Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев

Президентът обсъди необходимостта от промени в Конституцията
194
Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев обсъди необходимостта от промени в Конституцията с членовете на Правния съвет към президента.
 
По думите му липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система създава опасности пред развитието на България като демократична и модерна държава.

Още по темата

"Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията", заяви държавният глава по време на заседание на Правния съвет към президента.
 
На срещата бяха обсъдени предложенията и становищата, направени досега в хода на инициираните от президента консултации с представители на академичната общност, неправителствени организации и ръководители на институции в съдебната власт.
 
Засилването на гаранциите за защита на правата на гражданите, конституционният модел на съдебната власт и гарантирането на независимостта на съдебната система бяха сред акцентите на днешното заседание. Функциите на ВСС, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете й също бяха обсъдени от президента Радев и членовете на Правния съвет, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 101 Ако не бе Живков сега щяхме да си имаме солидарна турска диаспора в БГ да факт.
102
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е, че не е ефективна. Ако беше ефективна този същия щеше вече да е в затвора за държавна измяна и опит за преврат.Прав е и че трябва да се ремонтира конституцията. Президентският имунитет не трябва да е абсолютен.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Допълва Българин: предвид обречената кандидатура на Цецка Цачева.
100
0
 
2
 
! Отговори
Нещо преди 3 години
Размазва темата. Да закриват.
99
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй президенство някаква прозрачност, какво става вътре и какви тъмни сделки се сключват, като данъкоплатци имаме право да знаем. Радев е позор. Оставка.
98
1
 
27
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Прецедента да извади от ухото си слушалката на Божков. След мандата Гешев ще го накара да опознае страданието затова е тоя вой!
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъпка едно: да ограничим правомощията на главния прокурор. Нали, да го направим един фигурант, като...
96
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Това което липсва на България е президент!!! Ти радеф никога не си бил и никога няма да бъдеш такъв!!!!!
95
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът систематично се опитва да възроди живковизма, като кара или принуждава чрез натиск всички власти да му козируват.
94
13
 
0
 
! Отговори
До94 преди 3 години
Ами не е бре момче младо! Едно е да завърши ВНВУ Георги Бенковски. Друго е да завършиш школата на КДС(Комитет Госудатственая Безапастност)в Симеоново.Ама ти си пиши не пречиш!
93
3
 
6
 
! Отговори
Радев спасителя преди 3 години
Спаси глупците безродни..
92
1
 
24
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
До Браво и?Ми то там в президентството е еббати и комунистическия кошер и то хард комунисти и русофили и център на руския шпионаж. Кой знае колко секретни документи са заминали за Москва. Бойкоооо, Бойко, как можа да издигнеш кандидатурата натова недоразумение Цецка Цачева? Заради тая тъпоттия сега имаме за презедент комунист-шпионин и национален предател.
91
0
 
4
 
! Отговори
Не знам преди 3 години
За Радев ама съда е 6 по 100балната система
90
2
 
21
 
! Отговори
Варненски преди 3 години
РАДЕВ ВЪН!!! Ти си най-големият позор за България в съвременната история. Предател. Мъж под чехала на жена си и на Корнелия Нинова. РАДЕВ ВЪН!!!
89
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уникално противна личност е тоя ceляк. Чак не мога да повярвам, че това недоразумение е президент на държавата ни.
88
2
 
21
 
! Отговори
Затвор за Радев ! преди 3 години
Радев завършил ВНВУ ....... не е ли все едно какво е завършил, след като е Фигурант на Задкулисието, не спазва клетвата си на Президент и нарушава Конституцията на България ?!
87
4
 
21
 
! Отговори
Радеви кошмари преди 3 години
Фигуранта вместо да си уволни хванатите в корупция съветници, търси начини да ги спасява, чрез промени в съдебната система. Откога пък взе да разбира, освен от плащане на сексуални услуги с държавни служби и средства, а сега пък и от реформа на съдебна система.За първото чакаме да му падне имунитета, а за второто първото условие е да го правят хора с морал. Не хора, които палят държавата си за да избегнат справедливо правосъдие! Комунисти, сър.. от най-подлите!
86
1
 
21
 
! Отговори
Браво и? преди 3 години
Еленко саботьора от метрото е член на правния съвет на Радев, правете си изводите, какви са му съветниците, и се саботажа, дори не е отстранен, ето пример за" честен и безкомпромисен президент", викащ против мутрите и обграден от мутри
85
1
 
20
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Я, Десислав Руменов Грипенов, с партизанското име Фигуранта, изпълзя от землянката. Айде Гешев не се помайвай, а изпращай твоите копои да го арестуват и да го изправят пред Военнен трибунал за национално предателство!!!
84
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото което го интересува е да не го съдят за държавна измяна като падне от власт. За това трябва да унищожи съда и прокуратурата.Оставката на правителството е модна жертва защото иначе не може да направи служебно правителство и да натисне прокуратурата.