Социолог: Бъдеща партия на Радев ще се превърне във фиаско

Президентът се утвърди като основен опозиционен център
Обновена: 31 юли 2020 10:51 | 31 юли 2020 10:50,
274

Депутатите излизат в лятна ваканция. Ще излезе ли във ваканция и недоволството на площада?
Още по темата

Политологът Димитър Димитров е на мнение, че е много трудно човек да се ориентира кой и защо присъства на протестите. Той отбеляза, че има безкрайно много искания, които се обединяват зад искането за оставка.

"Развръзката на протестите не идва от протестите, а от нещо извън тях. Част от протестиращите приличат на пациенти, които твърдят "Аз съм хан Аспарух, аз съм Наполеон", и твърдят, че ще запалят всичко, ако не ги признаят за това", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Социологът и управител на ''Маркет линкс'' Добромир Живков е на противоположното мнение.

"Исканията са доста ясни и еднопосочни - оставка на правителството и оставка на главния прокурор. Протестиращите се обединяват от тази теза - смяна на управленския модел. Съгласен съм, че това няма да се реши точно на улицата. Този процес в България има отзвук извън границите на България сред нашите партньори", заяви той в "България сутрин".

"Изумително беше, че гледах толкова протестиращи без маски. Какво ще направят, ако днес трябва да вкараме 2000 души в болница?", каза на свой ред Димитър Димитров.

Според Живков обаче няма бум на заразените у нас, въпреки многохилядните протести. Той посочи, че гражданските права трябва да бъдат защитавани и отстоявани.

"Протестът ще приема все повече плажен вид. Участвал съм в такива протести през 1991 г. Протестиращите разчитат на телевизионните камери. Не мисля, че протестът ще набера сила през септември. Не може всеки втори да казва "чекмеджето", подчерта политологът Димитър Димитров.

Той е на мнение, че сблъсъкът между институциите е започнал по един начин и ще завърши по друг. По думите му за Румен Радев няма друг смисъл в протестите, освен да назначи служебен кабинет, за да се почувства управляващ.

Добромир Живков пък очаква протестът да влезе в по-ниска точка през август, но отбеляза, че има висока степен на организация и демонстрациите в страната ще поддържат протеста жив.

Президентът Румен Радев заяви вчера, че протестите отварят пътя към бъдещето. Според Димитров може да завършим с покупка на руски хеликоптери в рамките на служебното правителство, което може да се наложи да съставя президентът.

"Минахме през служебен кабинет от г-н Радев и не купихме нито руски фрегати, нито самолети. Има известна еволюция в геополитическата ориентация на президента", контрира го Добромир Живков.

"Дошъл е моментът, в който стигаме до културен сблъсък между този модел на управление и новите ценности. БСП не успя да се докаже като смислена алтернатива. Президентът се утвърди като основен опозиционен център. Големият въпрос е ще направи ли опит да трансформира своята популярност в нова политическа сила. Според мен - не, защото ще се превърне във фиаско", каза още управителят на ''Маркет линкс''.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как скочихте да браните Президента- сякаш са ви казали да опровергавате всяка информация за него. Иска власт. Това е.
171
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев = Разруха- първо, разруши семейството си- второ, доведе да пълна разруха Военновъздушните сили на България- сега усилено работи за разрухата на българската държавност, разкол на българската нация и разпад на българската икономика.Фигуранта е доказан защитник на руските интереси.Съд за Фигуранта, Позор и Затвор !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
170
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МонархистМоже да си прав, но ти не можеш да принудиш хората да се съгласят с теб насила. Трябва личност с която хората да са съгласни. НВ Симеон II за съжаление бе ограбен от пълно мнозинство с опорочени избори с фалшиви партии, бе обкръжен от опортунисти и по този начин неговото управление беше опорочено. Хората просто няма да дадат втори опит на него. Трябва нов монарх. Както Батемберг бе сменен с Фердинанд. Иначе какво предлагаш държавен преврат? На това Симеон II няма да се съгласи.
169
3
 
8
 
! Отговори
Монархист преди 3 години
До Анонименпредставителите на българската династия са като цвете в сравнение с отделни представители на британската династия например. Говоря ви за институции, вие го превръщате в махленско обсъждане на личности и пороци. България е обречена на слабост докато не си отворите очите.
168
6
 
19
 
! Отговори
Хинду преди 3 години
Каква нова партия, като той не е напускал БСП ? Още ли има човек, който да спори че Радев не е червен ?
167
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МонархистТочно така. На България е нужна последователност и дългосрочни реформи, а не краткосрочен популизъм. За съжаление династията Сакскобургготски вече изгубиха доверието на хората. Но няма принципна необходимост да се остане на тази династия. България е била управлявана от различни династии. Даже през третата българска държава. Може да се потърси нова династия за българския престол.
166
8
 
4
 
! Отговори
до175 преди 3 години
*** си като кантонерски петел!Поне прочети какво значи летец на свръхзвукови самолети.Такова невежество,или си дете или си олиго.
165
3
 
9
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Пишете пълни тъпни.Никъде Радев не в казал че ще прави партияЦар - пияница и комарджия не е нужен.Искаме парламент със 120 депутата,избрани мажоритарно.
164
19
 
6
 
! Отговори
интернет преди 3 години
Г-н Раддев няма жажда за власт пишете тук ЛЪЖИ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ,ВЛАСТА Е ИСКА ХУНТАТА ГЕРБ трепери не спи какво ли не прави само да е на власт даже и пари раздава.Крадеца бОЧКО Е СКРИЛ ПАК НЯКОЯ ПАЧКА В чекмеджето.
163
7
 
5
 
! Отговори
Монархист преди 3 години
Единственият лек срещу болшевизма е Царска Институция. Президенти салфетки за еднократна употреба са вредни за българския народ и държавата е обречена на слабост.
162
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонименДържавата няма време за демократична промяна с народни събрания и т.н. Това може да отнеме 10 години и накрая ГЕРБ ппак ще измислят такив азакони и конститиции че да си останат пак на власт. ГЕРБ и демократите трябва да се затворят и забранят и тогава комунистическа конституция и закони.
161
6
 
18
 
! Отговори
ГАВАРИТ МАСКВА преди 3 години
ВСЯ ВЛАСТ - РАДЕВУ!!!!! ХА ХА ХА! ПРЕЗИДЕНТСКА ДИКТАТУРА!!!! СРАМ И ПОЗОР !!!
160
7
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 3 години
До АнонименПо-голяма катастрофа от 45 години безвластие няма.
159
1
 
9
 
! Отговори
ДО 135 преди 3 години
САМО ЧЕ ТВОИТЕ ПРОГНОЗИ СА С ЧАСТИЦАТА " ЩЕ"... В ИЗБОРИ УЧАСТВАТ САМО РЕГИСТРИРАНИ ПАРТИИ. ДЕ ГИ ТЕЗ НОВИ ПАРТИИ?????? ОСВЕН ТАЗИ НА ФОЛКПАРЧЕТО СЛАВЧО - ДРУГА НОВА НЕ ЗНАМ. НО ТАМ СА ТОЛКОВА ТЪ.ПИЧКИ ГОРКИТЕ, ЧЕ АКО НЯМАТ ВЪНШНО СПОНСОРСТВО , ХЕПТЕН ЩЕ СПИХНАТ.
158
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕЙ МНОГО К-ВИ СЕ Натискат за еврата от чекмеджето...
157
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1: "социолозе,на чужд гроб не плачи,не знаеш,на къде му е главата."НА ТВОЯ ЩЕ СТАВА ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ ...
156
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1ЕДИНИЦА, КАК РАЗБРА ЧЕ ОНУЙ (сегашното) Е ЖЕНА?
155
1
 
8
 
! Отговори
hh88 преди 3 години
На 31 юли 1868 г. умира Стефан Караджа. Този забравен велик българин си отива на 28 години от многобройни рани, получени в битките с турския аскер и български доброволци, защитаващи султана от разбойници. Но не само предатели са воювали срещу четата на Хаджията и Караджата, а и верни на Високата порта медии.Проправителственият вестник по онова време Дунав описва боевете на редовната войска с бандата разбойници и нехранимайковци. Нещо да ви е познато?
154
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До анонимен-160,сигурно желанието ти е ,за президент,като тиквата,но уви няма да те огрее,по конституция,Президента,трябва да има сключен брак, между мъж и жена ,или обратното жена с мъж,дженсъри и еднополови бракове не допуска,ако пък толково държиш на него,може да му станеш кума на сватбата,може и булка.
153
6
 
6
 
! Отговори
Монархист преди 3 години
Президентска държава?!?! Не! Конституционна монархия като Дания, Холандия, Великобритания, Япония и мн. други. Да!!!!