Окончателно! Рокадите в кабинета са факт, Борисов не се появи

Само социалистите се противопоставиха на смяната на министрите
Обновена: 24 юли 2020 10:46 | 24 юли 2020 10:42, Камелия Цветанова
167
 Окончателно! Рокадите в кабинета са факт, Борисов не се появи
Само социалистите бяха против оставките на министрите. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Въпреки настояванията на БСП премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание, той не присъства на гласуването на персоналните промени в кабинета му.
 
С гласовете на мнозинството бяха сменени петима министри. Само от БСП критикуваха остро промените в Министерски съвет.
 
Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че не са чули гласа на хората, които са по улиците на България.
 
"Те искат оставка на Борисов и кардинална смяна на олигархично-мафиотския модел. Сега какво предлага Борисов – имитация на промяна, мимикрия с оставка на министри. Винаги, когато има проблем се гори бушон, за да се спаси системата. Имате една мантра, че и при съмнения за корупция освобождавате министри, а всъщност вие сменяте министри, за да спасите корупцията, за да запазите системата“, скочи тя.
Още по темата
По думите й управляващите са нестабилност и са източник на кризи.
 
"Искаме да си ходят, за да не се прави лобистко законодателство, за да не се използват институции като бухалки, да не се назначават послушници, за да няма пропаганда, репресии и страх. Българският народ си поиска държавата от мафията", настоя Нинова.
 
В крайна сметка рокадите в кабинета са факт.
 
Досегашният здравен министър Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов. 
 
Министър на вътрешните работи става досегашния директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, който сменя на поста Младен Маринов.
 
Лъчезар Борисов, който беше заместник-министър на икономиката, наследява Емил Караниколов.
 
Николина Ангелкова вече не е министър на туризма. Този ресор ще бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.
 
Новият министър на здравеопазването е досегашния изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов явно се срамува от назначенията и затова не присъства
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунист ни управлява назе и антикомунистите всеки ден плюят комуниститеи му *** оная работанарод ли бе да го опишеш
113
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не се надявайте банкянския комунист няма да си идетолкова просдт народ само такъв управник му трябва дето всеки ден да му припомня че ***
112
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарката Нинова ша въ опрай. Аз съм вън от съмнение. Хи , хи, хи.
111
13
 
2
 
! Отговори
До 106Светльо Иванов преди 3 години
Светльо къде ги видя тези 50-60 хиляди бе мойто момче. Да не си сънувал и ти сънищата на Христо Мерака. Еѝ вие комунистите сте царе на манипулациите.Вчера вечерта бях на Витошка, и по едно време от към съда видях че идва група кряскащи явно от протеста. Поставих за цел да ги преброя и не ми беше трудно.372- *** души, като в тях най- вероятно влизаха и настигнати разхождащи се.Не видях умни, млади и красиви. Всъщност имаще, но те бяха на масите в околните заведения.Това е истината.
110
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кака *** пак зове. Ще е смешно , ако не е трагично.
109
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей само да не пипате Данаил Кирилов, втори като този просто няма!
108
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промените в кабинета са мимикрия и опит за спасяване на положението... Тази нова протестна вълна се отличава с нещо много важно те много добре разбират, че докато партията мафия ГЕРБ е на власт, нищо в страната няма да се промени.Бойко Борисов като страхлив нарцис, който никога няма да се оттегли от властта. Причината е проста - ако това се случи, с ГЕРБ е свършено.Партията се крепи на мафиозната структура, която той е създал.Това е партия на власт, няма идеологии, там няма нищо, освен кокал... Създадоха невероятна корупционна система, в която всяко нещо се купува и се продав
107
6
 
2
 
! Отговори
Светльо Иванов преди 3 години
Радев - Нинова, а Решетников ще викате ли? Някои се правят, че против Баце, защото народът не го искал, всъщност се опитват в мъглата да се ситуират във властта и да доведат... руските служби
106
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е мислел, че ще се появи?!Бои се от толкова много любов, каквато и колкото изпитват гражданите към него. Ще го задушат направо от обич.Каквото и да пише тукашният тролаж, Радев го прави почти всеки ден - излиза сам, дори /ау, ужас за всеки хипохондрик/ без маска сред тълпите. Нека и вождът го направи, да го видим стиска ли му. Е, той може и с маска - ако вече е научил как се слага. А рокадите са пълен цирк, и децата са наясно, колко са те безсмислени.
105
18
 
5
 
! Отговори
РАДЕВ ИСКА ДИКТАТУРА преди 3 години
ЦЯЛАТА ТАЗИ ВРЯВА ОТ ПЛАТЕНИ ТАЙНЕНДЖЪРИ И ИЗРИТАНИ ОТ ЧУЖБИНА СТУДЕНТИ , ЦЕЛИ САМО ЕДНО---СИЛОВО НАЛАГАНЕ НА "ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА "!ЗАПОМНЕТЕ ТОВА:КОМУНИСТИТЕ И ДЕЛЕГАТА НА 14-тия КОНГРЕС НА БКП, РАДЕВ --НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ПО ДРУГ НАЧИН БЪЛГАРИЯ , ОСВЕН В УСЛОВИЯТА НА "ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА" ИЛИ ОТКРИТА ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА!ТОВА ЩЕ Е ПРЕЛЮДИЕ , КЪМ ПРЕДАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В РЪЦЕТЕ НА ПУТИН И РУСИЯ , КАКТО ИСКАШЕ ген.РЕШЕТНИКОВ В НЕГОВОТО ИНТЕРВЮ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА!ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО!!!
104
8
 
5
 
! Отговори
За мнозинството преди 3 години
да кажа. Тези които разчитате на Демокрацията. МНОГО ВНИМАВАЙТЕ . Протестите може да са прах в очите, но КОМУНИСТИТЕ СА СПОСОБНИ НА НЕВЪОБРАЗИМИ ЛЪЖИ, НА РЕЖИСИРАНИ СХЕМИ.Не се доверявайте! Сигурно имат план, имат и подставени лица. ДБ ВЕЧЕ Е ПРЕВЗЕТА. Очаквам най-лошото.
103
1
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До мочПо улиците излиат толкова, но това е върхът на айсберга !!!Целият народ иска оставката на тик-воча, само платените *** и някои от 80-процентовите като Вас се кефят на "мъжкаря" борисоФФ, който "мачка комунистите", макар че и той е виден комунист, а и всички около него !!!
102
1
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
тик-воча вече няма топки да се появи публично ли ???!!!това премиер да не се почви при смяна на министри е нечуван скандал, проява на *** неуважение и прочие !!!То е ясно, че щяха да му задават много неудобни въпроси и да го засипят със скандирания, но като сам си се оакал, сами си виновен !!!В норамлните страни за много по-малки прегрешения политиците подават оставки !!!Милсете по-добре за кого гласувате следващия път, да не се вдигаме пак на протести !!!
101
12
 
2
 
! Отговори
моч преди 3 години
До Светльо Иванов"а в същото време по улиците излизат около 50-60 хил. и това е НАРОДЪТ"50-60 хил. ама друг път , но дори и да са толкова е трудно да се назоват "НАРОДЪТ" , по-подходящо е определението тълпа , маса или стадо от заблудени о в ц е и ретроградни червени шилета !
100
14
 
4
 
! Отговори
Почтени българино преди 3 години
Като човек, който никога не е гласувал за ГЕРБ ви казвам - Борисов е сто пъти по-добър за българия от Нинова. Не се заблуждавайте. Тези които Ви казват че "Всички са маскари" знаят много добре, защо Ви го казват. Вие няма да получите нищо друго освен Нинова.
99
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова и Радев сега ......пикаят.
98
6
 
2
 
! Отговори
Светльо Иванов преди 3 години
Партия си изпълни план...програмата на 100% и вече може да си...ходи.---------------------Има някои хора, на които все някой друг пречи, преди беше Волен, сега Винкела и Билла, а в същото време по улиците излизат около 50-60 хил. и това е НАРОДЪТ
97
2
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Малее, каква герберастка атака, да ви имам ентусиазЪма..
96
6
 
6
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Естествено само комунистите са против България,това го знаем. Но, откраднатите народни пари през 1997 г. са все още в тях и ги бранят със зъби и нокти. А Фигурантът се е заел да ни направи Задунайская губерния ! Това всеки вече го вижда. Единствената преграда остава Гешев , затова така неистово се иска оставката му.