Окончателно! Рокадите в кабинета са факт, Борисов не се появи

Само социалистите се противопоставиха на смяната на министрите
Обновена: 24 юли 2020 10:46 | 24 юли 2020 10:42, Камелия Цветанова
167
 Окончателно! Рокадите в кабинета са факт, Борисов не се появи
Само социалистите бяха против оставките на министрите. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Въпреки настояванията на БСП премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание, той не присъства на гласуването на персоналните промени в кабинета му.
 
С гласовете на мнозинството бяха сменени петима министри. Само от БСП критикуваха остро промените в Министерски съвет.
 
Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че не са чули гласа на хората, които са по улиците на България.
 
"Те искат оставка на Борисов и кардинална смяна на олигархично-мафиотския модел. Сега какво предлага Борисов – имитация на промяна, мимикрия с оставка на министри. Винаги, когато има проблем се гори бушон, за да се спаси системата. Имате една мантра, че и при съмнения за корупция освобождавате министри, а всъщност вие сменяте министри, за да спасите корупцията, за да запазите системата“, скочи тя.
Още по темата
По думите й управляващите са нестабилност и са източник на кризи.
 
"Искаме да си ходят, за да не се прави лобистко законодателство, за да не се използват институции като бухалки, да не се назначават послушници, за да няма пропаганда, репресии и страх. Българският народ си поиска държавата от мафията", настоя Нинова.
 
В крайна сметка рокадите в кабинета са факт.
 
Досегашният здравен министър Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов. 
 
Министър на вътрешните работи става досегашния директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, който сменя на поста Младен Маринов.
 
Лъчезар Борисов, който беше заместник-министър на икономиката, наследява Емил Караниколов.
 
Николина Ангелкова вече не е министър на туризма. Този ресор ще бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.
 
Новият министър на здравеопазването е досегашния изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ няма да се оправят, нито Боко Милиционера ще влезе в правия път. Те са затънали в лъжи и корупция и пътищата пред тях са два. Или към тотална диктатура и полицейщина или към гилотината на площада.
54
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито ! А на лицето-фуражка Радев импийчмънт му е малко - това, което прави , е за съд !
53
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямата трагедия е, че въпреки всичко, на пролет, Буцарата пак ще спечели изборите. Българите помнят не повече от 2-3 дни. После пак си гласуват за познатото.И пак ще спечели щото наистина няма за кой друг да се гласува. Десницата направи страшно попадение с десанта на сараите, но като цяло им липсва харизматичен лидер, който да се хареса на масите...А за Корнелия просто няма да коментирам колко е жалка в опитите си да открадне постижението на Христо Иванов.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста нико ниво е да пишеш в официална статия "червената шефка"...
51
5
 
13
 
! Отговори
Kuku преди 3 години
"Борисов не се появи"А защо да се появи!?!? Нали гласуват за неговите министри и неговото поредно правителство по негова заповед. Той Баце си нанка до шкафчето да си го пази щото паричките не са като депутатите, толкова послушни, безгласни и безморални.
50
11
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
ДОЖИВЯХ ДА ВИДЯ ПРЕЗИДЕНТ С ВДИГНАТ ЮМРУК ДА ХОДИ НА МИТИНГ. ТОВА МОЖЕ ДА НАПРАВИ САМО *** ФУРАЖКА----епа... къде по убаво е да видиш премиера как набива физиономията и американския посланник в зърната си и казва на шева на парламента проста кърджалийска п*тка. Тва е къде по якооооооооо....... Деде, ако си наистина на 78 що се мъчиш бе. Остави я тази държава на нас дето ще я живеем бе ...?! А *** до магазина, че май са пуснали намалени домати.
49
7
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Факт е, че Бойко няма да бъде уволнен за корупция защото няма кой да го смени!
48
9
 
11
 
! Отговори
пенсионер 78 г. преди 3 години
ДОЖИВЯХ ДА ВИДЯ ПРЕЗИДЕНТ С ВДИГНАТ ЮМРУК ДА ХОДИ НА МИТИНГ. ТОВА МОЖЕ ДА НАПРАВИ САМО *** ФУРАЖКА И ГО НЯМА И В БАНАНОВИТЕ РЕПУБЛИКИ НО ТОВА ГО ПРАВИ ДА НЕ ГО СЪДЯТ С ДЕСИТО ЧЕ Е ВЗЕМАЛ ПАРИ ОТ ДВЕ МЕСТА КАКТО ОСЪДИХА ФРЕНСКИЯ МИНИСТЪР
47
4
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Добре ли сте?---супер съм си, мерси. Вие?
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извънредно с премиерКорона вируса настъпваЩе има трупове няма чувалиДа събираме капачки и да купим
45
10
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Корнелия Нинова е уволнена за корупция!!!
44
13
 
12
 
! Отговори
spoko! преди 3 години
Кремълският метежник Радев не може да притеснява грамотните българи с поведението си, защото още преди края на мандата му ще му бъде потърсена отговорност за национално предателство при Новия световен ред, когато феодалните диктаторски режими, които подкрепят Радев, ще изчезнат от лицето на Земята...
43
14
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Желая успех на новите министри, всеки специалист в своята сфера ! Само напред и само нагоре !---аз също ! Напред и нагоре - през коридора, вратата и навън. Крайно време е гражданите да поемат контрола в собствената си държава, а селянията да бъде там където й е местото - на нивите.
42
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно не сме парламентарна република, щом премиера не се явява в НС.
41
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим колко хора ще съберат утре цоциалистите. Залагам на 3 до 5 хил. души.
40
5
 
5
 
! Отговори
До аз-ът преди 3 години
Добре ли сте?
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да е зле да научите смисъла на думата Рокада.Рокада означава, когато двама министри разменят взаимно местата си.А не, когато един министър като Ананиев вслупав, го въртят през всички министерства, защото е наш човек иумее да краде.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
новият министър на икономиката е лъчезар борисов е от самоков.майка му ми беше учителка по химия-постоянно изтъкваше колко умен и интелигентен е синът и...а пък ние другите ученици *** до безобразие...сестра му е в общинския съвет на самоков,който вчера заради липса на пари,трябва да вече да е гласувал вземането на кредит за 5 000 000 лв.
37
7
 
5
 
! Отговори
Йончева е корумпиран преди 3 години
До БатакaЙончева и бившият началник на кабинета Радев са разслезване занеправомерно ползване на пари от антикорупционната комисия на ЕС.
36
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е лесно да прекъсваш предаванията по всички основни телевизии за да даваш едночасови пресконференции и брифинги, в които да ти слушаме глупостите. Ама да се явиш в парламента и дадеш отчет и отговориш на въпроси на депутати, не искаш, а??? Ами това не са ти мисирките насреща с подготвени въпроси и хвалебствия колко си велик.Борисов хвърляй оставката и не се крий като мишка. От народната любов няма къде да избягаш и се скриеш. Оставка мутро крадлива и лъжлива.