Скок на заплатите на социалните, на бюджетите за домовете

До средата на август правят анализ на мярката 60:40
33
Скок на заплатите на социалните, на бюджетите за домовете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите социално - икономически мерки на правителството за излизането от кризата са в размер на близо 2 милиарда лева като от тях 730 милиона лева са за социални мерки.

Още по темата


Средствата са от бюджета, обясни пред депутатите социалният министър Деница Сачева.

От 1 август скачат с 30% заплатите на служителите в МТСП, натоварени с действия за овладяването на пандемията. Това са 7600 души, като нужните средства за мярката са в размер на 15 милиона лева.

От 1 август се увеличат и бюджетите на домовете за хората с увреждания, социални домете, домовете за възрастни хора. Служителите в тези институции ще получат увеличение на заплатите с 20% като парите по това перо са 15 милиона лева.

Всички пенсионери ще получат по 50 лева
отгоре за срок от три месеца. Между 7 и 20 август ще е първото плащане за тях, каза Сачева. Тя допълни, че до средата на август ще се изготви пълен анализ на мярката 60:40.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха! Дано след падането на правителството всички тези министри бъдат съдени....и осъдени
27
0
 
1
 
! Отговори
До платените тролове преди 3 години
Eдинoдyшнo, Koнcтитyциoнният съд взe peшeниe пo Дeлo 1 oт 2020 г., което гласи, че дoĸaтo ca нa пocтoвeтe cи, cпpямo пpeзидeнтa и вицeпpeзидeнтa нe мoгaт дa ce извъpшвaт извънпpoцecyaлни и пpoцecyaлни дeйcтвия, cвъpзaни c peaлизиpaнeнa нaĸaзaтeлнa peпpecия. Te нe мoгaт дa ca oбeĸт нa пpoвepĸи и paзcлeдвaния, нe мoгaт дa им ce пoвдигaт oбвинeния, нe мoгaт дa бъдaт пoдcлyшвaни, cлeдeни и изoбщo дa ce пpилaгaт cпeциaлни paзyзвaнaтeлни cpeдcтвa cпpямo тяx.
26
1
 
3
 
! Отговори
хемафродита сачева преди 3 години
защо безработните в заварено положение ги подхвърляте на банките за кредит а на бизнеса плащал квот плащал раздавате пари като за световно = "такава социална държава сме" - цитат ББ
25
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
Стегай си куфарите.
24
0
 
5
 
! Отговори
награда преди 3 години
за успешното симулиране на работа ли ...
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали нямаше пари,бе?Откъде започнахте да вадите всеки ден по милиард?Май вие ще счупите държавата,преди да си отидете,а не другите.
22
4
 
10
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Тъй-тъй, и заплати ще вдигнете и детски градини ще обещаете - това са мутрите в Министерски съвет с Главната мутра на Републиката начело! Те само обещават. Е, ако са притиснати и от това, което са откраднали могат да заделят, и да го дадат като рушвет. А после по мутренски си го взимат обратно. И мутрата Сачева не е по-различна. Затова само оставката е подходяща за тях.
21
2
 
8
 
! Отговори
Фес преди 3 години
Тази си е жив милиционер.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборни номера, но служебното правителство ще измете всички платени калинки на борисов!
19
0
 
12
 
! Отговори
Схемата преди 3 години
Хора с по 40 фирми...без персонал и обират само такива балъшки далавеки....вече карат бентли. А Вие? Кога ще направите 40 50 кухи фирми за да влезете в далаверата?
18
0
 
6
 
! Отговори
Като чета скок преди 3 години
И си представям от 2300 ? скачаме на 5700 ? заплата на месец за образованите. А то скачало от 1000 лева на 1005 лева на месец скока..!
17
3
 
18
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
Г-ЖО А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО МНОГО ПЕНСИОНЕРИ ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ И СЕГА ЩЕ ВЗЕМАТ 250ЛВ. С ТАКИВА КОИТО ИМАТ ПО 20 ГОДИНИ СТАЖ - ЩЕ ПОПИТАТЕ ЗАЩО НЯМАТ ПО ГОЛЕМИ ПЕНСИИ ЗАЩОТО КОЙТО СЕ ПЕНСИОНИРА ПРИ КОСТОВ БЯХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ А ТОГАВА МНОГО ПРЕДПРИЯТИЯ И ФИРМИ БЯХА ЗАКРИТИ И ВСЕКИ СИ ТЪРСЕШЕ РАБОТА НО ЗАПЛАТИТЕ БЯХА НИСКИ - ВАС ИЗОБЩО ТОВА НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА НАЛИ ВАШАТА ЗАПЛАТА Е ВИСОКА ?????........КАКЪВ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР СТЕ ТОГАВА??????????????
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка и затвор ***.
15
1
 
12
 
! Отговори
гост преди 3 години
Аз не уважавам представетели на НПО в правителството . Служат не само на БГ.
14
10
 
1
 
! Отговори
Tawq преди 3 години
Супер, сега остава да арестувате и *** на Орлов мост и оценката ми за правителството е 6+
13
2
 
21
 
! Отговори
Марш!! преди 3 години
Марш от държавата, кopyмпиpaна пacминa!!!
12
3
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Сачева е дъщеря на преподавател в Милиционерското училище, идеолог на Боковата диктатура.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В социалните домове имаше доста жертви а им вдига заплатите. В МТСП работят от вкъщи ако не се лъжа и не са в риск за зараза.
10
8
 
12
 
! Отговори
Сачева преди 3 години
До ЯааКато адвиминистрация ли броиш социалните работници, които обикалят по адреси и в момента приемат стотици молби за отопление и за осмокласници? Те общуват ежедневно с най-рисковия контингент - ***. И повечето са на 600-700 лв. заплата.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 60 на 40 е незаконна държавна помощ за частни фирми, защото са мнго повече пари откколкото са внасяли данъци. За 1-2 месеца може, но то се проточи вече половин година. Трябват реформи и закриване на фирмите, които са фалирали, за да се спести за бюджета и не фалира борда. Лежат по цял ден и вземат 60 на 40 и е кражба от бюджета и сответно затвор за Сачева и Бананиев..