Социолог: Бъдеща партия на Радев ще се превърне във фиаско

Президентът се утвърди като основен опозиционен център
Обновена: 31 юли 2020 10:51 | 31 юли 2020 10:50,
274

Депутатите излизат в лятна ваканция. Ще излезе ли във ваканция и недоволството на площада?
Още по темата

Политологът Димитър Димитров е на мнение, че е много трудно човек да се ориентира кой и защо присъства на протестите. Той отбеляза, че има безкрайно много искания, които се обединяват зад искането за оставка.

"Развръзката на протестите не идва от протестите, а от нещо извън тях. Част от протестиращите приличат на пациенти, които твърдят "Аз съм хан Аспарух, аз съм Наполеон", и твърдят, че ще запалят всичко, ако не ги признаят за това", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Социологът и управител на ''Маркет линкс'' Добромир Живков е на противоположното мнение.

"Исканията са доста ясни и еднопосочни - оставка на правителството и оставка на главния прокурор. Протестиращите се обединяват от тази теза - смяна на управленския модел. Съгласен съм, че това няма да се реши точно на улицата. Този процес в България има отзвук извън границите на България сред нашите партньори", заяви той в "България сутрин".

"Изумително беше, че гледах толкова протестиращи без маски. Какво ще направят, ако днес трябва да вкараме 2000 души в болница?", каза на свой ред Димитър Димитров.

Според Живков обаче няма бум на заразените у нас, въпреки многохилядните протести. Той посочи, че гражданските права трябва да бъдат защитавани и отстоявани.

"Протестът ще приема все повече плажен вид. Участвал съм в такива протести през 1991 г. Протестиращите разчитат на телевизионните камери. Не мисля, че протестът ще набера сила през септември. Не може всеки втори да казва "чекмеджето", подчерта политологът Димитър Димитров.

Той е на мнение, че сблъсъкът между институциите е започнал по един начин и ще завърши по друг. По думите му за Румен Радев няма друг смисъл в протестите, освен да назначи служебен кабинет, за да се почувства управляващ.

Добромир Живков пък очаква протестът да влезе в по-ниска точка през август, но отбеляза, че има висока степен на организация и демонстрациите в страната ще поддържат протеста жив.

Президентът Румен Радев заяви вчера, че протестите отварят пътя към бъдещето. Според Димитров може да завършим с покупка на руски хеликоптери в рамките на служебното правителство, което може да се наложи да съставя президентът.

"Минахме през служебен кабинет от г-н Радев и не купихме нито руски фрегати, нито самолети. Има известна еволюция в геополитическата ориентация на президента", контрира го Добромир Живков.

"Дошъл е моментът, в който стигаме до културен сблъсък между този модел на управление и новите ценности. БСП не успя да се докаже като смислена алтернатива. Президентът се утвърди като основен опозиционен център. Големият въпрос е ще направи ли опит да трансформира своята популярност в нова политическа сила. Според мен - не, защото ще се превърне във фиаско", каза още управителят на ''Маркет линкс''.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
И като се събуди ще види по златните брегове цъфнали гербери.И ще иска веднага пак да заспи.
211
0
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 214. Спи и сладък сън, сънувай : " ЗЛАТНИТЕ БРЕГОВЕ НА КОМУНИЗМА!". Не се събуждай, защото ще останеш разочарован, златното пиленце вече ще е отлетяло! Спи и сладък сън сънувай, спяща ми красавицо !!!
210
0
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До И той запознат 226. Е НЯМА, как да се обясни на простотията, че съществува ковид-19. Народа казва: " Вари я, печи я все овча глава си остава! ", с една дума ПРОСТОТИЯ, тя е по- опасна и от ковид-19! *** си е *** ! Нъл тъй 226 !
209
0
 
5
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Мда 223! Стига, шумкарчета сте повтаряли параноичната фраза на " другарката" *** Нинова : " Герб се плашат, герб се страхуват", в нейната глава дрънчат само сърпове и чукове! Всички ли сте толкова грозни от болшевишкана хунта БКП-БСП, че да се плашим от Вас, а имате претенции да управлявате държавата, на народа не му трябват чучуло-плашила и още по-малко разбойници! Хайде стига, че започвате да плашите гаргите! Гаргаджийски плашила, превратаджии, подли лицемери! Точка!!!
208
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е политически труп.
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знайни и незнайни платени цоциолози се тресат сега от страх, защото не знаят каква правдоподобна приказка да измислят!Нямаме нужда от нови партии.Не ни трябва правителство на Радев, той ни е президент.Има съществуващи политически партии за които да гласуваме!Идеята за "нови партии" е криминална, мафиотска!!!
206
5
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
На тоя социолог му хлопа дъската.
205
10
 
22
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Многострадалните комунистчета са в ступор - Фигуранта им взе половината избиратели и те са вече аутсайдери. Фигурантът не знае (защото е *** военен) , че е обречен за пар.цал в политиката. Но това си е негова селска работа. След новите избори ще сме загубили Родината си - всичката пошлост на България иска да управлява ! Е, очаква ни поредната катастрофа , която ще плащаме ние, дето не сме на протестите !!!Помнете 50 г. комунизъм !!!!!!
204
8
 
22
 
! Отговори
нинов преди 3 години
президент радев , наи смешният виц на годината
203
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите трябва да се отсеятна двете съставки -- тези коитоодобряват диктата на сащ и са щастливив бананова република, и другите,които искат оставката на бойкотов качеството му на национален предател. След това да се преброятелементите. Количеството още неозначава качество.
202
1
 
8
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Понеже тия медии не са фиаско!Ако не ги издържат мафиотите с нашите пари,тия ще роваят по кофите.Човека търси някакви съветски хеликоптери.После бойко,като му каже,че е лош такова се обижда.
201
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съединените щати са абсолютнотозло, бойкото е техният прислужникgeneral във властта, който разбраче ако продължава предателскияслугинаж народът ще го прогонис камъни, затова се зае с турскипоток. но абсолютното зло сащ искат абсолютно подчинение --никакъв балкански поток, нито аецБелене, затова от посолството одобряват протестите -- напредкъм майдан. Лaпни-шарани много.
200
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде изкопаха този "ясновидец"?
199
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете и трийте *** , не може да спасите зеленчука , тулупа , мазнинката , лумпенна , мисирката вашият баща и господар , СЛЕДВАЩИЯ УПРАВНИК НА ДЪРЖАВАТА Е ПРЕЗИДЕНТА Радев , най достойния булгарин от времето на Хан Аспарух насам , национален герой , спасител на нацияата.
198
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маркет линкс са платени жълтурковци на BTV и прогнозите им винаги са с 50% отклонение :)
197
6
 
18
 
! Отговори
Бъдеща партия преди 3 години
на настоят Лузър - Фигурант
196
25
 
10
 
! Отговори
Густо преди 3 години
Айде гербоболшевиките в затворите!
195
11
 
30
 
! Отговори
ПАРТИЯ НА РАДЕВ ЛИ! преди 3 години
Грешите Господа, партия няма да има, той ще бъде арестуван малко преди края на мандата му при настъпилите глобални промени в света.
194
10
 
38
 
! Отговори
Терасата преди 3 години
Първия прокурор в историята на България който погна политиците заради измами и корупция а *** *** му искат оставката, не Ви разбирам съвсем честно...😀😀😀
193
15
 
36
 
! Отговори
Терасата преди 3 години
Вие добре ли сте бре? Иван Гешев хвана "президента Радев" в измама и Румбата организира протести за да не го пипат повече, на кого вярвате бре ей *** народ. Губете си времето