Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект

Всички политически лидери да сключат пакт за почтеност, поиска той
29 юли 2020 11:20, Красимир Ангелов
394
Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект
Снимка: БГНЕС

Президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев нападна настоящия държавен глава Румен Радев, като го упрекна, че не работи длъжността "президент", а се бори за властта и рано или късно ще го видим с политически проект и правителство.

"Държавният глава към днешна дата върви по собствения си сценарий да води някаква битка за властта. До него има още много популисти – Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Всички тези хора по един популистки начин искат да яхнат тренда на популизма в Европа и да вземат властта", каза Плевнелиев пред bTV.

Още по темата
Той заяви, че както говори срещу задкулисието, Радев практически е част от едно задкулисие, "след като правителството на Орешарски се е претворило и преродило в негово правителство".

Бившият президент призова всички политически лидери да сключат пакт за почтеност и да разчистят всички техни депутати в листите, за които има съмнение за задкулисие.

"Да се приеме пакт за почтеност, при който политическите партии да се ангажират, че до следващите редовни избори ще разчистят листите си от всякакви съмнения за зависимости", каза Плевнелиев. Според него е нужно и да бъдат сформирани обществени съвети и протестиращите да влязат в Министерския съвет и президентството.

Плевнелиев направи паралел с протестите през 2013 г. и заяви, че тогава като държавен глава е поканил протестиращите в президентската институция, за да правилните решения за България.

Той уточни, че според него демократично протестиращите българи заслужават подкрепа.

"Аз се отнасям с голяма уважение към начина, по който те декларират своето желание за една по-добра България. Но има олигарси и при техните хора. Има политици, които нямат интерес от редовни, а предсрочни избори. Има хора, които търсят хаоса и затова трябва да отсеем семето от плявата", посочи Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Един вид Плевнелиев е нещо като началник на Бойко Борисов.Цвета Караянчева също е над Борисов ,дали е така кой ще ми каже?
261
1
 
2
 
! Отговори
тодор преди 3 години
докога тая *** ще има право на мнение!
260
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 281Прав си.Като прочетох коментарът ти,видях образец на опростяване.
259
4
 
12
 
! Отговори
USA преди 3 години
Този *** от както е изпълзял, не се е спрял
258
10
 
5
 
! Отговори
ПАКТ ЗА ПОЧТЕНОСТ ЛИ преди 3 години
Твърде наивно г-н Плевнелиев! Много почтени си представяте руските шпиони в България. Истината е, че политическото статукво у нас ще бъде категорично определено от установяването на Новия световен ред, веднага след атаката на NASA, когато враговете на Евро-атлантическа България ще бъдат принудени да се укриват, ако искат да избегнат правосъдието. Иначе, затова че разобличихте кремълските тирани за окупацията на Крим от трибуната на Европейския парламент,русо-робите ще Ви мразят докато дишат. бг
257
5
 
17
 
! Отговори
ДИАМАНТ преди 3 години
ТИ се скрий и не дразни хората.Анализите си прави вкъщи.Отдавна си аутсайдер.
256
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нацията ни е съвсем опростява.Станишев също зовеше, да приемем бежанци.Оплюването на Плевнелиев показва, колко силна е руската пропаганда у нас.
255
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е политически труп, провален президент.
254
5
 
14
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Този *** като какъв дава акъли?! Да не мисли,че сме забравили за рейтинга му,който беше по-малко от 10%. Най-невзрачния и несъстоятелен Президент,който сме имали! Той изобщо не е в позиция да прави каквито и да са коментари за ПРЕЗИДЕНТА ни РУМЕН РАДЕВ,който стои недостижимо високо от това мекотело.Изграден и доказал се професионалист, умен,ерудиран,образован,почтен,интелигентен и МЪЖ!! Избран от БЪЛГАРИТЕ със 70%,около два и половина милиона гласуваха за РАДЕВ!Затова нищожествата злобеят!
253
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пухльо! Мека китка!
252
3
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
..сред него стои и се пули,едно вдъхновено теле.Даже се хили като нередовно.
251
7
 
23
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Защо дразните хората като показвате този екземпляр
250
2
 
15
 
! Отговори
джо преди 3 години
Като чета коментарите, стигам до извода ,че няма друг политик освен Плевнелиев така да обедини Българите. Представете си за какво представяне иде реч, и колко хора го споменават във вечерната си "молитва".
249
0
 
11
 
! Отговори
ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР преди 3 години
*Всички политически лидери да сключат пакт за почтеност*Плевнелиев Днес .Знаете ли как си го превеждам на Български Език за себе си ?Тоест - Политиците да не изкарват наяве Престъпленията и Корупцията на Колегите си .
248
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
туй комсомолско секретарче демокрацията му попречи да стане член на бкп какъвто е вашия любим банкянски комунист по наследство
247
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя в *** и да пускат водата
246
0
 
8
 
! Отговори
Ректор преди 3 години
То да е само Банов... Ами останалите БКП-кръвопийци ДеКаНеСме, които ни топяха в университета (нагаждачи от рабфаговете и деца на активни амбрияжи)? Нали те взеха куфарчетата и сега ни управляват пак!И нали БКП-то създаде 200 партии, за да имитира демокрация и да си създаде удобна опозиция от вербувани "лидери".От Банов и Бановица имаше много пострадали студенти навремето...
245
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банов ,ако може по-рядко се показвай.Не те ли е срам?Гледай си жената,детето,къщата в Гърция и парите.Бивш младежки комунистически секретар,с фалшиви избори нагласен за президент от господаря ти.Най-невзрачния ,,президент'' който сме имали.Радев е на космически разстояния пред тебе.И между другото Радев е мъж.
244
2
 
5
 
! Отговори
то пък ББ преди 3 години
не се бори да задържи властта ...
243
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прецедента отново са го напомпали с чужди мисли и бърза да ги сподели. То конструкцията на безгръбначните е такава - отпред отвор, тръба и отзад отвор. Вкарат ли му мисъл, тича да я сподели като своя.Но мой не съм прав. Безгръбначните не могат да говорят.Тоя трябва да е безгръбначно ГМО, произведено в био лабораторитиите в USA, което са ни натрапили тука.