Радев предлага процент от данъците да остава в общините

Спореднего това било стимул за развитието им
201
Радев предлага процент от данъците да остава в общините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини, заяви днес президентът Румен Радев на среща във Велико Търново с кмета на Общината Даниел Панов, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

Обща бе позицията, че дори и малък процент от подоходния данък да остава в бюджетите на местните власти това ще увеличи сериозно финансовите възможности на общините, ще улесни планирането на инвестициите и ще насърчи заетостта.
 
Финансовата децентрализация е необходимост и местните власти очакват този дебат най-сетне да започне да се води активно и с българското правителство, подчерта на срещата държавният глава.
 
Румен Радев открои перспективите за засилване на партньорството на местните власти в областта на туризма и изготвяне на съвместни туристически пакети. Общината разполага с богат опит в разкриването, консервирането и опазването на културно-историческото наследство и може да сподели своя опит, заяви кметът Даниел Панов. По думите му през изминалата година Велико Търново е бил посетен от над 1.2 милиона туристи и затвърждава позициите си като един от туристическите центрове в България.
 
Не срещата бяха разменени мнения и за местната политика в областта на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че да се усили корупцията на местна почва!Радев,безполезен си,идеите ти също са безполезни!
101
23
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Радев е прав, не може Кирил Ананиев от министър на здравеопазването да става министър на финансите, без да има нужната квалификация. Кабинетът на Борисов е некомпетентен и неспособен да управлява България. Кабинет се прави само от експерти, които имат висока квалификация и висше образование. Тези в кабинета на Борисов са среднисти или вишисти със съвсем различна квалификация от тази на заемания от тях пост. Затова оставка на правителството и незабавно избори! Те са некадърни и неспособни.
100
0
 
19
 
! Отговори
Xm преди 3 години
До 102 БСПМи що да не заработят. Поне работа има при Герб. Че при Бсп и работа няма. Всичко е фалирало и както се пееше в една песен...Работа насам няма,работа натам няма,работа си търся,за да се наям.
99
12
 
0
 
! Отговори
Швейцарски модел преди 3 години
Нужна е децентрализация и местни референдуми. Е германия 45 пр пр от данъчните приходи са за общината, 45 за областта, която ги преразпределя към по слаби обшини и 10 пр за държавата, ддс също е за държавата, изнасяне поне на 10 министерства агенции от София, като земеделие, туризъм, и т.н. КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД КАТО В Карлсруе! Централизацията 30 г убива България!
98
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
Радев кога е завършил икономика та започна да разбира кое е правилно. И откога е работа на президента да дава акъл за финансовата политика. Като знам колко са прости повечето военни и как чакат само да им спуснат някоя заповед "от горе", ми става ясно колко е негова идеята.
97
22
 
1
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Платените *** на ГЕРБ тези дни имат много работа!! Ще заработят част от нощното шкафче на Борисов.. Но генерал-президета Радев не се притеснява от интернет плъховете. Той излиза и смело говори с Българския народ, директно на площада в епицентъра на протеста!! И среща подкрепата и одобрението на будните Българи, които имат смелостта да се изправят срещу диктатора Борисов. Затова и България обича своя президент! Затова и исканията са за конституционни промени даващи повече права на Президента!
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е като избягал от землянка партизанин -държавата му пречи, наркотика не му стига и който го закачи - горко му.
95
0
 
16
 
! Отговори
мутра преди 3 години
ти си ***.ти не си българин,ти си комунист.
94
0
 
11
 
! Отговори
Някои български мъже преди 3 години
Са бая грозни, да не кажа много много много грозни.
93
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало президенте, у северозапада ши изпукясят. Те са нетен лапач, не донор, както и много други. Иначе спор няма, така е най-справедливо.
92
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фигурант в илюминаторе! сумати време правя неистови усилия да си го представя като пълководец! *** не става! просто не става! най си мяза на партиец, издигнат по партийна линия в по висок чин поради никому неизвестни заслуги! заедно с дългия могат само да подкарат комбайна, нанайна!!
91
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските шпиони ВЪН!
90
1
 
21
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Радев, ако Бойко не беше умишлено сложил пртендента Цецка Цачева ,а едно мъжко магаре да беше вързал на софийската поляна , щеше да спечели президентските избори!Ти си част от теаръра, а театъра е българските селяни прости, да забравят , че в момента тече Третата Световна Война, и българския народ е част и страна , а не зрител!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
89
0
 
16
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Тоя добре, че може само да предлага, а нищо не зависи от него.
88
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е антикомунист, но е членувал над 10 години в БКП.Борисов е антикомунист, но единствени в Източна Европа имаме агент на комунистическите тайни служби за военен министър.Борисов е антикомунист, но издигна за президент комунистка, член на БКП.Борисов е антикомунист, но подслони в парламентарната си група друг доносник на ДС.Борисов е антикомунист но издигна за кмет на София комунистка, член на БКП.Борисов е антикомунист, но направи член на БКП шеф на бюджетната комисия в парламента.
87
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БСПХАХАХАХАХАХАХАХА, ЕГАТИ И МАЙТАПА! ЩЕ ВИ ПОВЕДЕ КЪМ НЯКОЯ МАНДРА! ХАХА!
86
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук двама - трима се скъсват да пишат против Радев , приписвайки му неща който се отнасят за Борисов. Смех голям. Всъщност са 4-5, по харесванията и нехаресванията още в първите 2 минути от публикуването на коментара ви ще ги преброите.
85
5
 
30
 
! Отговори
истина преди 3 години
Гледам мутрата фигурант Радев, виждам подсъдимия Божков. Каквото Божков напише, Радев папагалски го повтаря. Каква грешка на прехода.
84
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Браво!и кое му е "бравото"? това откога се предлага! ама нали сега го е казал фигуранта, ще му се пише в актива!
83
3
 
24
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Радеф да не предлага нищо ами да се разкара незабавно- *** ВЪН!!!