Спасяват туризма с 10 милиона лева, парите са от Брюксел

Загубите на сектора в цяла Европа са огромни
108
Спасяват туризма с 10 милиона лева, парите са от Брюксел
Снимка: БГНЕС

10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор заради пандемията от COVID-19. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с Павлина Филипова и Емил Абазов, представители на обединение „Бъдеще за туризма“, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

„Това, което мога да направя, е 10 милиона лева да претрансформираме от Министерство на икономиката, защото там има такива заложени пари, които да които да отидете и да договорите с министъра на икономиката“, поясни премиерът Борисов пред представителите от туристическото обединение.

Министър-председателят отбеляза още, че загубите от туризма в Европа са огромни и посочи, че данните за икономиката са притеснителни.

Проектът за 10 милиона лева в помощ на фирмите от туристическия бранш са част от предвидените милиард и 800 милиона по европейски програми. Определени са вече и критерии за кандидатстване на фирмите от сектора. Очаква се схемата да заработи в края на месец август.

На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
16
 
! Отговори
м преди 3 години
не слушайте сава спасявайте хората в БЪЛГАРИЯ не туриэма достатъчно са эабогатели преэ годините до сега нищо няма да им стане тоэи сеэон
68
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде гербаджии, последно раздаване - кой намазал, намазал.От Септември - служебно правителство и пълна ревизия на 11-те години ЯКО крадене.
67
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е айде сега на мутро-пишман хотелиерите ще им подарят 10 милиона от фонд Иновации,и какви са техните иновации?1. Финализиране на цялото Черноморие2.Бетониране на плажната ивица3. Изграждане на бетонни гета по крайбрежието4.Унищожаване на природата5.Заграбване на плажове и превръщането им в частна собственост без достъп за гражданите6. Размножаване на екзотични щамове Ешерихия коли, Салмонела и всякакви други бактерии и вируси7. Сервиране на алкохол менте и жриции 8. Богат асортимент др
66
1
 
10
 
! Отговори
ТарикатГербер преди 3 години
Всичко коз
65
0
 
17
 
! Отговори
Айде гербаджиите преди 3 години
... последно раздаване ...
64
1
 
17
 
! Отговори
И Фигуранта преди 3 години
Спасява туризма... С джуланчета и бира...
63
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 10 млн спасява не туризма а себе си лaпaча
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, хахахаха. Абе човек май трябва да спре да чете новини. Защо не го публикувате това във секция "вицове". Глупости, Глупости и пак глупости. Оправихте ми деня с този анекдот. Поздрави на всички и не забравяйте- смехът е здраве. :)
61
4
 
3
 
! Отговори
ЛайнЕнКо преди 3 години
давам уроци по пърденеее. Искате да ви забелязват? да ви усетят още преди да са ви видели? Можете да паардите, но сенасирате докато го правите? Няма проблем! Нашето студио ЛайнЕнКо ще ви научи да пардите правилно, безнасиране, безлайна, а самопрадня
60
0
 
20
 
! Отговори
Тулупи закъсахте го преди 3 години
Париж: Да се орежат европарите на корумпирани държавиФранция настоява върховенството на закона да стане критерий за достъп до помощта на ЕС за възстановяване03 Авг. 2020
59
0
 
25
 
! Отговори
ГербЛaпaч преди 3 години
Уха. Тук милиони там милиони. Отчет никакъв.*** му хвани края
58
0
 
16
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Часовникът върви и всички гербераски опити да го спрът няма да помогнат. Ще ги съдят здраво както казваха от НОЩ
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 милиона са си таман сума за крадене. За спасяване е смешно!
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ауе пичуве, няма ли един милион и за мен ва? искам да напраааа лайнянаФабрика, има мн матриал навсякъде, всекиСере или сеОсира, ще напраим пари, ще има заетост. за къв *** е на туризма 10 миона ве? в чиии джобове ще отидат? щот в туризма са най ниско платените, съмняваме да ги раздадат за заплати
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните масово отиват в Турция където е много по-евтино, обслужването е на по-високо ниво и морето е абсолютно чисто. Какво да правят в канализацията "България"!
54
0
 
16
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
Туризмът и шкембетата на мутрите окупирали туризма не са едно и също. Кого ще спасят с 10 милиона.За спасяване са клиентите, че нямат нищо, а не собственици на хотели строени с откраднати от клиентите пари.
53
0
 
25
 
! Отговори
Очаква се преди 3 години
СХЕМАТА да заработи в края на август.Че е схема за "усвояване"на 10млн.е ясно.Нвма нужда да ни казвате,както и знаем кои са гербаджийски фирми,които ще ги прилапат.
52
0
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Как ще спасят подсъдимия Кмет ?Хазната празна - кражби безчет !Със бедни туристи нЕма Туризъм,бетон ще се лее ... тук нЕма криза !
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клехте мутрита да фалират, но май няма да фалират. Яко ли ви е сега? Айде по една злобарка и лека нощ.
50
0
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 3 години
Извинявам се, грешка - 500 хиляди, което не е възможно толкова хора да работят в туризма.