ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо

Викове „Оставка“ в парламента и критики към държавния глава
Обновена: 24 юли 2020 09:34 | 24 юли 2020 09:33, Камелия Цветанова
429
ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ разкритикува остро поведението на президента Румен Радев.

В декларация от името на парламентарната група шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че вчера вечерта президентът за пореден път е показал, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията.

Цялото изказване на Дариткова премина под викове „Оставка“ от левите депутати.

Още по темата

„Радев призова за разпускане на парламента с вдигнат юмрук. Вместо да зове за спазването на законите, той подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение. Нещо повече – член на Стратегическия му съвет е задържан за спирането на метрото“, коментира тя.

Според нея Радев е показал, че парламентът е неудобна институция за него.

„Няма нито една проява, която той да е насърчил диалога. В условия на криза и пандемия вместо да поеме подадена му ръка, той системно разделя обществото и призовава за омраза и бунт и системно разделя институциите. Вчера той призова не само за разпускане на НС, но и за промяна в Конституцията и е крайно време да заяви своето желание за въвеждането на президентска република. Той на практика отправя призиви за еднолично управление и не се ограничава само до това да всява разделение между институциите, но и отправя критики към европейските“, коментира Дариткова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
7
 
7
 
! Отговори
Фирмата преди 3 години
Търсим да назначим човек с опит за рязане на ленти със собствена ножица!Опитът е задължителен!
221
4
 
6
 
! Отговори
Пичагата преди 3 години
Не гласувам от поне 15 години. На никакви избори и за нищо. 1. "Изборите" се решават на едни "други места" и на всички ни е ясно КОИ са те! , 2. За кой да гласува нормален и мислещ човек ?!?! 30 години "Криворазбрана Демокрация". Кой ли не "такова" обикновения Народ! Празни и високопарни приказки пред избирателите докато се стигне до заветното място в Парламента и после здраво "гепене" ! Какъв ГЕРБ? Какво БСП? Какво ДПС? Всички са един дол дренки ...
220
5
 
5
 
! Отговори
Караянчевист преди 3 години
След Борисов 4 ще последва Караянчева 1...Борисов 4 може и да не го бъде. Казах!!!
219
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
(Не)уважаема госпожо,ама вземи,че я прочети тази Конституция най после****
218
13
 
10
 
! Отговори
СЛАБОСТ И ОТЧАЯНИЕ преди 3 години
Много злоба в тоя ГЕРБ. Съскат от трибуната, като вампири по изгрев.
217
7
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Вижте истината е една - СПАСЯВА ГИ, ЧЕ НЯМА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ. В момента в БГ нормалния човек, улисан в блъскането всеки ден за хляба на децата си, проблемите, нервите, заемите-невинаги му се губи време да чака по опашки за да гласува. Отделно има огромна част българи зад граница, които пращат огромни пари всеки месец и са лишени от право за гласуване. Приеме ли се гласуване по интернет- и ДПС и ГЕРБ са аут. Те и затова се дърпат толкова години.
216
3
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Много са си добре, Дариткова и Караянчева. Ние какво искаме, да сложим на мястото на Баце някоя, като Николета Лозанова, така ли. Въобще не е лоша идеята.
215
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама гербавите сами си го направиха...някой да ги е карал да се снимат с пачки евро и кюлчета злато...показаха истинското си крадливо и нагло лице и сега някой друг им е виновен...Нямат смелост да се опълчат на главната мутра и му лижат даже задните части...отврат...Е, как да не протестира народа...ОСТАВКА!...
214
4
 
6
 
! Отговори
ФИГУРАНТА преди 3 години
Абе можех да сложа пачки от по 100 лева и да рискувам само 200 000лв за тези снимки,НО реших да заложа пачки от по 500 евро и да рискувам 4 000 000 лв (20 пъти повече)Да. Такъв съм си аз - рисков фигурант.
213
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бесепари, разбрахме че избирате хората по външен ви. Разбрахме, че предпочитате проста мис мокра фанелка! Само не разбирам като имате такива претенции за външния вид, защо сте сложили Корнелия на чело!? Това ли ви е критерия? И между другото жените имат ли право да бъдат назначавани на ръководни позиции ако не са 20 год миски?
212
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Томислава Дариткова - Най-голямата злоба и простотия се излива на площада пред Президентството, начело с Фигуранта Радев...Останалите нормални, разумни и интелигентни хора ще си кажат думата на изборите през м. март.
211
2
 
10
 
! Отговори
Рико Магнитски преди 3 години
Здрасти Пееф. Здрасти Борисоф.
210
11
 
17
 
! Отговори
Томислава Дариткова преди 3 години
Много злоба и ярост се чете в очите на тези от ГЕРБ. А троловете им гледат това и репликират поведението им.Искам само да ви кажа... злобата е признак на слабост и безсилие.
209
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Бойко Борисов се бие в гърдите, че се е преборил за сумата от 29 млрд. евро за България от ЕС, премълчава или въобще не споменава, че в същия документ на Европейския съвет, който е за помощта за борба с КОВИД-19, на стр. 52 е записано, че се спира АЕЦ "Козлодуй" с цел ядрената безопасност на ЕВропа.
208
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората вече като чуят ГЕРБ,правят асоциация с ГРОБ,с ненормалната мутра Борисов и неговите себеподобни мекерета крадци и мафиоти,нагласени по държавните постове и администрации...затова и цялата държава се вдигна да ги изметем...
207
10
 
6
 
! Отговори
Дядо ви преди 3 години
До Анонимен 242Появи ли се Москва, няма кой да ви свали насрания памперс.
206
8
 
9
 
! Отговори
Евгени преди 3 години
Така е! Ако ще да е прав на 101%, ако ще да е най-големия гений, достоен пълководец, лидер и т.н. Мъдростта и далновидността изискват да не действаш емоционално, защото с такива изявления повлияваш негативно на хиляди и десетки хиляди човешки съдби. Те хората на изборите ще си покажат отношението, но президента с това изпускане направо се ***, че чак извън България се размириса
205
6
 
6
 
! Отговори
:) преди 3 години
До Разумен: Сега може първо да му докладвате профила във Фейсбук за омразна реч. Колкото повече хора го направят толкова по-добре!
204
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (226)Не е вярно. Таман 2-*** такива президенти си имахме - Петър Стоянов, който си и ходеше на националния съвет на СДС и се кълнеше, че е син, а години по-късно - Плевнелиев, който си беше президент на ГЕРБ и нито веднъж не се опълчи на шефа си - Борисов. Затова и бе освиркан на протестите 2013г
203
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 228Вие от Москва не се обаждайте. Никой не ви пита.