Какви са възможните сценарии, ако Борисов подаде оставка?

Според Кольо Колев при такъв вариант е възможен експертен кабинет
92

Какво каза и какво премълча днес премиерът Бойко Борисов по време на събирнето на актива на ГЕРБ. И какви са възможните сценарии, ако той подаде оставка?

Оставка след консултация с коалиционните партньори – целта на този сценарий е да спечели време, смята социологът Кольо Колев.

Още по темата
"От друга страна си подсигурява ход назад с формула "аз излизам от властта, но всъщност оставам във властта. - подавам оставка на правителството, но предлагам ново правителство на управляващите", коментира Колев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тази стъпка на премиера може да се разглежда и като добре обмислен ход за туширане на недоволствотo и подготовка за евентуални избори – без значение предсрочни или редовни.

"Протестиращите до голяма степен ще да бъдат дезориентирани какво точно се случва - подава ли оставка реално или всъщност това е някаква мимикрия на властта", посочи още Колев.

Ако все пак Борисов подаде оставка като премиер за трети път, социологът предвижда експертен кабинет.

"Евентуално Томислав Дончев начело, с идеята за експертност, да се продължи, да се прескочи кризата и да се стигне до редовните избори. Съвсем видимо управляващите не изключват възможността за предсрочни избори", обясни социологът.

Редовните парламентарни избори трябва да се проведат на 28 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
7
 
! Отговори
Мая преди 3 години
Толкава ми е омръзнал този човек.Абсолютен манипулатор.
1
8
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Как какви ??? Съд, затвор и конфискация на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !