Радев предлага процент от данъците да остава в общините

Спореднего това било стимул за развитието им
201
Радев предлага процент от данъците да остава в общините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини, заяви днес президентът Румен Радев на среща във Велико Търново с кмета на Общината Даниел Панов, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

Обща бе позицията, че дори и малък процент от подоходния данък да остава в бюджетите на местните власти това ще увеличи сериозно финансовите възможности на общините, ще улесни планирането на инвестициите и ще насърчи заетостта.
 
Финансовата децентрализация е необходимост и местните власти очакват този дебат най-сетне да започне да се води активно и с българското правителство, подчерта на срещата държавният глава.
 
Румен Радев открои перспективите за засилване на партньорството на местните власти в областта на туризма и изготвяне на съвместни туристически пакети. Общината разполага с богат опит в разкриването, консервирането и опазването на културно-историческото наследство и може да сподели своя опит, заяви кметът Даниел Панов. По думите му през изминалата година Велико Търново е бил посетен от над 1.2 милиона туристи и затвърждава позициите си като един от туристическите центрове в България.
 
Не срещата бяха разменени мнения и за местната политика в областта на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шапкар ,гледай си заплата и си мълчи.
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък почна и от финанси да разбира!