Служебен кабинет ще осуети бюджета на ЕС за възстановяване

Близо 25 млрд. евро са безвъзмездна помощ за България
2 авг 2020 10:55, Екип на Bulgaria On Air
184

Eвродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев обясни в предаването „Опорни хора“ на Bulgaria ON AIR, че от общата сума от 29 млрд. евро, отпусната на България от ЕК за справяне с кризата, 24.7 млрд. са безвъзмездна помощ.

4 млрд. се отпускат като дългосрочни заеми. Според евродепутата в Европейския парламент има несъгласие с решението на Европейската комисия за Фонда за възстановяване.

Европарламентът е недоволен, защото са орязани ресурсите на много от общите политики на ЕС, като програмата "Еразъм“, по която учат много млади хора от България, парите за отбрана, за външните граници и др.

Според Андрей Ковачев до октомври трябва да се постигне споразумение.

Ако в България се състави служебен кабинет, страната ни ще осуети и ще отложи решението на целия Европейски съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият президент ясно осъзнава нуждите на хората, че не искат НАТО и ще направи всичко възможно да ни помогне. Служебният кабинет е идеален вариант за това!!!!!!
64
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо две в едно! Нашият президент Радев каза още в началото на мандата си, че излизането от ЕС и НАТО няма да се случи веднага. Изглежда моментът за това е назрял.
63
8
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 59Хората се осъзнават, че тиранията на брюкселските диктатори трябва да рухне.България-вън от ес!ПП. Само некадърните и необразовани мързели, чакат брюкселските грантове и тролят за тях.
62
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
абе,щуротии...гербомажоретки,предназначението на служебното правителство е само да организира и проведе предсрочните избори!..Нищо друго! То е ВРЕМЕННО ,докато се ситуира новото НС и се избере новия постоянен кабинет.От какво се плашите?!А мантрата ви че некой си бил щял да "командери еднолично,без Парламента" ,е пробита изцяло!Защото:-"Борисоф нареди,Борисов заповяда,Борисоф разреши,Борисов забрани,Борисоф даде,Борисоф отне.." КАКВО Е?-ТОЧНО ЕДНОЛИЧНА ДИКТАТУРА, която хората не могат пов
61
4
 
9
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
ГЕРБ е синоним на лъжи , кражби и цинизъм!
60
10
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Защо този интелектуален пигмей не каже ,че парите отпуснати на България са три пъти по-малко на човек от населението, отколкото за другите държави.Така ,че ако служебното правителство стопира тази несправедливост ,ние само ще спечелим от един правилно и коректно разпределен бюджет.За своята предателска политика ГЕРБ и в частност ББ не заслужават нищо друго освен народното презрение
59
10
 
15
 
! Отговори
Абсолютно вярно преди 3 години
Естествено, че е прав...На *** и Пульо... никой нищо не дава от Европа.А Бойко има основна заслуга за тези милиарди....нерезидента с дрона...
58
2
 
23
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Служебният кабинет има същите права като нормалният, но просто е със срок !Основното и единствено задължение на служебното правителство е да ПОДГОТВИ държавата за избори! Нищо повече! Вие най - нагло лъжите!И второ, служебното може да се удължава многократно - Боливия, Полша..., а редовното е със срок.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът не е в Служебния кабинет! Проблемът е че при служебно правителство няма Народно събрание! А то е единственият орган, които гласува закони и промени в законите! Разбирате ли, че ако има нужда от закон по време на криза, няма да има кой да го гласува и действат сегашните закони и то ако не са със срок/като мерките за подпомагане, примерно/. Какво правим без народно събрание по време на криза!? И какво правим ако по някаква здравословна причина не можем да насрочим избори?
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каква заслуга има Тиквон за парите. С конграчулейшън ли ги убеди евро лидерите?Или Марияна Николова му превеждаше
55
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плана за дестабилизация на ЕС и изваждането на България от там върви с пълна сила. Хора, осъзнайте се!
54
0
 
15
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Айде бе.То пък това народно събрание при всичките си редовни сесии такива закона надроби,че ум да ти зайде.Три месеца няма да умрем без народно събрание,на което рейтинга му е 7%.
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 11 години всичко е на автопилот. Законите се пишат и спазват като врата в полето. Краде се най безсрамно от всичко и по много. После излиза една коботомирана овца като Сачева, която приказва, че всичко се правило за хората. Не уточнява за чии хора обаче.Да плащаш данъци в София е все едно доброволно да хвърлиш 200 лева през прозореца, защото герберската хунта краде с 200 и тях.
52
1
 
15
 
! Отговори
Томислав преди 3 години
На прocт гербер к*р се набива
51
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 44Така е.Бойко има заслуга, че при двойно по-голям ес бюджет, парите са с 5% повече. И то заеми....Кофти е да тролиш в защита на фалшивите брюкселски опорки.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли оставам с натрапчивото усещане, че колата отдавна се кара на автопилот, когато стане въпрос за концепция накъде се движим и кой носи отговорност за състоянието на здравната система у нас, особено сега, с растящия брой заразени от ковид ? Управляващите ги има само като става въпрос за корупция и сделки от типа на тази за Виваком - едни милиарди се вземат от едни хора, а проблемите на обществото ни си остават за всички нас......
49
2
 
11
 
! Отговори
45, преди 3 години
всички видяхме каква е "заслугата" на ББ за тези пари.Моташе се по коридорите и побутваше тоя и оня да му обърнат внимание.Не можеше и бъкел да обели с когото и да било,накарая изяде една торта "сахАр" и си тръгна.А ония,каквото са решили,това са ни дали.И то е три пъти по-малко от това за Гърция и Румъния.Схващаш ли,или ти е много трудно?
48
1
 
6
 
! Отговори
Възстановяване преди 3 години
Миpизливитe *** е крайно време вече да събират стотинките и да отиват на почивка - Свинеморец, лайноморец, мутроморец или на опашката за Гърция.Евраците ще ги оправят и без вас.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без значение какъв е кабинетът - редовен или служебен - ТОЙ Е КОНСТИТУЦИОННО РЕГЛАМЕНТИРАННе лъжи, това че е конституционно регламентиран, не значи че имат еднакви правомощия и възможности. А и основната държавна институция - Народното събрание "няма как да функционира. Което поставя редица въпроси. Всичко в една конституционна република се ръководи първо от конституцията!!!
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази стабилност, просперитет и икономически растеж в България.Ще затрият тринадесет вековна държава с тяхната любов и чувство за отговорност пред народа.Не чухте ли?#ОСТАВКА и #ЗАТВОР