Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект

Всички политически лидери да сключат пакт за почтеност, поиска той
29 юли 2020 11:20, Красимир Ангелов
394
Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект
Снимка: БГНЕС

Президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев нападна настоящия държавен глава Румен Радев, като го упрекна, че не работи длъжността "президент", а се бори за властта и рано или късно ще го видим с политически проект и правителство.

"Държавният глава към днешна дата върви по собствения си сценарий да води някаква битка за властта. До него има още много популисти – Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Всички тези хора по един популистки начин искат да яхнат тренда на популизма в Европа и да вземат властта", каза Плевнелиев пред bTV.

Още по темата
Той заяви, че както говори срещу задкулисието, Радев практически е част от едно задкулисие, "след като правителството на Орешарски се е претворило и преродило в негово правителство".

Бившият президент призова всички политически лидери да сключат пакт за почтеност и да разчистят всички техни депутати в листите, за които има съмнение за задкулисие.

"Да се приеме пакт за почтеност, при който политическите партии да се ангажират, че до следващите редовни избори ще разчистят листите си от всякакви съмнения за зависимости", каза Плевнелиев. Според него е нужно и да бъдат сформирани обществени съвети и протестиращите да влязат в Министерския съвет и президентството.

Плевнелиев направи паралел с протестите през 2013 г. и заяви, че тогава като държавен глава е поканил протестиращите в президентската институция, за да правилните решения за България.

Той уточни, че според него демократично протестиращите българи заслужават подкрепа.

"Аз се отнасям с голяма уважение към начина, по който те декларират своето желание за една по-добра България. Но има олигарси и при техните хора. Има политици, които нямат интерес от редовни, а предсрочни избори. Има хора, които търсят хаоса и затова трябва да отсеем семето от плявата", посочи Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"***" да се чете като другото име на пантофите за ходене в къщи...
221
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че ще направи политически проект. Не е нужно да си гений за да го предвидиш. Иначе не може да се излезе на глава с мутрите, които са окупирали властовите позиции. Нормално е това да стане чрез избори и точно така ще бъде. А ти ***, по-добре си гледай малкото дете и прави редовно любов с хубавата бивша синоптичка. Защото, току виж някой се възползвал...
220
24
 
4
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Плевнелиев е единствения светски и възпитан президент който сме имали. Само той не е "професионален политик" или фуражка. Само той е постигнал нещо в живота извън политиката. И *** в България се скъсват да го плюят. Това единствено показва какво е нивото на средния българин (***) в тая *** държава.
219
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бори се и ти мижитурка но едва ли ще има кой да застане до теб
218
24
 
3
 
! Отговори
ъртамуню преди 3 години
Много е прав Плевнелиев, но малко хора го разбират,поради простите причини:интелект,манталитет, култура,продажност и стандарт, най-вече на троловете
217
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за този човек. Той пада все по-ниско и по-ниско. Коментарите му са повече от неадекватни. Да си спомни той като беше президент какво прави и как говореше за протестите. Той също като Радев поиска оставката от тогавашния премиер, също така подкрепи протеста на така наречените умни и красиви. Разбира се, тогава това беше в негова полза. Когато зависим човек като него става за смях по този начин, той губи всякаква кредибилност.
216
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да злобеете, защото радефф не може да се намаже на кутрето на ПЛЕВНЕЛИЕВ!радефф ниско лети,а ПЛЕВНЕЛИЕВ-ВИСОКО,просто по висока КЛАСА Е!!!!!!!
215
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли тоя Банов ни показвате....аман вече...
214
3
 
30
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
А аз съм убеден, че Плювналиев е опасно вреден за България.
213
3
 
16
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Плевнелиев така обича да се самоунижава, че се чудя дали не играят у тях на строга господарка с жена си.Облича си тя кожените *** и лачени ботуши. Роската го връзват на земята и започва да и лиже ботушите. Тя му се кара и го пляска с камшика.
212
5
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Пак ли излезне господина с отрицателния рейтинг да "анализира" човека с най-висок рейтинг?Как може някой толкова много да обича да се самоунижава?Роска, смешно е, прибери се.Дори и американците няма да те харесат, защото те не харесват хора без влияние. НЕ ИМ ВЪРШАТ НИКАКВА ПОЛЕЗНА РАБОТА.
211
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект..............Що завиждаш, бе, Тю-фле-к!-)))
210
3
 
20
 
! Отговори
Merined преди 3 години
Простотия,простотия и пак простотия
209
4
 
26
 
! Отговори
реалист преди 3 години
По-рано Тулупа го шибаше по пилешкия врат ,сега жена му го сритва в задните части.А невзрачния по.***.к пак се навира пред камерите.
208
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 3 години
https://fakti.bg/bulgaria/496705-poreden-zapis-s-glasa-na-borisov-problemat-e-radev-18
207
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещото пак изпълзя изпод камъните, изсъска и се прибра.
206
1
 
25
 
! Отговори
кака Пена преди 3 години
Ау този като го видях и веднага отидох да повръщам в тоалетната .Ако беше по времето на дравен Рим щяха да му сложат портрета във вомитариума ,да облекчават повръщането на римските граждани !Ето една хубава дейност за господина от снимката!
205
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървят из необятните простори на строежите Бойко Борисов и Росен Плевнелиев.Изведнъж виждат зад една кофа за *** използван презерватив. Боце се навежда, хваща презерватива и назидателно казва на магарето от герб - Ей, не се научи тоя народ да яде правилно салама!Със слага презерватива в устата и изсмуква съдържанието. Доволно примлясва и казва назидателно - "Учи се мойто момче, мазнинката, мазнинката е важното!"
204
2
 
33
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Мистър *** да си гледа дамските проблеми! Пастирката да не е влезнала в менопауза, че я дават по телевизията?! Това недоразумение, натрапено ни от ГЕРБ е като петно върху историята ни. Национален предател и безгръбначно, надупено на Боко! Той Борисов ги обича такива, покрай тях изпъква а до Радев е като сбръчкан ***!
203
1
 
26
 
! Отговори
Симптизант преди 3 години
До Тоя се събудиКак резил бе мой човек-по негово време течаха реки от мед и масло пак той докара скалистите планини в Боровец,че и Чехия си беше Чехословакия даже и Полша си беше също Чехия нищо, че го наричаха некадърно недоразумение.