Скандал в НС в последната работна седмица, БСП напусна залата

Депутат от левицата отнесе наказание, нарече Борисов страхливец
Обновена: 29 юли 2020 10:30 | 29 юли 2020 10:05, Камелия Цветанова
242

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Последната работна седмица на депутатите преди дългата им лятна ваканция започна със скандал.

Червената шефка Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в НС и да предложи актуализация на бюджета. След като председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи, че ще разговаря с премиера и ще уведоми законотворците дали ще отиде при тях, депутатите от БСП настояха тя да даде почивка, докато Борисов не пристигне.

Още по темата
Сред викове "Оставка" и критики към властта, думата взе и Стоян Мирчев от БСП.

Той обвини Борисов, че е страхливец и отсече, че "се крие като мишка". Заради обидата към премиера Караянчева го наказа.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова се опита да внесе помирителен тон и също призова Караянчева да даде 10 минути почивка, за се успокоят страстите.

"Грубо и просташки се руши авторитетът на парламента. Уважаеми народни представители, вие сте тук да защитавате интересите на хората, а българските граждани очакват социално- икономическите мерки, които бяха анонсирани и ние трябва да ги запишем в съответните закони. Ако колегите от БСП са в емоционална криза, дайте почивка, за да се успокоят и да пристъпим към работата, защото тя е сериозна", призова тя.

Георги Свиленски от левицата обаче се възмути, че тя е нарекла цялата парламентарна група на БСП простаци и не е била наказана за разлика от Мирчев.

В крайна сметка социалистите напуснаха пленарната зала, защото не са съгласни с дневния ред на НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка социалистите напуснаха пленарната зала... Те щото знаят, че напролет ще я напуснат окончателно, та затова са тези напъни. Догодина на изборите ще имат максимум колкото и хората на Каракачанов и Симеонов.
195
0
 
1
 
! Отговори
до 219 преди 3 години
,,Сеа ши ги упраа сичките!" Как може да бъде толкова глъм бе, Господе!?
194
4
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Запомнете! Не може да бъде нормална една държава, в която Лилана е в ареста и обявена за мутрата на прехода, а Деси Артилерията е властта, която дава оценки на по стойностни от нея персони и се облагодетелства от 3 мандата усвояване! В нормална държава Лилана щеше да е депутат, а Артилерията да продава *** на открит пазар под едно чадърче!
193
7
 
3
 
! Отговори
Кметът преди 3 години
Време ви е да си ходите вече гърбави,иначе затвор ви чака.Оставка завинаги!
192
6
 
3
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Всяка втора дума на муътата в новоизтеклия запис е ***, тоз ***, ония глупав.И тука има малоумниЦци дето го защитават тоя ЧУБАН.Явно говорят , крадат като него ....
191
5
 
11
 
! Отговори
980 преди 3 години
Отиват да крадат по мандри и фабрики, защото много огладняха. пък и Корнелия открадна парите от партийната каса. Купи си хотел в Гърция и около половин милион долара е дала за такси и издръжка на синчето си в Америка.
190
11
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Бойко Борисов грубо и про сташки руши Авторитета на държавата България. ГЕРБ също грубо и прос тсшки руши авторитета на България. Гешев грубо и про сташки руши авторитета на съдебната власт и България.
189
3
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Хванали са Балкана... - към Бузлуджа...
188
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Борисов запуши пробойните на разкисналата се каца на държавния бюджет... - и той се увеличи двойно - от 66 милиарда през 2009 год. на 120 милиарда - 2019 год. - пенсиите скочиха два пъти и половина, а заплатите тройно... - и казвате, че краде милиарди... - значи според вас той е финансов гений...
187
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
БСП какво правят в парламента ,а неса по-затворите да търкат наровете.
186
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Аз имам само един въпрос към полицаите:Знаят ли за какво се използват палките, водните струи и сълзотворния газ...
185
3
 
13
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Еми, какво да правят социалистите, като в дневния ред не е предвидено нищо за получаване в тяхна полза! :)Разбирам ги, в такив случай им е все тая, какво ще е за народа, дет се вика щом няма нищо от което да се облажат, какво ще помагаме на народа! Иначе са големи на приказки и лъжи и радетели за справедливост, ***.м.к.а.ви.червена!
184
3
 
10
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Прав е Борисов да те нарича проста кърджалийска п...., .Цвето , прав е!Един правилник за бюджета и един за Народното Събрание как ти ги набият , че да ги научиш?Не става , затова Бойко те набива в ...отная ти работа!
183
7
 
15
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
"БСП напусна залата" - РАЗГЕЛЕ! Дано никога повече не се върнат в парламента.Споко, няма да се върнат. Защото този парламент скоро няма да го има, правителството - също!
182
7
 
9
 
! Отговори
почакай преди 3 години
Който е нарекал Борисов страхливец веднага бяга в Брюксел да се крие при Станишев и ЙОнчева ***.
181
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 167на кого му пука какво искаш бе говедооо? С *** кой се съобразява? Тях само ги доят и колят доколкото знам. БСП - то явно си има достатъчно такива и ти си едно от тях. Защо трябва да свалят правителството предсрочно? За да ти поникнат по - големи рога? Че за какво са ти само тежат повече. Пък и главата ти малка няма да ги и здържи. Накрая: не обиждай хората разбра ли? Не е нужно да ни показваш кой е ***.
180
5
 
14
 
! Отговори
смях бе корни преди 3 години
импексова издишаш бе ! надяваше се още първите дни на протеста правителството да подаде оставка , ......е не ти се получи и няма да ти се получи !
179
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то в зала само *** питки останаха.Сега вече Братока може и да почне да идва.С Интимохелп.
178
10
 
9
 
! Отговори
парадокс преди 3 години
Цвета Караянчева глоби някакъв в парламента, защото нарече премиера МИШКА.Било обидно да наречеш някого мишка, разбирате ли. Ама когато мишката те нарича т.ъ.пa кърджалийска фотка, не е обидно и няма за него глоба по член пеесе и шест, точка две. Щото то това си е ласкателство, не е обида. Всички знаем, че мъж като ти каже, че си т.ъ.пa фотка, то е на любов.Борисов не руши ли авторитета на парламента като нарича шефа му така?Не, защото НС няма авторитет!
177
5
 
17
 
! Отговори
Георгиев преди 3 години
Супер !В тяхно отсъствие парламента работи по-добре.