Служебен кабинет може да забави парите от ЕС за възстановяване, смята Андрей Ковачев

България получава 24.7 млрд. евро безвъзмездна помощ
Обновена: 3 авг 2020 11:19 | 31 юли 2020 20:35, Красимир Ангелов
79
Служебен кабинет може да забави парите от ЕС за възстановяване, смята Андрей Ковачев

От общата сума от 29 млрд. евро, отпусната на България от ЕК за справяне с кризата, 24.7 млрд. са безвъзмездна помощ, а 4 млрд. се отпускат като дългосрочни заеми. Това обяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Според евродепутата, в Европейския парламент има несъгласие с решението на Европейската комисия за Фонда за възстановяване.

Европарламентът е недоволен, защото са орязани ресурсите на много от общите политики на ЕС, като програмата "Еразъм", по която учат много млади хора от България, парите за отбрана, за външните граници и др. Според Андрей Ковачев до октомври месец трябва да се постигне споразумение.

Ако в България се състави служебен кабинет, може да забави решението на целия Европейски съюз, категоричен бе той.

Цялото интервю гледайте в предаването „Опорни хора“ в събота, от 19.30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за момент, това същият Андрей Ковачев ли е, който обясняваше как ЕС ще клекне пред исканията на България за превозвачите, и който на следващия ден, след като обявиха как исканията ни са отхвърлени с огромно мнозинство викаше как не всичко е загубено, щели да паднат в Европарламента?Че той освен глупости нищо друго не може да говори! Живее си в един негов си розов свят и приема желанията си за факти!
59
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-комунист е любимата ти тиква,още на 18години,прегръща комунистическите идеи,а невежи са онези,като теб ,които му вярват в лъжите.
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Много си запознат бе комунист...Що за невежа си ти и хора наподобяващи на теб комунисте неграмотен
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига лъга и плоше хората, да не говорим че досега още нищо не са дали, парите се дават на страната, няма значение кой управлява, на Боце лично нищо няма да дадат!!! той само може да си го открадне
56
1
 
7
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Андро,шефовете по всичките етажи на ЕС,разбраха за крадливото българско правителство,което докара народа си до просешка тояга. Не говори като слънчасал.Ти друго не можеш да изломотиш,защото 15-16 хиляди евро които дръпваш и ги тикаш в банк. си сметка,ти затварят устата за истинските процеси тук,които са ти известни като две и две четири.Андро,бат ти Бойко си тръгва,купи букет от холандски лалета и чакай обаждане.
55
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До баба мара,ще спрат да се пълнят чекмеджетата,драга ми бабо Маро.
54
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Сумата на безвъзмездната помощ е 8 милиарда,останалите 21 са заеми,не драги ми ковачев,стига сте лъгали ,българския народ.
53
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
ковачев,служебното правителство,ще спре парите към чекмеджетата,стига с тия стари номера,че ако падне слънцето Европа ще спре парите,този път ако действително ги спре,ще бъде заради твоя любим от банкя,Лаура е наредила одит за всички отпуснати пари от ЕС,на България.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентската институция как деполитизирана в лицето на Президента съответства или е образ на обществото,което по същност е деполитизирано откъм партии поради разнообразието на разбирането за осъществяване на развитието си в отношенията за производствени и материални средства с основни принципи за осъществяване на съвместни начала с приликите от значението за решимост в установяване на прогресивно съвместно управление за развитие с контрол,надзор над монополитполизиращи тъмни сили намъкнали се.
51
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
И този организъм, който за два мандата в ЕП не си мръдна пръста за България, взе думата. А бе, ей, Андрюша, за 99,9 % от българите е все едно дали ще има или няма да има пари от Европа. Защото тези пари се разделят между роднините и приятелите на Рундьо Борисов от Банкя!
50
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
при служебния ще ги спре а при герб ще бъдат усвоени правилно и в дватаслучая до нас няма да стигнат
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сминдух енд чесънправ си приятелю,едва ли някой вярва,че парите ще стигнат да хората,ще бъдат разпределени още с пристигането им по частни сметки,чрез обществени поръчки с завишени цени и измислени и ненужни изпълнителни процедури,е затова е и това отчаяно желание за власт,идва папото а устите са гладни,както винаги.Така поне си мисля аз.
48
0
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Има ли значение,парите на Европа никога не са стигали до адресата у нас.
47
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина без въздух,слънце и вода може ,но без Борисов не може.
46
8
 
2
 
! Отговори
XXL преди 3 години
BULEXIT на там мерише г-н МИСИРКА
45
4
 
2
 
! Отговори
Ако наистина преди 3 години
са спрели програмата Маразъм,. ще гласувам за тях.
44
4
 
17
 
! Отговори
фейк нюз преди 3 години
ес няма да спре парите независимо кой представлява страната, лошото е че няма да стегнат до истински нуждаещите се с тоя хипопотам сачева, ама за това я й държат
43
6
 
21
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Явно герберите се объркаха тотално. Пари от ЕС България няма да види докато Тиквата е на власт.
42
6
 
20
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 3 години
Този мисли само за пари и за чекмеджета!
41
5
 
24
 
! Отговори
Да ги спират парите преди 3 години
Щом ще отидат в чекмеджето на тюфлека ,по-добре да ги спират.