Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов

Радев преследва само властовите си амбиции, смята той
26 юли 2020 10:25, Александър Попов
575
Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) очерта един лош и един разумен вариант за България на фона на продължаващите протести.

"Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на партии, Бойко Борисов да се поддаде на натиска и да подаде оставка. Ако това стане, протестът ще се насочи към главния прокурор. Румен Радев ще състави марионтенто правителство, ще спретнат един нов "Костинброд". ГЕРБ, дори да остане първа политическа сила, ще е много отслабена.

Още по темата
Парламентът ще е раздробен и ще има слабо мнозинство. Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи – да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България. Партиите ще се подготвят за избори и ще успеят да изчистят всички задкулисни интереси, ще дадат път на младите. Трябва да се създаде обществен съвет към президентската институция и към Министерския съвет", заяви Плевнелиев пред БНР.

По думите му ситуацията е многопластова.

"Освен честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца, защото трудно ще влязат в парламента. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем назад във времето, това са хора, които припознаха правителството на Орешарски. Трябва да се отчетат и интересите на няколко олигарси, които искат да всеят хаос", допълни президентът.

Според него "големият проблем е усещането у хората за несправедливост, но и липсата на президента – Румен Радев не разбра какво е да си президент на републиката и преследва само властовите си амбиции". Той обвини наследника си, че не спазва Конституцията, тъй като "няма право да иска оставката на премиера и на главния прокурор, такова право имат съответно парламентът и Висшия съдебен съвет".

Плевнелиев смята, че промяната е възможна, но протестиращите трябват да са по-конкретни в исканията си, а исканията да са работещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
1
 
2
 
! Отговори
Мумий Трол преди 3 години
Плевнелиев- "президентът" когото всичкиобичаха да мразят!..
425
1
 
6
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Видяхте ли?Умно момче е тоя Плевнелиев , браво, бравос!Но като дойде другата власт и другия прокурор , къде ще се криеш Плевнелиев , че си с доста съмнителни сделки и имоти!Май , не си мислил по въпроса?Ако бе мирно седяло , не би чудо видяло!
424
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Из Български синонимен речник - "подлизурко - угодник,сервилен.лакей,блюдолизец.."
423
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахме Борисов взимал ли е виагра в спалнята,когато е оправял жената,направила му снимките и колко средни пенсии й е платил....и въобще представил ли е България добре...не може един истински премиер да се окаже слабо потентен или със слабо надарени дадености...***...***...се тупаше в гърдите Бай ***...
422
8
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Безгръбначни тpoлове с безсмислени коментари по адрес на най-успешния Президент на България...
421
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежко и горко на държава която я ''управляват'' такива ***.ло.ум.ници!
420
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се защо още някой ще иска мнението на този провален политик и президент.Защо не си гледа младата и палава женичка както и баджанаците които има покрай нея,а се занимава още с политика като не я разбира.
419
2
 
4
 
! Отговори
и двамата дядо попе, преди 3 години
Всичко старо да се разруши и построи ново!
418
6
 
6
 
! Отговори
Атлантик+ преди 3 години
*** този път играе "соло" и не е в час с атлантиците. За спирането на Турски Поток, сега задача номер 1 е свалянето на Борисов от власт - после ще се мисли за по-нататък.
417
17
 
19
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
С една дума, плазмодий. Толкова нещастен президент като Плювналиев, надали ще имаме. Както и толкова *** и *** премиер, като Боко.
416
17
 
15
 
! Отговори
о па преди 3 години
Плевнелиев е лош материал гледащ единствено собствената си кошница и една от причините българите да мизерстват.
415
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов да подаде оставка и да накара магарето си Плевнелиев да състави нов експертен кабинет...Да пробва...може пък протестите да спрат...
414
9
 
18
 
! Отговори
D преди 3 години
На този кой въобще му иска мнението??!! Той като рпезидент нямаше думата, сега тръгнал да се обажда.
413
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахха забавно как гербаджиите са назначили по един *** на щат да манипулира вота в сайтовете чрез прокси. Тука момченцето в рамките на 5 минути изкриви целия вот в полза на тези двамата га лоши на снимката.
412
20
 
20
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Герб отчаяно активират всичките си спящи клетки за защита на статуквото и любимия Вожд. Плевнелиев, понастоящем политически труп, беше прецедент-марионетка, което впоследствие го компрометира и като личност. Затова и неговите призиви нямат никаква тежест в общественото пространство.
411
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е този внезапен катарзис бе Роска, нали подкрепяше умните и красивите?
410
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов"Политически "независимият" Плевнелиев както винаги шпаклова задните части на шефа си.
409
33
 
27
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Лошият вариант е оставка на ББ, а добрият - на въжето...
408
25
 
16
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Президента,кое му е успяло на деси плевнелиев,това че е спал по германските паркинзи,за да събере пари ,за къща на Халкидики,или кражбата му от труда на стотиците строители,които обираше в Германия,чрез фирмата си.
407
24
 
13
 
! Отговори
До Президента преди 3 години
имаш мозък колкото двама дето нямат