2 милиона пенсионери ще получат 50 лв. добавка към пенсиите си

Отпуснати са допълнителни 106 043 350 лева
28 юли 2020 19:25,
58
2 милиона пенсионери ще получат 50 лв. добавка към пенсиите си
Снимка: БГНЕС

2 120 867 пенсионери ще получат  добавка от 50 лв. към пенсиите  си за месец август. Допълнителната  сума ще се изплаща на всички  пенсионери, независимо от размера  на техните пенсии, съобщават от Министерски съвет.

Още по темата


За изплащането на добавките за месец август правителството ще отпусне допълнителни 106 043 350 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите за август е първата стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в новия пакет със социално-икономически мерки на правителството. Изплащането на добавки в същия размер е предвидено и за месеците септември и октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
7
 
! Отговори
До до 4 преди 3 години
Къв Велинград братчед. То аз не мога да ида, че кво остава за пенсионерите. Освен ако не са реститути
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скътаното в шкафа влиза в употреба. Нали цялата държава е превърната на партийна касичка за ГРОБ.
7
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До стига де ..Ти само ще работиш и ще плащаш, за да лапаме ние, сегашните пенсионери. Примири се, че си балъка, който плаща.
6
1
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Стига с това пораженско мислене! Пак било нещо! Грънци.... Те го е..., ама пак поне не беше много! Що за извратена логика е това?! Тези хора заслужават да живеят по-добре. Заслужават да могат да си купят нови дрехи, да могат да идат до Влинград на процедури, да си купят месо, когато им се яде. Тези 50лв са нищо и е отвратително. Един вид "на ти! Целувай ръка". Като куче, детл го спуквашнот бой, а накрая му даваш целина! Да се радва и на толкова, а?!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам, че вече мислят за предсрочни избори, щом хоризонта за купуването на пенсионерските гласове е 3 месеца.
4
3
 
8
 
! Отговори
200 преди 3 години
На 200 лева пенсия това си е 25% увеличение. Това къде го има?
3
14
 
2
 
! Отговори
стига де .. преди 3 години
... аз ще се пенсионирам на 65 години, а леля Върба на 55 години, нейният съпруг *** Груйо на 60 години ..! По тези правила ние работещите ще трябва да работим и да издържаме тези пенсионери до гроб, а те само претенции ..!Никакво увеличение, никакви добавки, нищо ..!А ние един ден и пенсии няма да вземем защото в хазната няма пари ..!Без тези ..Те имат и деца и внуци, ами нека да им дават.Те и рента вземат, жилища под наем дават, парите при тях текат ...А при нас как ще бъде един ден ..?
2
7
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Все пак по-добре от нищо.
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въх! И сега като се юрнат на почивка в Бали, да купуват къщи в Барселона или да си купуват шкафчета, където да държат следващия бонус.... А, да. Верно. То в твоето чекмедже имаше повече, отколкото ще се раздадат на тези хора за 5 години напред... Ама то кармата ще видиш къде ще удари ;)