Радев предлага процент от данъците да остава в общините

Спореднего това било стимул за развитието им
201
Радев предлага процент от данъците да остава в общините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини, заяви днес президентът Румен Радев на среща във Велико Търново с кмета на Общината Даниел Панов, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

Обща бе позицията, че дори и малък процент от подоходния данък да остава в бюджетите на местните власти това ще увеличи сериозно финансовите възможности на общините, ще улесни планирането на инвестициите и ще насърчи заетостта.
 
Финансовата децентрализация е необходимост и местните власти очакват този дебат най-сетне да започне да се води активно и с българското правителство, подчерта на срещата държавният глава.
 
Румен Радев открои перспективите за засилване на партньорството на местните власти в областта на туризма и изготвяне на съвместни туристически пакети. Общината разполага с богат опит в разкриването, консервирането и опазването на културно-историческото наследство и може да сподели своя опит, заяви кметът Даниел Панов. По думите му през изминалата година Велико Търново е бил посетен от над 1.2 милиона туристи и затвърждава позициите си като един от туристическите центрове в България.
 
Не срещата бяха разменени мнения и за местната политика в областта на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво му го прешивате тая ,,топла вода`` ДПС отдавна го иска това особено след оная пица.
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм му привърженик, защото и той има бели/черни петна в биографията, но тук е прав!Така е в целия бял свят!Само в Русия и България се правят централистически раздавания - ефекта е зависимост на общините от центъра за раздаване на пари! Тъй, че мислете!
160
0
 
1
 
! Отговори
Марин преди 3 години
Провинцията ще остане без пари
159
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е тоя шушляк,че от всичко разбира?
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не сме да участва в диспут.Крие некомпетентността си зад имунитет
157
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номера 161 и 162Тук мисля че беше редно да се уточни, че кметът на община Велико Търново с когото се среща президентът Радев е от партия ГЕРБ.И в друга община - Козлодуй, също се срещна със кмет от ГЕРБ.Така че обвиненията че Радев бил против ГЕРБ са неоснователни и направо смешни!Той е против Борисов и неговата мафия.
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЪртамунюКак ще си намали разходите? Ти луд ли си? Как Деса мерцедеса ще се бързи с полицаи по бул.България? Как ще ползва колите на подопечното си НСО за тасита на съветниците си? Ако бяхме нормална държава след изцепката на ул. Фритьоф Нансен трябваше да си подаде оставката заради Деси! Да, ама не! Другите да си покажат чатовете. Той не!
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21887Ти не гледали репортажите най-малкото за кметските луксозните автомобили на знайни и незнайни общини? За съжаление не сме дорасли нито до мажоритарни избори, нито за пряка демокрация. Ще ги профукат за глупости и накрая пак ще са пред вратата на фин.министерство и Краля Слънце! Колко пъти да го гледаме този филм? Но не безплатно!!!!
154
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мутри ВЪНИ 2013-та твърдяха същото. Даже, че в опозиция ще се разбягат. Ами бяха в опозиция и не само, че не се разтуриха, но се върнаха на "бял"кон. 2016-та след загубата на президентските избори отново ДОБРОВОЛНО сдадоха власта, за да чуят народа кой да управлява България след надвисналите съмнения за представителност и отново я получиха след избори. Първия път дадоха властта след като един пред Софийския университет си изля лютеница на главата и твърдеше, че полицията го е пребила.
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мутри ВЪНКои сте Вие "народа"? Участвах в протестите 2013 лятото. Сега на тези протести не знаят за какво са там. Все едно, че са чели Томас Мор и нищо друго. 89-та свалихме Тошо без знаем какво да правим. Е, "те"знаеха. И в момента знаят какво да правят с този протест. Решетников и СИК, срещу фондация от Германия. Изборът е наш! Хр.Иванов,кучето на Костов, дето назначаваше само кадри на ДС около себе си. Еленко депутат от СДС. Член на ДКЕВР при Орешарски от БСП. Сега съветник на Фигуранта?!
152
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
радеф, НЕ СИ ЖЕЛАН!
151
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази Боже кауна- фигурант да казва как да се разпределат данъците!
150
11
 
3
 
! Отговори
442 преди 3 години
Герберунгели,престанете да заплашвате Президента Радев!По кой начин искате да разберете че мнозинството от народа ще го защити по ВСЯКАКЪВ начин?
149
1
 
13
 
! Отговори
До ботуша Радев... преди 3 години
Ало, не се ври на коня в краката, защото може яко да те ритне !Ако искаш да командваш и имаш яко дупе, направи си партия и напускай Дондуков 2.
148
4
 
2
 
! Отговори
21887 преди 3 години
Съвсем разумно е това предложение. Така ще се доближим до децентрализацията, за която от години мечтаят хората в по-малките общини, до които достигат трохи от благодеянията на правителството.
147
4
 
16
 
! Отговори
Гавра сПрезидентство преди 3 години
Ама този наистина живее във филм за Червената армия - той е Чапаев на кон и сече "белогвардейците". Може да е Чапаев, но само този от вицовете.Мислих, мислих и не мога да измисля друг човек,който да изпълва със съдържание толкова много прозвища - Резидент, Фигурант, Льотчик, Зелен чорап, Фатмах, Злата свекърва, Човек-виц, номинацията на Решетников, Острието на БСП, Разединителят на нацията........Само една функция не може да изпълни със съдържание - Президент на Република България
146
4
 
19
 
! Отговори
Всичко обещавам преди 3 години
Радев да подаде спешно оставка, да си направи партия и да се яви на редовните парламентарни избори, ако иска да разпределя бюджета на държавата.Стига е каканижел като дърта, зла свекърва, кое как трябвало да бъде. Професията "махнаджия" може успешно да я изпълнява всеки от нас, за далеч по-малко от неговите 12 000 лв. Мисля даже, че той трябва да плаща, заради видимото удоволствие да злобее в национален ефир. Злобен случайник!
145
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1944 - "ОТ КОГА ВЗЕ ДА РАЗБИРА И ОТ ДАНЪЦИ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП"ТОВА МУ ГО Е КАЗАЛ ОНЯ ДЕТО РАЗБИРА ОТ ТОК (СПИРАЧА НА МЕТРОТО).
144
1
 
7
 
! Отговори
НискоИнтелигентен преди 3 години
До Анонимен (153) - "Тук някакво сборище на ниско интелигентни ГЕРБ-ери ли е?"ДАЖЕ НИЕ РАЗБРАХМЕ ИСТИНАТА, САМО ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ОЩЕ НЕ СТЕ Я РАЗБРАЛИ, НИВО!
143
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук някакво сборище на ниско интелигентни ГЕРБ-ери ли е? Ам как пък надушиха точно пропагандния правителствен сайт Днес.бг да плюят по целия Бг народ? Хващам се на бас ,че са не повече от 20 човека и дават лайкове под строй. След 24 часова смяна,отиват за пари на ръка от някой от лакеите на Бойко.