ДДС за бирата, виното, фитнесите, случайните превози - 9%

Мярката е временна и е за срок от 1 август до края на 2021 г.
37
ДДС за бирата, виното, фитнесите, случайните превози - 9%
Снимка: Pixabay

След като ДДС за храната и безалкохолните напитки в заведенията и за книгите падна от 20 на 9%, със същата намалена ставка се очаква да бъдат облагани бирата и виното, които се предлагат в ресторантите и баровете, фитнесите, екскурзиите със т.нар. случаен превоз.

Още по темата
Предложението идва от групата на Обединените патриоти от парламента. Премиерът Бойко Борисов обясни вчера, че за това са настоявали от туристическия бранш, които търпи големи загуби в условията на пандемията от коронавируса.

Поправката на намаленото ДДС е внесена между първо и второ четене на промените в Закона за местните данъци и такси, с които се изменя Закона за Данък добавена стойност и ще бъде обсъдена утре от бюджетната комисия в НС.

Предложението на Обединените патриоти предвижда по-ниската ставка да е временна и да важи за периода от 1 август до 31 декември 2021 г.

Същото се отнася и до по-ниското ДДС за случайните превози при екскузионни пътувания, организирани от туроператори и туристически агенти, както и за предоставянето на услуги, свързани със спортни съоръжения във фитнес залите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
просто тия трябва да се махат, глупостите им вече ми идват в повече
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това ако има общо с държава и държавност!Затова сме "държавата" /в кавички, защото е частно имение това подобие на държава отдавна/ с най-застаряващо, малко и обезкървено население. Защото който е здрав, прав и работещ бяга и се спасява от тук!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ура, намлиха пиячката! Народа ще е доволен!
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи така, туристическият бранш търпял загуби?Не ви ли е срам от безмозъчни оправдания на явни кражби и гешефти?Държавата търпи многократно по-големи загуби от работна ръка и млади хора и специалисти поради некадърното ви управление. Обаче истинска реална помощ за хората няма да предложите! Така ли?! А лекарствата за болните? Ахляб,мляко, сирене, плодове и зеленчуци? Образование? Лечение?Това са важните неща!Тия тръгнали собственият си бизнес да оправят-хотелчета, ресторантчета и фитнесчета!
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсрамни некадърни ид иоти! Що за предложения? Що за идеи? В най-мизерната държава в Европа да ми предлагате ниско облагане на това, без което всеки спокойно може да мине!Лобистки безмозъчни идеи, защитаващи частни бизнес интереси!Затова ли ви пускат в политиката?Срам и позор!
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нищо против бирата и виното - обичам ги. И на фитнес ходя. И хотели ползвамНо епрестъпление точно това да се облага с ниска стафка, а стоки от първа необходимост, като дрехи за деца, основни храни и лекарства - с висока.Трябва човек да е рядко т ът или мошеник, за да го направи по този начин!
9
0
 
32
 
! Отговори
безработен преди 3 години
това ли е най-важното на този етап . Господа намалете ДДС на хранителните стоки те станаха вече непосилни за много граждани в държавата ни сиренето от 6 лева преди 2 месеца стана 11 лева кашкавал под 13 лева няма всички цени са нагоре а вие намалявате бирата и виното що за идея Това мяза на пир по време на чума стига . Мислете преди да правите нещо . кому нужно беше това творение на на кого е в полза . Мислете за хората а не за тези които са на няколко чашки бира и вино .
8
1
 
20
 
! Отговори
ДДС пада,но преди 3 години
Цените не се променят.Ори книгите няма никакво намаление,даже има леко повишение.
7
0
 
14
 
! Отговори
ТУЗЕМЕЦ преди 3 години
МНОГО ШЛЬОКЕН , МАЛКО АРБАЙТЕН. ТОВА Е ЛОБИСТКО.
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ненормалници проклети ,свалете ддс на основните храни и лекарствата ако искате да облекчите живота на по голяма част от народа ! Има ли по долни от нашите ,,държавници''?
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А стига вече! Стига връзкари!ДДС трябва да е по-ниско за до две групи стоки или услуги.И в държави, където се мисли за хората, това са хранителни стоки от първа необходимост, лекарства и/или детски стоки - дрехи, книги, учебници. Никакви ресторанти, никакви фитнеси и хотели! Това са бизнеси без които спокойно може!
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютни ***... Храна и лекарства трябва да са с 9%, че и с по-ниска ставка. Храни, лекарства и дрехи за деца с нулева.
3
1
 
34
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
Пиянството на един бивш народ! Честито!
2
0
 
38
 
! Отговори
Браво ,бе преди 3 години
Детските храни,детските дрехи,хляба,млякото,плодовете и зеленчуците с 20%,бирата и виното с 9%.Болни мозъци,затова в тая държава само цветните ще цвъкат деца и ще висят на "социала".Последният да изключи тока.
1
7
 
12
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Разсипаха я тая държава с искамията си.