Окончателно! Рокадите в кабинета са факт, Борисов не се появи

Само социалистите се противопоставиха на смяната на министрите
Обновена: 24 юли 2020 10:46 | 24 юли 2020 10:42, Камелия Цветанова
167
 Окончателно! Рокадите в кабинета са факт, Борисов не се появи
Само социалистите бяха против оставките на министрите. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Въпреки настояванията на БСП премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание, той не присъства на гласуването на персоналните промени в кабинета му.
 
С гласовете на мнозинството бяха сменени петима министри. Само от БСП критикуваха остро промените в Министерски съвет.
 
Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че не са чули гласа на хората, които са по улиците на България.
 
"Те искат оставка на Борисов и кардинална смяна на олигархично-мафиотския модел. Сега какво предлага Борисов – имитация на промяна, мимикрия с оставка на министри. Винаги, когато има проблем се гори бушон, за да се спаси системата. Имате една мантра, че и при съмнения за корупция освобождавате министри, а всъщност вие сменяте министри, за да спасите корупцията, за да запазите системата“, скочи тя.
Още по темата
По думите й управляващите са нестабилност и са източник на кризи.
 
"Искаме да си ходят, за да не се прави лобистко законодателство, за да не се използват институции като бухалки, да не се назначават послушници, за да няма пропаганда, репресии и страх. Българският народ си поиска държавата от мафията", настоя Нинова.
 
В крайна сметка рокадите в кабинета са факт.
 
Досегашният здравен министър Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов. 
 
Министър на вътрешните работи става досегашния директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, който сменя на поста Младен Маринов.
 
Лъчезар Борисов, който беше заместник-министър на икономиката, наследява Емил Караниколов.
 
Николина Ангелкова вече не е министър на туризма. Този ресор ще бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.
 
Новият министър на здравеопазването е досегашния изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
7
 
4
 
! Отговори
Един от мнозинството преди 3 години
По отнощение на чуваемостта за която пледират комунисти, фигуранти, Ян Бибияновци, използвани, наивници и заблудени - ТЯ ТРЯБВА ДА Е ВЗАИМНА !Преди да поискате някой да ви чуе - опитайте се да чуете вие мнозинството, които явно не искат това което вие искате.А не като накой щтраус да си завирате главата в пясъка и да си мислете че вие сте най-важни в тази държава.Когато станете мнозинство (в което искрено се съмнявам) - тогава може да си прокарвате продажните искания.Това е ДЕМОКРАЦИЯТА !
94
0
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Винкела и той си купи...фабрика на 9-ти септември.Има вече...ресорен министър,а и той самият е ЗАМ. на Парламента.Бутиковата му Партия си изпълни план...програмата на 100% и вече може да си...ходи.
93
4
 
2
 
! Отговори
Разбирам преди 3 години
защо пишете с главни букви. Вече разбирам. И на мен започват да не ми достигат главните букви и удивителните знаци. ДБ НИ ПРОДАДОХА НА КОРНЕЛИЯ. Това е нашия кошмар! Дори Станишев зарочва да ми изглежда като европеец. Все пак въпреки комунистическото си минало успя да се договори с царя. Обаче тази ! Боже! За Радев не ми се вярваше, още не ми се вярва - сигурно го упояват.
92
10
 
3
 
! Отговори
РАДЕВ ИСКА ДИКТАТУРА преди 3 години
ВРЕМЕ Е ДА ИЗМЕТЕМ КОМУНИСТИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА !В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ---ТЕ ЩЕ ИЗМЕТАТ ДЕМОКРАЦИЯТА ОТ БЪЛГАРИЯ!"ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА"----ОЗНАЧАВА "ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА" НА РАДЕВ!"ЧЕРВЕНАТА ДИКТАТУРА" ...Е ОТНОВО ЗАТВОРИ , УЕБИЙСТВА И РЕПРЕСИИ ...КОМУНИСТИ , КАТО РАДЕВ ---НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ПО ДРУГ НАЧИН!!!
91
2
 
3
 
! Отговори
а бе другарко преди 3 години
хората са вие всички да си ходите а не само герб !! защото лобистките закони и корупцията е във всичките политически партии > хората искат коренна промяна а не ...стани да седна аз
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам само да видя ВОЛЯ как са гласували и да се посмеем хахаха
89
3
 
1
 
! Отговори
Светльо Иванов преди 3 години
Алооо, групата, Баце ще подаде оставка, а имате ли човек за министър-председател на служебното правителство, защото предишния път презедента назначи Огнян Герджиков, който трудно може да се определи за червен, а министър на финансите беше ПАК Кирил Ананиев
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не слушайте кой какво говори, вижте кой какво е направил, построил и ще разберете истината.
87
10
 
3
 
! Отговори
ЕЙ ,БЪЛГАРИ... преди 3 години
СЛЕПИ ЛИ СТЕ...??!РАДЕВ ИСКА СИЛОВО НАЛАГАНЕ НА "ДИКТАТУРА" В БЪЛГАРИЯ!НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ЧЕ ИСКА --НАЛАГАНЕ НА "ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА"...С РАЗПУСКАНЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ , СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА.РАДЕВ ИСКА ДА Е ДИКТАТОР--КАТО ПУТИН И ЕРДОГАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
86
1
 
8
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 3 години
Ееее,направили пет рокади и кво? То и какво се променя на шахматната дъска ако се направят рокади - нищо. Не рокади а комплект да се махат всички бандюги - министри и депутати...
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цял свят подменят управлението с жени! Само Боко стиска очи и назначава стари кримки! Време е да се сетят, че им го казаха няколко пъти! Във важни фирми и министерсва постовете трябва да са дадени на жени! Иначе фалити и рокади ще има, а за грантовете нищо не е ясно!
84
1
 
14
 
! Отговори
БОКО РЕЗИЛА преди 3 години
Борисов, МАХАЙ СЕ. Накраде се достатъчно вече, имаш пари за 5 живота. Проблемът ти е, че като паднеш, всичките ти схеми ще лъснат и няма да можеш да си изхарчиш откраднатото, защото ще търкаш нара.
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перник -аз съм между живота и смъртта-хора на Борисов ме изтезават нечовешки вече 50 дена писах на Евро Съда -сухо препращане от ****ЕС,ГДБОП.,ДАНС,МВР и други BULGERIAN INSTITUCION и резултат никакъв накрая МВР Перник ме изкараха гей чрез фалшиви фототоси и машинации от престъпници на Борисов и МВР ,за да отърват "кожата"!КОШМАРА и живота Е НЕЧОВЕШКИ!Адрес:Ралица 7 над Профилакториума,аз
82
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гадове! Не се накрадоха! 11 години вече! Чудя се къде ги слагат тези пари?! Това са десетки милиарди! Само от здравната каса се крадат едни 4,000,000,000лв годишно. Отделно земеделски субсидии, отделно евро програми, отделно държавни поръчки!
81
8
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ниновааа, аз откога чакам твойта оставка..., не я даваш! Урезили се яко, паднеш ли от трона си аут от политиката. Много я стискаш тази власт, добре че ни си на мястото на Борисов!
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те това е новият здравен министър.Пак да припомним чувалите с трупове, дето изобщо не състояха, ама трябваше да крепят на власт Хунтата със зомбиране на населението.И един съвет: по полека с ботокса, господин здравен министър, че кофти ви го слагат!
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кококато сте умствения капацитет, създайте платформа-политическа със заявка за управление, че да ви подкрепим, че тука нали сме лошия матриал и си избирима хора на нашето ниво!
78
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнаха Баба Яга от ресора на туризма, за да дойде любовницата на Валерката. Явно мислят хората за глупави, че не им виждат схемите. Ще си платите прескъпо за цялата гавра с народа. Само да паднете от власт и народния съд за вас тепърва започва.
77
3
 
12
 
! Отговори
Чалга, преди 3 години
мафия и бате Бойко? Това ли е България? Трябва да се сложи край на простотията.
76
4
 
15
 
! Отговори
<><> преди 3 години
Сигурно се въргаля в трезора ....присвоил го от чичо Скруч :) Тоя ако не си си е бърсал *** с банкноти от 500 евро пък на !