Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект

Всички политически лидери да сключат пакт за почтеност, поиска той
29 юли 2020 11:20, Красимир Ангелов
394
Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект
Снимка: БГНЕС

Президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев нападна настоящия държавен глава Румен Радев, като го упрекна, че не работи длъжността "президент", а се бори за властта и рано или късно ще го видим с политически проект и правителство.

"Държавният глава към днешна дата върви по собствения си сценарий да води някаква битка за властта. До него има още много популисти – Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Всички тези хора по един популистки начин искат да яхнат тренда на популизма в Европа и да вземат властта", каза Плевнелиев пред bTV.

Още по темата
Той заяви, че както говори срещу задкулисието, Радев практически е част от едно задкулисие, "след като правителството на Орешарски се е претворило и преродило в негово правителство".

Бившият президент призова всички политически лидери да сключат пакт за почтеност и да разчистят всички техни депутати в листите, за които има съмнение за задкулисие.

"Да се приеме пакт за почтеност, при който политическите партии да се ангажират, че до следващите редовни избори ще разчистят листите си от всякакви съмнения за зависимости", каза Плевнелиев. Според него е нужно и да бъдат сформирани обществени съвети и протестиращите да влязат в Министерския съвет и президентството.

Плевнелиев направи паралел с протестите през 2013 г. и заяви, че тогава като държавен глава е поканил протестиращите в президентската институция, за да правилните решения за България.

Той уточни, че според него демократично протестиращите българи заслужават подкрепа.

"Аз се отнасям с голяма уважение към начина, по който те декларират своето желание за една по-добра България. Но има олигарси и при техните хора. Има политици, които нямат интерес от редовни, а предсрочни избори. Има хора, които търсят хаоса и затова трябва да отсеем семето от плявата", посочи Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
11
 
! Отговори
A преди 3 години
Що, ти не се ли бориш за проека на твоите авери - ГЕРБ.
201
11
 
6
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи как да сравнява човек Плевнелиев с Радев!? То тия нямат допирни точки! Единия е воене и като всеки такъв требе да се отговаря слушам и изпълнявам а другия е чехлю т.е. ако жената нещо го погледне, така из под веждата, и той прави 10-100 или колкото е необходимо, обороти назад! Та как мое тия двамата да ги сравниш изобще!?
200
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за Радев видяхме Бойко как се изразява..за Плевнелиев не искам дори да си представя какво ще чуя?
199
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СкиващВсичко под руска диктовка! От това ни бранеха турските орди за да сме свободни!
198
8
 
35
 
! Отговори
Тоя се събуди преди 3 години
Още си мисли, че е президент. Когато беше, тънкото му гласче не се и чуваше, сега мозък ръси. Скрийте го бе, достатъчен ни беше резиля му за мандата. Не ни го припомняйте.
197
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но на Радев никой не показа снимка как му дърпат ушите ....
196
17
 
28
 
! Отговори
Плевнелиев преди 3 години
Пpocтаците тук пощуряват от завист и зло'ба към най-успешния Президент на България...
195
10
 
2
 
! Отговори
довото зове! преди 3 години
До пак същото!Винаги БКП-ДС. Предатели! Поне да върнем Султана... От комунисти по-лошо няма!
194
2
 
22
 
! Отговори
И суратника преди 3 години
Интересно защо Ирландската пастирка не споменава за проекта на Цвинокио? Или на Магарешки,Валерко Черкезов и Шкимбе войводата? Ами Местанчо и Доганчо/ Ами Пастирката колко имоти и апартеминти има? 5-6 или 10 ?А вилата му в Черноморец ачик е завладяля брега на морето! Д.йба и гьон.уратника.
193
4
 
3
 
! Отговори
пак същото! преди 3 години
До ЯКво било-било! И след избори и без избори пак е същото! БКП не измряха ли?Дивото зове
192
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Плевнелиев направи паралел с протестите през 2013 г.""......... ония протести не са тия протести, алооооу! Тоя пак не разбрал, какво става в държавата му. На ония протести протестирахте Вие от ГЕРБ, а сега протестират срещу мафията, мутризацията и не спазване на върховенството на закона, а не срещу партии. Сега няма лидери на политически партии, има само организатори. Това вече е протест на народа - на младите хора, за които няма работа, на тези които бяха прокудени по чужбина.
191
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев... Този вече 3г не е действащ президен, как може да го пишете така?!
190
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Плевнелиев, смехотворен сте, не Ви се получават изявленията. То ясно, че Ви напъва отвътре, но е време да престанете.
189
5
 
11
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
*** Маринкин ( Банов) упорито , като досадна муха излетяла току-що от нужника се натрапва с мненията си, които биват посрещани от средностатистическия българин с цветисти пожелания по адрес на гореспоменатия / роднините му.
188
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък Борисов все *** е събрал като служители около себе си?
187
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си, ако намерят запис на Баце за този безличен женчо, как ли го е описал !Много ще е весело !
186
24
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Радев е посредствен, злобен и отмъстителен индивид, който се приема много на сериозно. А истината е, че е въздух под налягане!
185
3
 
24
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 години
Не мога д аразбера откъде този зор да ни натрпават пастирката, това недоразумение, този преЦедент.. Плщат ли ви, медиите, да ни го натрапвате. Това е адски непритена муцуна..
184
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МяуТоя запис е фалшив бе. Поредната буря в чаша с вода на афера. афера падна повече и от блитц, пик и подобни.п.п. Вече на народа му писна от подхвърлени флашки.... и даже и да е прав в записа никой освен левите няма да се върже на това. Тук ще си проличи кои са умните хора. Само гледай кои най много ще развяват неистинския запис и с каква цел.
183
8
 
2
 
! Отговори
нормален не гей преди 3 години
При радев само ша си къркаме и ше се тепеме с кой говори лошо за неговото оправление и ше е по убаво