Какви са възможните сценарии, ако Борисов подаде оставка?

Според Кольо Колев при такъв вариант е възможен експертен кабинет
92

Какво каза и какво премълча днес премиерът Бойко Борисов по време на събирнето на актива на ГЕРБ. И какви са възможните сценарии, ако той подаде оставка?

Оставка след консултация с коалиционните партньори – целта на този сценарий е да спечели време, смята социологът Кольо Колев.

Още по темата
"От друга страна си подсигурява ход назад с формула "аз излизам от властта, но всъщност оставам във властта. - подавам оставка на правителството, но предлагам ново правителство на управляващите", коментира Колев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тази стъпка на премиера може да се разглежда и като добре обмислен ход за туширане на недоволствотo и подготовка за евентуални избори – без значение предсрочни или редовни.

"Протестиращите до голяма степен ще да бъдат дезориентирани какво точно се случва - подава ли оставка реално или всъщност това е някаква мимикрия на властта", посочи още Колев.

Ако все пак Борисов подаде оставка като премиер за трети път, социологът предвижда експертен кабинет.

"Евентуално Томислав Дончев начело, с идеята за експертност, да се продължи, да се прескочи кризата и да се стигне до редовните избори. Съвсем видимо управляващите не изключват възможността за предсрочни избори", обясни социологът.

Редовните парламентарни избори трябва да се проведат на 28 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Ами, да...много хабер има Ердоган от твоя бойко,тези хуморески,че бойко бил голям приятел на Ердоган,са измишльотини на неговите ***-журналистки.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая работа с експертен кабинет няма как да стане. Министрите без изключение не са експерти и ще държат с всички сили кабинетът да устиска до март, освен ако някой внезапен икономически трус през зимата не го събори. Каракачанов и В.Симеонов си правят сметка, че я влезнат техните партии в НС, я не, а те ще видят тези постове през крив макарон. Имаше вариант кабинетът да подаде оставка и някакъв сборен кабинет - полуекспертен, полугерберски под егидата на ГЕРБ да изкара зимата, но ББ изчаква.
60
1
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Няма в конституцията такава процедура само премиерът да се оттегли. Подава оставка цялото правителство, след което президентът възлага мандат за съставяне на ново правителство. Ако никоя партия не успее да състави правителство се отива на предсрочни избори.Ясно е, че Бойко и гербаджиите искат с такава процедура да протакат, та дано изкарат целия мандат. Не вярвам обаче с това да спрат протестите.
59
0
 
7
 
! Отговори
По този начин, преди 3 години
чрез гадаене социолозите си натъкмяват и платените "проучваная". Който плати повече, той печели урдурмата! Червен Колю е фурнаджийска лопата, и така и вако, но жътвата му за лъжи е започнала!?
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ е престъпна и мафиотска партия и трябва да бъде обявена извън закона! Ако тя продължи да присъства в парламента, тя ще саботира всяко правителство, в което не участва! Примерът със сваленото правителство на Орешарски е показателен!
57
6
 
8
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
ЕРДОГАН, ВЕЧЕ Е КЗАЛ, ЧЕ ПАДНЕ ЛИ БОРИСОВ, ПАДА И СПОРАЗУМЕНИЕТО С НЕГО ЗА СИРИЙСКИТЕ МИГРАНТИ, КЪМ ЕВРОПА.
56
3
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
пародия в типичен балкански стил
55
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ никога не са били партия. Димитри Иванов им даде хубаво определение" Глутница от пом_яри водени от Алфа Дог." Алфа Дога вече е един дебел черен нерез и края им се вижда.
54
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв. Борисов изгради от алчност и крадене партия като БКП. Падне ли вожда, заминава всичко. Освен че фалира държавата, обрече и своята партия. Дончев, Каракачанов, Сачева, Симеонов? Кой ще го замести. Това са корумпирани и миниатюрни фигури.
53
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трима хирурзи се хвалят един на друг.- На мен ми докараха пилот на 3 части. Заших го и сега пак е пилот - казал американецът.- А на мен ми докараха космонавт на 30 части. Заших го и сега пак е космонавт - казал руснакът- А на мен ми докараха зад ник и уши. Заших ги и сега ни е премиер - казал българинът.
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен до 71 преди 3 години
Първо се научи да пишеш грамотно и разбираемо и после прави коментари!
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички членове, симпатизанти и гласоподаватели на герб са сви не.Изключения няма. Нито едно.И все повече хора го разбират
50
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма много сценарии за РБългария като държава и общо взето няма значение кой ще управлява, защото с националния ни суверинитет всичко приключи още с влизането в ЕС! Външната ни политика се определя от там, нямаме право на самостоятелна позиция по нито един международен въпрос. Не можем да водим и вътрешна политика, защото нашето законодателство не може да противоречи на европейското, иначе следват санкции! При тези ограничения, който и да дойде ще работи само за личния си интерес!
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама яко ги изпече за последно на това върло слънце.Пада им се!Имаше един завалия с патерици,не го знам ама му се разказа играта.Как ли е псувал?
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вечени какво значение няма какво дудне банкянския Тайгър.
47
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфуу.най-после на полиглота му се вижда края.Омръзна на всички !
46
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значение има какво е казал Бойко Борисов на днешната абсолютно безсмислена конференция на ГЕРБ, при положение, че зад огражденията на мероприятието бяха бити журналисти?Този фарс продължава, разраства се и се превръща в някакъв абсурд. Да, ама не е абсурд, ами си е съвсем реално.Тази власт, това управление и целият този манталитет, който тя влачи след себе си, трябва веднага, моментално, да изчезнат от лицето на българското публично пространство. Всичко, което носят след себе си, е само вреди, лъжи и срам.
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луксозни лимузини, агресивни батки и нападения над журналисти и граждани белязаха националната конференция на партиятаПиарът на ГЕРБ Никола Николов и негови помощници изведоха протестиращ далеч от камерите, където група здрави момчета му нанесоха няколко удара
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе гледах го видеото бе, Курц се мазнеше на Баце като някаква ***. Баце го отряза със едно парче торта, кафета ще му предлагал, *** стани сервитьор или барман, като предлагаш кафета. Аман бе.
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО не препоръчваха ли за вируса и стресови новини да се пише по 20 минути на ден ? Червените каскети нон-стоп бълват плява за коронавируса и затлачват кръстовищата и мостовете и торта със сахер няма кой да им даде. Ще пукнат от злоба и завист ей.