БСП: Новите мерки на властта били прах в очите на хората

Целта им била правителството да си купи още малко време
108
БСП: Новите мерки на властта били прах в очите на хората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предложените социално-икономически мерки са прах в очите на хората, защото основната им цел е опит на правителството да си купи още малко време. Това е оценката на БСП, обявена от Кристиан Вигенин.

Според него марките на властта  са на парче.

„От началото на кризата, от месец март тази година, досега виждаме поредица от несвързани помежду си мерки, които нямат ясно определена цел – раздаване на пари в различни посоки, без да е ясно тези пари откъде ще дойдат, защото  обяснението за мазнинките е малко несериозно. Още повече, че това са средства на българските данъкоплатци“, коментира  той, цитиран от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Социалистът посочи, че от обявените досега мерки нито една не функционира адекватно и парите не могат да стигнат до тези, към които са насочени.

От обещаните 500 млн. лв от Българска банка за развитие до бизнеса са стигнали 7.5 млн. лв по данни от петък, допълни той.

Вигенин подчерта, че смисълът на мерките е да стигнат до хората и бизнеса на време, но такива  забавяния ги обезсмислят.

„Подкрепяме факта, че българските пенсионери ще получат допълнителни средства. Какво става, когато изтекат тези три месеца? Истинското решение на въпроса е преизчисляване на всички пенсии.”, заяви Кристиан Вигенин. Той бе категоричен, че тази стъпка ще реши проблема с ниските пенсии, а не еднократни суми. Народният представител определи субсидирането на болници като добра стъпка, но според него истинското решение е сериозна реформа в здравеопазването и прекратяване на сегашното положение, където болниците са търговски дружества.

„Някои от мерките за бизнеса са озадачаващи. Предстои да видим на кого ще помогне намаляването на ДДС върху виното и бирата, които се консумират в заведения.”, коментира Вигенин. Като друг важен елемент народният представител припомни, че и до момента управляващите не коментират въпроса, че няма инвестиции, и че не идват сериозни инвеститори.Той подчерта, че  това не е свързано с кризата, а заради корупцията и рекета: „Създаването на нормална инвестиционна среда е ключов момент за борба с кризата, която се очертава и с която ни плаши министър-председателят”.

 „Доверието на това правителство е изчерпано и то не е в състояние да извади България от предстоящата криза. При сериозна икономическа криза, тя трябва да бъде решавана от компетентно правителство, което да има нов кредит на доверие.”, завърши Кристиан Вигенин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
14
 
! Отговори
Бесипе дебили преди 3 години
Или ДА?!
9
2
 
7
 
! Отговори
50 лева =2 пържоли преди 3 години
За пенсиите е на калпак но за ппенсия от 200 лева 50 лева си е нишо, докато за пенсия от 500 лева 50 лева става 550 лева и поне се изравнява с минималната заплата.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале тия са озверели от глад и само служебно правителство на фигуранта може да им помогне да се понагълтат като пеликани набързо колкото могат.
7
0
 
26
 
! Отговори
Курнелия разби БСП преди 3 години
*** водеше около 2500 комунисти от цяла България на този измислен митинг на БСП в София. Площадът беше наполовина празен. А самите комунисти казват, че предишни години на Бузлуджа са се събирали по 20-25 хиляди души. Това значи, че *** е намалила привържениците на БСП около 10 пъти. Сами си представете какво ще остане от БСП ако *** управлява партията още един мандат...
6
7
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Не е прах ,а засега обещания.Ако излъжат хората три четири пъти с едни и същи обещания ,ги признавам .
5
3
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Вярно е но вие бесепарите и псевдо десните и чалгарите власт няма да видите следващите 1000 години, или никога народа е безпартиен ,чакаме да обявят събиране на подписи за партията на безпартийните , народа няма да се подведе да гласува за някой от тия сегашни партийни водачи които искат да вземат властта ,тия които ще вземем властта от Борисов сме млади и безпартийни а не са някой от тия над 40 годишни водачи на партии които всеки ден показват навсякъде
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неадекватните шепа протестиращи говорят същите неща, твърдят че не са с БСП, повтарят че има алтернатива ама не знаят каква е и искат по добър живот.
3
1
 
30
 
! Отговори
така е преди 3 години
Че е прах, е прах. Ама БСП, че още съществува и сме ги оставили да дишат е ГРЯХ!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доверието на това правителство е изчерпано и то не е в състояние да извади България от предстоящата криза. При сериозна икономическа криза, тя трябва да бъде решавана от компетентно правителство, което да има нов кредит на доверие., завърши Кристиан Вигенин. Само да не завърши в Станишев.
1
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП победа, напред другари!