Деница Сачева: Правителството трябва да довърши мандата си

Бойко Борисов ще остане премиер
6 авг 2020 20:22, Нели Христова
104
Деница Сачева: Правителството трябва да довърши мандата си
Снимка: БГНЕС

В правителството и с коалиционните партньори не е обсъждан друг вариант, освен Кабинетът да изкара мандата си докрай, и негов премиер да остане Бойко Борисов. Това каза в интервю за БГНЕС министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

“Мисля, че днес, както и вчера по време на срещата с членовете на партията и симпатизанти, най-отговорната позиция в случая е тази: Да се завърши мандата, да се вземат под внимание всички тези мерки, които бяха обсъдени вчера, защото иначе не бихме могли да влезем в един много труден сезон, в който и политиците, и гражданите, ще имат нужда от това да имат повече сигурност. Когато говорим за политиците, говорим и за изборите, защото те трябва да бъдат организирани законосъобразно, и в този смисъл промени в Изборния кодекс са необходими, за да е ясно недвусмислено кой купува машините за изборите и какви трябва да бъдат тези машини така, че да не може да има след това каквито и да било съмнения за начина, по който са проведени изборите. Само така няма да се влиза в една непрекъсната спирала.

Ключово важни са и актуализацията на Бюджета за 2020 г., както и приеманено на Бюджета за 2021 г. Само така при изпълнение на тези задачи може да се счита, че правителството е постъпило отговорно спрямо всички, завършило е основните и най-важни задачи, и бихме могли да говорим за това да се върви към избори”, съобщи още Сачева.

По думите й няма нови варианти, които са били или могат да бъдат обсъждани. “Правителството трябва да довърши мандата си с премиер Бойко Борисов, и да изпълни основните задачи, които има до края на годината с актуализацията и приемането на новите бюджети”, подчерта Сачева. Тя беше категорична, че преди да се изпълнят задачите по организирането на изборния процес и актуализацията на Бюджета, отиването на избори би било крайно безотговорно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щом отроче на заврения зет казва, че трябва да довърши, значи трябва - успех, но надявам се тази да я няма в изборните листи догодина
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 89та в България живееха 9 милиона души.От тях 1 милион бяха членове на БКП.Не можеш да намериш човек, който да няма роднини комунисти.Аман от т.панари.
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жа Деница Сачева отроче на семейство върли комунисти, няма думата тука! До кога бивши комунисти, бивши бодигардове или бивши пожарникари ще ни казват кога какво и как ще правим! Българската рая остана в 18. столетие, българската интелигенция остана в 40. години на миналия век и останахме тези които няма какво да губят!
44
4
 
20
 
! Отговори
гост преди 3 години
Тая крава да вземе да млъкне. Колко хора са гласували за това същество и какъв авторитет има ТО за да ми говори от името на правителството. Лелче ВЪН!
43
2
 
15
 
! Отговори
оставка бе НАГЛОСТИН преди 3 години
да допълните чекмеджетата ли да чакаме
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За поредна 28-*** вечер във Варна се проведе протестно шествие из централните булеварди, предаде репортер на Радио Фокус Варна . Към 18,30 часа варненци започнаха да се събират пред общината в града. Палатковият лагер все още е блокирал ключовото кръстовище пред сградата на администрацията в морската столица. Исканията на протестиращите са - оставка на правителството.И тази вечер имаше хора, които се изказваха пред насъбралото се множество.След това варненци тръгнаха по централните улици
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 1500 души се включиха в антиправителствения протест в Пловдив днес, предаде репортер на Радио Фокус- Пловдив. Заради протеста бе спряно движението по четири пловдивски булеварда. Протестиращите се събраха на знаково място, при Паметника на Съединението на едноименния площад
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая нагла кифла е също като известния като Тони Шайката - до преди 2-3 години плюе и обижда гербаджийската партия, но след като се намърда във властта и захапа кокала, стана ревностен фен на статуквото и Тиквата
39
8
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво!Герб - до окончателната победа на комунизъма и интернационализъма...Другари от всички страни, съединявайте се!
38
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледай я какво охранено прасе е на снимката добричката стринка! ББ напоследък на кило ли си подбира министърките... Пък и нагла, същият ВаРеЛи Симеонов от Бургас. Като отвори уста по два дни не я затваря. Не си гледа министерството на труда и СГ, а се държи като храненица на ББ, гаче без нея няма достатъчно слагачи. Отивате си, Сачева, и връщане няма. И да говориш, и да мълчиш, все тая. Влакът ви се е засилил към пропастта. Язък, че покрай вас си отива и България. Нещастници!
37
9
 
9
 
! Отговори
х преди 3 години
Довършете го. По закон имате срок до март 2021. После ще има избори. Дано и лежащите по паветата да гласуват, защото така се променят нещата, а не с тероризъм.
36
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОТЕСТИ ДО ОСТАВКА НА БОРИСОВ И ГЕШЕВ! Баце, приготви ли се да нанкаш при бай Ставри?
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е, че искате с Добро!
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клистен е въвел пряката демокрация в древна Атина. Прочетете в книгите какви реформи е направил и какви граждански събрания е създал. Всичко е написано черно на бяло точно как да си реформирате загубената държава и да махнете загубената мафиотска диктатура на Боко Тиквата. Просто копирайте реформите на Клистен и въведете пряка демокрация. Тя е измислена точно с такава цел, да се махнат диктаторите и хората да си управляват сами държавата. Лесно е, въобще не е трудно да направите свестна държава.
33
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази стабилност, просперитет и икономически растеж в България.Ще затрият тринадесет вековна държава с тяхната любов и чувство за отговорност пред народа.Не чухте ли?#ОСТАВКА и #ЗАТВОР
32
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите ги има само като става въпрос за корупция и сделки от типа на тази за Виваком - едни милиарди се вземат от едни хора, а проблемите на обществото ни си остават за всички нас......
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то кой остана от първоначалното правителство, за да казват правителствоТО? Остана министърката за външните работи, въпреки че е супервиновна за тайното подписване на истанбулската конвенция и още повече, че вместо да затворим границите си, когато беше пикът на епидемията, тя се грижеше да подхранва заболяемостта; остана некултирният министър на културата, неспортният министър на спорта, невоенният министър на военните и още малко вече по в час министърки и министри. А, и В. С. квотаняка.
30
4
 
14
 
! Отговори
Мечо Пух преди 3 години
Сладка баница държавна от шеф герберов *** пай ам,ам-как се изпуска такъв келепир.То като си некадърен само там ти е мястото до последно -дръж здраво кокала ! .
29
9
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Много си прав. Дано някой те чуе, но като слушам приказките, обикновените протестъри се отличават особенна неумност.Ще патят, друг начин няма. Още повече, че резултата от мероприятието се отлага за март.
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите.99% са дребни нереализирани тарикати, които само се тюхкат, че някой е завъртял далавера, а те не се усетили.Не дай си боже да потърсиш помощ - уникални са в даването на съвети, но посмъртно няма да помогнат.И последно - мързи ги, та не могат да дишат.