Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август

Здравният министър ще издаде заповед да е до края на август
Обновена: 27 юли 2020 13:04 | 27 юли 2020 12:53, Камелия Цветанова
165
Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До края на август ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Още по темата
По думите му това ни никакъв начин на влияе на хората, а целта е да останат в сила социално-икономическите мерки в помощ на хората и бизнеса на фона на кризата заради пандемията от коронавируса.

„Със заповед на министъра на здравеопазването извънредната обстановка ще бъде удължена с месец“, заяви Борисов на брифинг по-рано днес.

Тя ще трябва да бъде издадена от новия здравен министър Костадин Ангелов, който замени на поста Кирил Ананиев.

Заради скока на новите случаи на заразени главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че ще предложи удължаването ѝ, но тогава не стана ясно до кога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
31
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
уж "Удължават Извънредната епидемична обстановка в страната",но о,чудо:-"Аквапарк отваря вратите си"..?!?!?!?...Та какво всъщност става в нашата "Измъчена географска територия"?
87
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце всеки път като удължаваш това нещо повярвай ми че скоро ама съвсем скоро парите за социално-икономическите мерки ще свършат и тогава к'во правим.Ти не разбра ли че до като няма ефективна ваксина вируса ще се рее на длъж и шир и това ще продължи с години. И все някога това положение ще трябва да падне.Така че не си удължавай агонията, подавай оставка барабар с каскета и да те няма.И недей да мислиш кой ще управлява след изборите - всеки друг но няма да си ти.
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Златена Пак ли ти веее. КОГАТО ТЕ СЕ ЗАРЯЗЯТ, КОГАТО ТОВА, КОГАТО ОНОВА. КОГА ПО ТОЧНО, СЛЕД МЕСЕЦ,ДВА,ТРИ,ГОДИНА
85
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И така до края на света
84
6
 
14
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Онаниев е неадекватен алкохолик... ААаа , сори то вече е сложен някакакъв друг ... Нищо, и на него да му го тypa !
83
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко другаре и товарищи, главнокомандващия от офиса на ген.Решетников на "Дондуков 2" вече е обявил правителството, МС и прокуратурата за нелегитимни и е наложил Вето на всички техни решения, включително и за удължаването на епидемичната обстановка. Тази вечер ще направи обръщение към нацията и ще обяви излизането на България от ЕС и НАТО. Ще реабилитира жертвите на Мафията и задкулисието, каквито са Божков, Василев, Баневи и Арабаджиеви, ще обяви правителство на Оф и ще призове за Народен съд
82
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и какъв е смисъла, като има една група полу... които им се протестира, онзи ден Нинова се прегръща със симпатизанти и т.н
81
2
 
20
 
! Отговори
Анон - прод преди 3 години
Така манипулират резултати. Освен това не е изолиран чист генетичен материал от тъй наречения вирус за златен стандарт. Дадат ли ви резултат по-рано от 24 часа минимум си хвърлете теста спокойно.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анон преди 3 години
Pcr тест е биологически пособ за научни изследвания, не клиничен тест. В основата си се взима много малко количество днк (работи се с нея, защото е термично по-стабилна от рнк и има метод за превръщане на рнк -> днк). Закачат се флуоресценти вещества и започва намножение на изследвания материал до количества подходящи за нужната цел. Ако това умножение се спре рано то елмаг радиация от фл. в-ва също ще е малко. Могат и всички да са отриц и всички положителни. Зависи къде отсекат границата.
79
2
 
36
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Бе направо го пуснете до 2030 година
78
43
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна не съм гласувал- последния път беше далечната 97 *** година) но сега ще гласувам точно за Герб, на инат на всички наглеци и в този форум и по улиците! Лазите ни по нервите вече поне 10 дена и ще си изпратите кофти! Кво съм длъжен аз да обикалям по улички и тротоари за да се прибера от работа? Ше ви ...майките
77
1
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Екстра е Сезона !Тихо и спокойно е в моя район на градчето, както е указано в рекламите на хотелчета например.
76
43
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Колкото и да вият срещу ограничетията троловете от червената централа фактите са си факти. Досега Италия, Австрия, Словения, Великобритания, Белгия, Литва, Нидерландия, Словакия, Естония, Унгария, Финландия, Норвегия, Дания, Латвия идбзискват карантина или PCR тест за влизащи от България. Трябва ли цял свят за ни наложи карантина за да осъзнаем сериозността на положението?
75
17
 
6
 
! Отговори
ром преди 3 години
само ГЕРПП , до края на светаа и след товаа
74
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 130 лева за тест и 1000 лева такси за лечение за лекарите, държавата се превръща в голяма болница и икономиката произвежда само тестове и маски.
73
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Радев, импексова, Мая и божков се заразят с Ковид 19 ритуално пред тв то и оцелеят, ще повярвам в стадния имунитет, иначе да го дууууууууат с мангъроф 24/7
72
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удължават но вече никой не спазва за маските и заразата се увеличава. Не са затворени границите и то тая извънредна няма смисъл и си е като без извънредна.
71
24
 
9
 
! Отговори
До 70 преди 3 години
Стига писа едно и също 100 пъти бе писна ми да ти чета простотиите. Оставка че оставка искал, защо не си на протестите? В София се събрали 300 човека и те протест правят, палячовци. Бойко се е доказал като по-малкото зло и всички го знаят, дори да има предсрочни хората биха избрали отново Бойко, бесепарскa побеляла главо.
70
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите свършват и се отива към 1 евро за 100 лева както в Турция и нови заеми.
69
4
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Цирк ГЛОБУЛ -ГЕРБ...продължава.Така ще е докат ги катурне народа.Независимо от напъните да заслужат отново народната...либофф,това е малко вероятно.По скоро на...кюсето брада ша...поникне,отколкото народа да заобича...презрялата и изкуфяла Тиква...отново.