ще вменяват чувството, че вече "няма" Мутри и че "не се краде" !Протеста показва, че само шепа наивници родени след тоталитарната власт на червената русофилска Мафия, чиито представил е Фигуранта се ловят на наглите му лъжи и безочлив популизъм.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
250
10
 
24
 
! Отговори
знам преди 3 години
На мутрата фигурант Радев му остават 6 дена. На 30.07. 2020 г. КС ще се произнесе че подстрекаване протестиращи на бунт от президента , е държавна измяна. От следващия ден Гешев очаква мутрата с подвита опашка в следствието. Мутрата вече няма да заплашва българския народ с юмрук.
249
9
 
24
 
! Отговори
РАДЕВ ИСКА ДИКТАТУРА преди 3 години
ЧЕРВЕНАТА БУРЖОАЗИЯ , НАЧЕЛО С БКП/ БСП ИСКА НАЛАГАНЕ НА "ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА", СЪЩО КОТО ПРЕЗ 9.09.44г СЪС ЗАТВОРИ , РЕПРЕСИИ И УБИЙСТВА !КОМУНИСТИТЕ ---НЕ МОГАТДА УПРАВЛЯВАТ ПО ДРУГ НАЧИН , А САМО В УСЛОВИЯТА НА "ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА" ...КАТО ПРИ ПУТИН И ЕРДОГАН!!!РАДЕВ --ВЕЧЕ СЕ Е ВЖИВЯЛ В ТАЗИ РОЛЯ И ИСКА "ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА"!ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТОВА , БЪЛГАРИ...??!
248
3
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
До Анонименпо начина по който се изпра Гешев навежда на мисълта че е 150% копумпиран иначе щеше да има поне 3ма за тази позиция и да е демократично избирането. всички във ВКС, ВСС и т.н без изключние са за затвора!
247
4
 
10
 
! Отговори
... преди 3 години
До НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ..??!значи и Сащ са диктатура, но все пак си имат долна и горна камара които блокират доста от нещата които Тръмп иска... хайде да се образоваш и тогава пиши, иначе става необразован *** герберски ***
246
10
 
12
 
! Отговори
Истина преди 3 години
За Герб винаги е криза, добре че дойде коронатавируса за да се оправдават. Не знаят, не могат и крадът повече от колкото трябва, от 3 до не знам колко в пъти а не в проценти. Всички които са били в Герб на някаква позиция в министерство или някаква агенция трябвад а им се конфискува цялото имуществто, като към тях трябва да се присъединят тези който са в ДПС, ДСБ и БСП без изключние. Хората които сляпо вярват на герб са само теиз които крадат с тях!
245
10
 
23
 
! Отговори
НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ..??! преди 3 години
РАДЕВ ИСКА--СИЛОВО НАЛАГАНЕ НА "ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА" ИЛИ КРАТКО КАЗАНО "ДИКТАТУРА"!!!!РАДЕВ ИСКА ---РАЗПУСКАНЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ , СЪДЕБНАТА СИТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА!РАДЕВ ИСКА---ДА Е ДИКТАТОР , КАТО ПУТИН И ЕРДОГАН И ...ЕДИНСТВЕН ВЛАДЕТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАТЕ , ЧЕ РАДЕВ ИСКА СИЛОВО НАЛАГАНЕ НА "ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА"....ИЛИ КОМУНИЗАМ ОТНОВО!!!????????????ТОВА Е ЛОГИЧНО --БКП/БСП Е НЕСПОСОБНА ДА УПРАВЛЯВА В УСЛОВИЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯ!ТЕ МОГАТ--САМО ПРИ ДИКТАТУРА!!!
244
14
 
14
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
уф как ви е страх от този човек! аз казвам евала му че излезна и като институция защити хората на площадите само за да каже че трябва да има равноправие и МУТРИТЕ ВЪН!пък който както иска да си го разбира и асимилирапоклон на единствения човек заемащ такъв пост против статуковото!!!
243
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А вие как смятате се доказват в нормалния свят злоупотреби,нарушения"В нормалния свят бандитите не назначават прокурора, който трябва да ги разследва. В този смисъл България първо трябва да се превърне в това, което наричаме "нормалния свят", т. е. да бъде разкаран Гешев и корумпираното правителство. След това ще се разследват злоупотребите.