Радев от Велико Търново: Не одобрявам рокадите в правителството

Той заяви, че взима страната на хората
24 юли 2020 13:00, Нели Христова
704
Радев от Велико Търново: Не одобрявам рокадите в правителството
Снимка: БГНЕС

Всички виждате, че България се събуди - това заяви президентът Румен Радев във Велико Търново, където е на тържествена церемония в Националния военен университет "Васил Левски".

По думите му преживяваме пречистване, "защото след години на лъжи и унижение, българите изричат истината открито, с кураж и достойнство". Изходът е един - оставка на правителството и главния прокурор и предсрочни избори, каза Радев.

Президентът каза още, че не одобрява рокадите в правителството и ги определи като опит за печелене на време, от което, по думите му, губи България.

"Трябва така да направим, че да имаме управление, чийто основен приоритет да бъдат сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Управление, което да бъде прозрачно, отчетно и отговорно пред българските граждани. Вземам страната на хората, искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на Конституцията, а не да ги погазват. Управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от Европа. Ето това искам да видя и затова ще се борим всички - каквито необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат - да се извършват".

Президентът каза, че има силно изразена гражданска воля, а от нея се ражда политическата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


704
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
495
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът Радев е най-добрият Бг Президент след Петър Стоянов! Аз ще гласувам за него ако се кандидатира отново. Оставка за уб.ииц.ите от ГЕРБ . И наказание за *** им пишещи тук.
494
0
 
24
 
! Отговори
Рр преди 3 години
Кой се е събуди. Елате в Благоевград да видите как са се събудили криминални престъпници , осъждани за рекет. Това ли е народът. Като свършат отпуските, народът ще измете улиците и една институция.
493
0
 
9
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонименza da nyama vuzmojnost radev da napravi po golemi porazii ,kato s predishnoto slujebno pravitelstvo
492
0
 
0
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонимен propusna i dps ,a tam ne vsichki sa bulgari
491
4
 
32
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
На Румбата никога нищо не му харесва. Вечно е против всичко което прави правителството. Утре ако си подадат оставка, сигурно отново ще изкаже критика и ще бъде Недоволен! Очертава се като най-негативния президент който сме имали
490
3
 
25
 
! Отговори
Аноъ преди 3 години
***! Какво ще спечелим със избори 2 месеца преди изборите ?
489
2
 
28
 
! Отговори
ЗА 10 ГОДИНИ преди 3 години
Радев е като рекламите- появява се, когато е най-интересно и всички отиват да пушат.
488
2
 
29
 
! Отговори
R преди 3 години
Като какъв по-точно не одобрява. И на кой му пука какво одобрява и какво не одобрява зеленото чорапче. Единствено може да дава мнение на Деса за облеклото. И то внимателно, че а сбърка, а ..........
487
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Xm"Кой си ти,че да одобриш каквото и да е." Еми запознай се с най-свестния и умен български президент досега бе герберастки кaпут.За него сме гласували 2,5 милиона БЪЛГАРИ и има рейтинг колкото на цялата ви хунта взети заедно.Има право в *** г ъз да ви навира .
486
11
 
1
 
! Отговори
не само рокади, а преди 3 години
трябва и търсене на съдебна отговорност за безстопанственост и ощетяване на хазната с 700млн.лв. при горанов
485
11
 
3
 
! Отговори
какви рокади преди 3 години
това е като да си го преместиш от единия крачол в другия и да викаш, че си като нов човек,
484
2
 
24
 
! Отговори
Xm преди 3 години
Кой си ти,че да одобриш каквото и да е. Някой питал ли те е. И аз не те одобрявам за президент. Давай си оставката тогава. Искам да има избори при положение,че ако Герб спечели тогава Радев и Нинова да се махнат от политиката завинаги щом толкова мрънкат,че те и народа искат избори. Щото за народа много не съм сигурен,че ги иска точно сега.
483
0
 
27
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Радев не одобрява рокадите... -Само на Деса помадите...
482
1
 
23
 
! Отговори
Марчето преди 3 години
Тоя одобрява само онова,което му нареди Нинова и любимата му столетница - президенто се изчерпа отдавна като президент и е крайно време да си ходи!
481
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев,ти нещо одобряваш ли изобщо?Само с плюене и хейт не става ! Хората искат да чуят какво би направил ти! Метода на плюенето по презумция означава" не мога да ви предложа нищо по-различно,но това е лошо "...Колко е лошо хората сами виждат.Много добре знаят как живяха преди 10 години и как живеят сега.Много добре виждат как изглеждаше България преди и как изглежда сега.Популизъмът да вменяваш отвращение от статуквото го гледаме от 30 години! Живеем в реалността вече !
480
0
 
2
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонименkazano e vnimavay kakvo si pojelavash.edna ot jertvite moje da si ti.garanciya nyama za nikoy
479
1
 
23
 
! Отговори
Рада преди 3 години
До 522 Президента Радев иска фа върне обратно олигархията и простотийте в държавата ама няма да му се отдаде да се маха тоя нехранимайко
478
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впрочем, много изнагляха и със заплатите, моята програмистка преди 10-15 години беше няколко пъти президентската, еми сега ме удари в земята, че и доживотна президентска пенсия - абе ти да не си Ким Чен Ун бре?
477
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който вади юмрук, от юмрук пада - веднага отчет какво е свръшил спрямо 12к заплата и разходите за резиденцията и охраната!
476
1
 
22
 
! Отговори
Рада преди 3 години
То на тези митинги като гледам какви са там предишни червени моцуни недоразвили се политици защото нямат мозък и 19 20 годишни който не ходят на работа и се чудят какво да правят има някой от тях който ходят на работа но добре заплатена и казеат искат промена и аз тези неги разбирам каква промяна искат да дойдат олигарсите ли и после да се чудят какео да правят демокрацията е да спазваш закона а не да правиш точно обратното да правиш протести фа върнеш олигарсите на власт ОСТАВКА на президента