СДС: Ролята на Че Гевара не е най-подходящата за един президент

В сегашните протести има и доста ниски страсти, смята Илия Лазаров
Обновена: 28 юли 2020 22:00 | 28 юли 2020 21:54,
62

Пореден ден на протести в страната, а исканията на демонстрантите остават непроменени - оставка на правителството.
Още по темата

Всеки реваншизъм води до следващ реваншизъм, трябва да се научим да преговаряме. Бих посъветвал да се изговарят много неща. В момента това не са сериозни протести, има и много човешки страсти. Амбициите са нещо нормално. В българската политика трябва да се стараем да събираме, а не постоянно да разделяме. Това каза за "Денят ON AIR" главният секретар на СДС Илия Лазаров.

По думите му в сегашните протести има и доста ниски страсти.

"Има и млади хора, които искат да живеят както техните колеги в западните университети. Трябва да има смяна на модела на управление", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Според Лазаров вицепрезидентската институция е напълно излишна.

"Президентът трябва да е консенсусна фигура, да се избира от парламента с 2/3, обикновено тогава се избират такива фигури", допълни събеседникът и подчерта: "В парламента в момента има дефицит на юристи. В парламентарната правна комисия в момента половината не са юристи".

"Най-нормалното е ГЕРБ да си изкара мандата. Лично решение на Румен Радев е дали да си подаде оставката и да стане водач на протеста, имаше доста ходове, които той можеше да изиграе. Ролята на Че Гевара не е най-подходящата за един президент в началото на 21 век", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Импийчмънт от раз му отива! Боже, как му отива...
25
6
 
9
 
! Отговори
Пешо Туриста преди 3 години
СДС?? Сбирщина от Декласирани Субекти! Това е абревиатурата на СДС!! Ха ха ха ха Хи хи хи хи!!
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РеалистТ. е. искаш да кажеш, че най-доброто е да си запазим сегашното авторитарно управление начело с един откровен ***, прочел една книга, но пък с мафиотска закалка успял да подчини освен всички в партията си и съдебната система и медиите и местните власти. Герберските координатори по места да колят и бесят и да решават човешки съдби и това да продължи вечно, щото нямало алтернатива и щото нямало друг с толкова опит в управлението. Мерси, ама не!
23
5
 
9
 
! Отговори
Пешо Туриста преди 3 години
СДС?? Сбирщина от Декласирани Субекти! Това е абревиатурата на СДС!! Ха ха ха ха Хи хи хи хи!!
22
14
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Президента е обединител на нацията в омразата си срещу мафията на ГЕРБ !
21
11
 
16
 
! Отговори
Решетников преди 3 години
Никога не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и след неговото одобрение.
20
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че Гевара би се гръмнал, ако разбере, че един фигурант го сравняват с него
19
1
 
9
 
! Отговори
Колелото се върти преди 3 години
Напротив, вижте какво се случва в недоразвити демокрации в Южна Америка Африка: излиза един и чрез сила и страх се налага, помагат му военни и тн. Тези модели не са от днес, но водят до страховита БЕДНОСТ НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА.
18
6
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
До 16. Заслужава адмирации само в кухи кратуни като твоята. На мен вече ми е все едно, че съм стар и съм видял много, но дано ти да видиш какво чудовище е радефф.
17
9
 
14
 
! Отговори
Радев-жалък преди 3 години
Генерал на изтребител МИГНа Решетников ибрикСлед всяко радиомълчание ВЕТОСрещу единадесет хилядарки нето
16
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 8. Пич, всичко е много хубаво на думи, ама трябва да гледаш на нещата без лупи. Същите сладки приказки ги слушахме от Виденов, от царя, от Станишев. И? С кой субект го виждаш този рестарт като махнеш ГЕРБ - БСП, ДПС, Трифчо? Други няма. Ако мислиш, че улицата може да управлява си за психиатър. А не ти пожелавам да видиш истинското лице на радеф -злобен, некадърен комплексар.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента е главнокомандващ на армията, не само у нас, но и почти навсякъде. Стари муцуни седерастийни се правят че и това не знаят.
14
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев може и да не е нищо особено като политик и личност, но запази достойнство да не се подчини на диктата, с който ГЕРБ подчиниха всичко в тази държава. Дори заради това, че не клекна, като се прицелиха в челото му, заслужава адмирации.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господинът говори много лежерно. Направи ми впечатление, че в началото каза, че поради службата на баща си е преживял два пуча: в Аржентина и в Чили. От което първият ни *** беше, че гостът е син на дипломат от времето на Тодор Живков.Да се обяснява как би било правилно да се държи президентът, е поредната дъвка. Протестите започнаха много отдавна. Сега се разразснаха, защото десните имат опит със софийската гюрултия. Недоволството е многопосочно. Б.Б. си е виновен за Цачева и си го изкарва.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС изигра достатъчно мръссна роля през прехода. Едва ли имат морално право точно те да раздават морални присъди. Повечето от хората на СДС, които по някакъв начин влязоха в политиката, превърнаха присъствието си там в личен бизнес и се постараха максимално да осребрят активността си. Мисля че обществото вече е произнесло моралната оценка, която са заслужили седесарите.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ристУ не цапай виртуалното пространство.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 5"... емблемата на СДС"Пич, адибас-ите на пазара са по-стойностна марка от измекярското сДС.
9
9
 
15
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 3 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
радеФ, гледай да не завършиш като чЕ.!!!
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали това е точно ролята на Че Гевара, но знам, че малко по малко опозиционното говорене на президента предизвика много хора, които са несъгласни с сегашното статукво и искат рестарт на политическата система да излязат на площадите и заявят желанието начинът на правене на политика в България да се промени. Дори президентът да е бил само катализаторът на един тлеещ в обществото протест, заслугата му е огромна.